婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 16-06-02 發表我

原帖由 雞蛋公主59 於 16-06-02 發表
唔好嚇自己,亦唔好自己停藥,有醫生mon住冇問題既,即管同醫生傾下啦。
如果你係因為奶奶而搞到你情緒唔好 ...
唔知點解,有左之後乜都驚

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-6-2 02:24 有。

原帖由 wahiuma 於 16-06-02 發表
真係服佐佢,可能鄉下果D人都怕佐佢
其實我都覺,佢地可能明知99性格,所以都費時多事~
不過有樣野係真嘅~99好勢利,雖然表面做到好似好弱勢,但佢經常邊個有錢啲,就讚到人地上天,邊個窮啲,就梗係有缺點嘅!
所以99本身對鄉下啲親戚,都會唔敢咁放肆!

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-5-31 14:04 我已

原帖由 jodyfan 於 16-06-02 發表
我們上一代,真的沒有不求回報的父母。個個都係咁上下。
可能我好彩,我媽咪真係不求回報,自細就教我地,生得出就有責任去養去教,但長大左,就要自己顧好自己,無得計邊個欠邊個~
其實我都知,父母老左,期望仔女係身邊好正常,我自己都會有老嘅一日,但我99係過左火,完全唔顧人地死活,太自私,又唔想付出,我同老公無錢戈陣,就鬧我地無鬼用,無回報養育之恩,令佢無面,到我地穩定啲,又係話要回報,仲要無底深潭咁。。。
令到母愛變到cheap晒!

珍珠宮

引用:惡夢很快就會過去的.只要BB出左世.之後就馬

原帖由 美之選468 於 16-06-02 發表
惡夢很快就會過去的.只要BB出左世.之後就馬上搵屋搬,99自此就再也搵你不到...從此99系你的生活之中永遠的消 ...
我都希望bb出世,一切會有唔同!
最衰我成日俾好多問題自己諗,又後悔俾佢知我娘家係邊,點解以前要毫無保留,當佢係自己人。。邊有我尼啲咁蠢嘅新抱?!
都係唔好再諗啦…連我都覺得自己煩……
承你貴言,希望明天會更好!

珍珠宮

引用:比我我會好賤,錄哂佢講既野,佢想爆你就pl

原帖由 Ming_shirley 於 16-06-03 發表
比我我會好賤,錄哂佢講既野,佢想爆你就play返出黎。想當街鬧你,又play。想係電話爆你,又play。仲要播到 ...
我老公囉~其實微信度有錄音,我話過要留番低,點知佢整電話戈陣,洗左機,無晒~

珍珠宮

引用:既然99怕比人話佢對新抱唔好,就用呢點對待

原帖由 Ming_shirley 於 16-06-03 發表
既然99怕比人話佢對新抱唔好,就用呢點對待佢
佢好醒架,佢肯煲湯俾我飲架~人前做足功夫~
又話我地番工,要幫我地買餸~
只係我地堅持唔要,因為佢一定會要番幾百倍嘅回報,我地還唔起!
然後話佢對新抱唔好,佢會喊晒話係我地嫌棄佢,唔領佢情~
所以我依加乜都無講,有人問,只係會講,我唔係一個好新抱,唔乎合佢嘅要求!

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-6-2 16:48 我好

原帖由 美菲絲 於 16-06-03 發表
醫生知你有B都開藥俾你食~~~証明唔會害到個B啦~~~

好似癌病果d藥~~~醫生知有bb係唔食得既~~~都會同病人講 ...
其實我睇過兩個精神科醫生,其中一個開嘅,但兩個都話劑量輕,已經孕後期,唔怕~
不過我去睇心理醫生,同埋產檢醫生,佢地都問我係真係好需要食,因為係C類藥物,產檢醫生仲解釋得好詳細,佢話c類藥,對人未試過有事,不過對動物試過致k。。。所以我驚。。。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

美之選468 發表於 16-6-3 00:01
要求子女回報俾自己是可以理解的.但要求心抱也回報俾自己 ? 那心抱的父母呢 ? 又由誰來回報 ?
...

所以根本沒偉大母愛這回事。
母子關係,只是一場交易而已。

翡翠宮

做個靚太 發表於 16-6-3 03:17
其實我都覺,佢地可能明知99性格,所以都費時多事~
不過有樣野係真嘅~99好勢利,雖然表面做到好似好弱勢, ...

