樓市動向

跳至

首頁
45678...28

尾頁

大宅

畀面勳章

同意, 佢地叫高啲等你還價都還得唔多, 但個價都唔合理, 唯有企硬等佢趺啦

原帖由 MimiCactus 於 09-2-28 11:03 發表
上星期我去睇樓, 我都唔係好明加下D業主咩心態, 咩樓都叫338萬 (三房果隻880呎則) 無咩裝修, 等你還價又唔還得多. 銀行估價又同個單位差廿至三十萬, 係人都覺得個市會跌, 而成交期又一個月, 若交樓時個市跌, 我買貴 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

同意呀 .... 不過美孚既業主又企到
好硬呢 !

我 2 月頭去睇, 全部 3 房既都叫
$ 320 - $ 360 架 ..... 點買得落手

原帖由 MimiCactus 於 09-2-17 13:37 發表
講真美孚係舊, 亦有人話點會買樓會買老過自己D樓. 但美孚真的實用好多, 交通便利, 校網亦不錯 假如我有錢都會買美孚而唔買曼克頓, 無他既, 曼克頓除了有會所和新樓外, 無咩好啦. 而且管理費又貴. ...

禁止訪問

別墅

尋日我又出動睇樓, 三房樓都係好貴, 個agent話最多講到328, 但都係向西架. 其他單位一係350, 一係348, 係完全無裝修. 有個中x代理成日講大話, 又話我尋日睇果間即日被人買左, 話如果我呢刻唔買呢間一陣就無. 佢都傻既, 更多agent係美孚, 邊間買左, 問下並他agent就知啦.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我都係甘話, 個 d 業主真係咩心態 .....

無論咩野盤都係放 $ 320 - $ 350 架, 今日大跌
市我又睇下佢地會點 , 我總唔信佢會唔減價 !!

原帖由 MimiCactus 於 09-3-8 10:46 發表
尋日我又出動睇樓, 三房樓都係好貴, 個agent話最多講到328, 但都係向西架. 其他單位一係350, 一係348, 係完全無裝修. 有個中x代理成日講大話, 又話我尋日睇果間即日被人買左, 話如果我呢刻唔買呢間一陣就無. 佢都 ...

複式洋房

以家啲成交好多都係炒家做成, 比佢地炒高哂啲樓價, 搞到我地啲用家買不到樓, 唉...

複式洋房

仲有, 啲地產經紀又幫手, 明明個業主價冇咁高, 又開到好高, 搞到我而家都停左睇樓

別墅

其實我覺得樓可以照睇, 不過心態要硬正D唔好心軟, 比個Agent食住, 啱心水望下無妨, 好等D炒家知道係有實客, 只是價錢太虛無啦. 我唔信D炒家唔面對現實. 而且亦唔好同Agent太Friend, 咩野都扮成舊飯, 笑下就算. 好似中X地產話我呢樣又話唔得, 果樣又話唔得, 反問我緊樣買唔到樓架? 我又笑下答番佢, 就係更多限制, 資金唔多夠先搵專業地產代理. 中X當我傻兼白痴低能, 成日侷我一睇就買樓.

別墅

Can you tell me 中X地產姓咩?

別墅

正話Agent call我, 話有個八期兩房望曼克頓銀主盤, 開250, 問我有無興趣. 開250, 但叫我預300埋單. 我話唔考慮兩房啦, 之後又話美孚樓價又升了5%啦. 都唔知係唔係, 又升? 大家最近有無睇樓? 個市點呀?

水晶宮

但上星期六Cable 的"樓市傳真" 打出美孚跌2.7%,可以找一些細行,我覺得比較老實。

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 hoshan 於 09-3-9 21:07 發表
以家啲成交好多都係炒家做成, 比佢地炒高哂啲樓價, 搞到我地啲用家買不到樓, 唉...

上年年尾都好平無乜炒家入市, 果時你唔買?

複式洋房

我三月初買了四期883呎288萬

複式洋房

唔知美孚而家656呎要幾多錢呢????

別墅

恭喜你! 請問你個單位四期幾多樓? 望咩景? 有無裝修? 是細行定大行幫你搵? 原本業主開幾多到? 還價易嗎? 銀行按到幾多? 我好心急呀. 唔該回覆
原帖由 newcomer12345 於 09-3-24 19:05 發表
我三月初買了四期883呎288萬

別墅

尋日, 中x個Agent call 我話美孚八期有個兩房改三房套廁超荀單位推介, 全新裝修. 可以講到318. 我問望邊, 佢先答望美孚樓, 於是我又問望咩方向, 佢又答中高層, 我問是不是大家樂樓上, 佢先答118. 緊我問番佢兩房咩則改三房, 佢一路都唔答我, 仲越講越細聲話個盤啱啱有, 無咩人知, 叫我即刻睇. 我再問清楚個盤是長走廊改三房果隻, 佢話唔係, 其中一間房是廳間出黎. 於是我話我唔啱啦, 心目中是三房原則果隻. 於是佢話我唔要向西又要原則三房, 但budget只有三佰萬, 你可以買向天橋樓外, 你買唔到樓架. 哈哈, 呢D就係大行既技倆, 鍾意眨低客人啦.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 MimiCactus 於 09-3-26 12:25 發表
尋日, 中x個Agent call 我話美孚八期有個兩房改三房套廁超荀單位推介, 全新裝修. 可以講到318. 我問望邊, 佢先答望美孚樓, 於是我又問望咩方向, 佢又答中高層, 我問是不是大家樂樓上, 佢先答118. 緊我問番佢兩房 ...

300萬真係買到中中亭亭原則3房?

大宅

咪睇吓點,i home 702呎 全新海景都係299,發展商開始心急走貨,二手業主同炒家除非諗住揸中長線,否則一樣要減價

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 carmenlook 於 09-3-26 13:27 發表
咪睇吓點,i home 702呎 全新海景都係299,發展商開始心急走貨,二手業主同炒家除非諗住揸中長線,否則一樣要減價

呢個帖係08年年尾出既, 咁睇下樓價係咪真係會短期跌過去果個位, 我都希望MF平些 最好三房去到3k/ft ~

大宅

個帖幾時出有乜關係????現在大家講緊啲開價去到成$3600-$3700ft
原帖由 BforGirl 於 09-3-26 14:23 發表

呢個帖係08年年尾出既, 咁睇下樓價係咪真係會短期跌過去果個位, 我都希望MF平些 最好三房去到3k/ft ~

首頁
45678...28

尾頁

跳至