自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

子爵府

emilylam 發表於 16-8-8 03:03
身邊不少朋友一年去幾次日本旅行,話要帶小朋友去見識世界,講到好重要,大家覺得呢? ...

其實如果有多餘錢,又有時間,又唔影響到人,鍾意去咪鍾意囉~ 尤其近年焗係香港咁多人負能量,出去兜個轉,差吓電,始終睇嘅嘢唔同,返來又努力過,幾好吖!

男爵府

對我唔太重要,但對老公就好重要!響香港,佢冇消費意慾,但一去日本,佢就會豪使豪食,佢係超級為食又有要求嘅人,所以佢一年一定要去幾次日本!好彩有左bb前去左兩次日本幫佢止痕

公爵府

我自己就覺得可有可無....現今旅行模式, 對小朋友黎講一年一次已經好足夠...至於大人, 自己揾錢自已駛, 去幾多次都唔係問題...

伯爵府

每人唔同,我呢D唔多鐘意出門既就覺得唔太重要

(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:每人唔同,我呢D唔多鐘意出門既就覺得唔太重

原帖由 願望石 於 16-08-08 發表
每人唔同,我呢D唔多鐘意出門既就覺得唔太重要
有d食buffet又重要,生日又重要,乜野都重要。 睇荷包睇時間

禁止訪問

伯爵府

good_pig 發表於 16-8-8 10:26
有d食buffet又重要,生日又重要,乜野都重要。 睇荷包睇時間
荷包第一,時間第二
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

男爵府

去旅行玩開心事,點解睇有冇需要
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:有錢有心有力,冇問題呀,冇話重唔重要

原帖由 jzzz1102 於 16-08-08 發表
有錢有心有力,冇問題呀,冇話重唔重要
x2

總有離別的時候

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:good_pig 發表於 16-8-8 10:26 有d食

原帖由 願望石 於 16-08-08 發表
係 荷包第一,時間第二
係囉。 如果唔係返學請假 我覺得細路仔出下門都係好事

願望石    發表於 16-8-8 10:42

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

引用:身邊不少朋友一年去幾次日本旅行,話要帶小

原帖由 emilylam 於 16-08-08 發表
身邊不少朋友一年去幾次日本旅行,話要帶小朋友去見識世界,講到好重要,大家覺得呢? ...
唔重要,太細去更加多餘,我仔大啲時連K1前已去過香港迪士尼都唔知,所有本地遊,外地遊,睇返啲相都無印象。宜家小學,亦無特別安排。

水晶宮

人人取向不同, 有人每都要去幾次旅行, 但對我來說一點也不重要

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

見識多d冇壞
我地一年去2次,老公甩唔到身,如果唔係我都想去多幾次,小朋友亦好中意去旅行

伯爵府

重要但唔係必需

有錢又有假咪去囉

水晶宮

畀面勳章

對我來說,對大人好重要,因為大人真的要唞唞,但對小朋友就不太重要,雖然有好過無

伯爵府

有錢有假放就去,唔關重唔重要事

大宅

我的育兒心得勳章

價值觀不同 有人中意食M記 有人中意屋企食

水晶宮

如果我有洗不盡的錢,我都會不停帶孩子去世界各地旅遊,開開眼界.
我想~
登上萬丈高山,遠眺群丘圍繞,人會自信一些....
步入古老舊街、看到舊城風貌,人會慎終追遠...
踏進落後封閉的國度,會感歎自由之可貴...
面對一望無際、遼闊的大草原,會驚覺自己的渺小,人會謙卑一些....
這些都不是從書本上可以修得來的胸襟.
視野~有時真的要看到,才得到.

水晶宮

次次都係去日本的話,除了認識日本哪裡有好吃的、好玩的,我又看不到對世界有幾多的見識.
莫非日本就是他們心目中的"世界"

男爵府

回覆樓主:

對我地來講都幾重要, 讀萬卷書不如行萬里路嘛! 不過都認同小朋友上左小學至帶佢地去旅行好D, D記憶去到大個都記得架, 我仔女都話最開心既時刻都係旅遊時發生

首頁
45678...11

尾頁

跳至