典型嘅見高就拜,見低就踩囖,欺善怕惡

公爵府

忽然間醒起...BB出世時...99的親戚知不知 ? (如果親戚知...99咪一樣知啦 ?)如果將來搬左屋....咁99的親戚又知不知 ?

男爵府

我的育兒心得勳章

做個靚太 發表於 16-6-2 02:02
我承認我對住99真係好懦弱,因為我始終顧慮戈個係老公嘅阿媽,我怕我老公依加話撐,日後先尼怪我,有時我家 ...

樓主,我阿媽忍左我老豆一世,咁又點?我老豆咪俾我媽縱到壞晒。該忍就忍,唔該忍就唔好忍啦。

複式洋房

99真係過份左

子爵府

做個靚太 發表於 16-6-3 03:45
其實我睇過兩個精神科醫生,其中一個開嘅,但兩個都話劑量輕,已經孕後期,唔怕~
不過我去睇心理醫生,同埋 ...

有得揀既更係乜藥都唔食~~~bb就最好啦~~~但有需要食就要食架麻~~~

假如你唔食藥~~病情加重左~~~對你同BB咪仲唔好~~~~~

放開心情d~~~諗d美好既野~~~唔洗驚你奶奶既~~~你都唔驚俾人話係衰新抱(老公又撐你)~~~仲有乜好驚呢~~~~佢打黎咪唔聽/block左佢~~連電話都唔會響~~~佢黎拍門咪唔開囉~~~再拍報警添呀~~~

唔好將自己既人生浪費係依d無謂人身上~~~搵多d朋友傾下計~~出下街~~~晒下太陽~~吸下新鮮空氣~~~BB同你都健康d~~~

珍珠宮

引用:Quote:美之選468 發表於 16-6-3 00:01 要求

原帖由 jodyfan 於 16-06-03 發表
所以根本沒偉大母愛這回事。
母子關係,只是一場交易而已。
母愛可以好偉大,但唔係人人做到,因為有啲人總係特別自私!例如我99!

美菲絲    發表於 16-6-3 21:35

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-6-3 03:17 其實

原帖由 wahiuma 於 16-06-03 發表
典型嘅見高就拜,見低就踩囖,欺善怕惡
佢係虛偽到極點!
以前我都俾佢呃左,佢會要教會啲舊傢俬,要人地啲二手野,啲野食又過期或隔夜都唔捨得丟,等人地讚佢慳儉,覺得佢弱勢~
實質佢自己唔用戈啲野,每次都質俾老公,仲試過話俾我娘家用tim!
而啲過期,隔夜食物,就又係質俾我地食囉!佢自己會煮新鮮嘅食!超級賤!

美菲絲    發表於 16-6-3 21:36

珍珠宮

引用:忽然間醒起...BB出世時...99的親戚知不知

原帖由 美之選468 於 16-06-03 發表
忽然間醒起...BB出世時...99的親戚知不知 ? (如果親戚知...99咪一樣知啦 ?)如果將來搬左屋....咁99的親戚又 ...
其實我同99啲親戚有用微信聯絡,不過唔多囉~簡中睇下大家嘅朋友圈~而老公同佢地嘅聯絡再密啲囉~
如果我bb出世,其實我同老公都諗住分享,到時應該佢地都會知,所以我都好擔心,不過老公話佢已經講明,謝謝99探訪喎~

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-6-2 02:02 我承

原帖由 hhz 於 16-06-03 發表
樓主,我阿媽忍左我老豆一世,咁又點?我老豆咪俾我媽縱到壞晒。該忍就忍,唔該忍就唔好忍啦。
...
係~我都唔想再忍,最終都係自己受罪!
我最驚係我會忍唔住郁手,所以我好堅決唔見99!

男爵府

回覆:99再挑機(我就快爆啦)

佢係咪有問題架?正常人冇可能咁講野

公爵府

回覆:Summer_tsui 的帖子

係囉,癡膠花呀

男爵府

我的育兒心得勳章

做個靚太 發表於 16-6-3 20:26
係~我都唔想再忍,最終都係自己受罪!
我最驚係我會忍唔住郁手,所以我好堅決唔見99!

咁真係唔好郁手,對你唔好。你生完bb可能真係要食藥呀。人奶嘅事再商榷,餵到就最好,唔得就盡左力就算,記得開心媽媽先有開心bb。

美菲絲    發表於 16-6-3 22:36

首頁

尾頁

跳至