自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

^曾小姐^ 發表於 16-9-28 20:06
轉載fb 今日assmebly discipline突然嗌全校留低
原來係要check bra既顏色
一係就嗌人攞條bra帶出嚟睇

我囡都係讀bps……我囡都係話目測咋……雖然我囡都依依哦哦,不過我提議你唔好投訴,如果到時訓導主任話:好呀!你地穿乜野色bra都得,不過所有人都要穿底衫………咪重衰。我唔知你有冇睇過學校嘅校規,如果你有睇過,你會感覺到學校都幾嚴。雖然我囡ee哦哦,不過只係目測,我個人覺得唔係大件事。

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-9-28+22:04+呢個係

原帖由 myaisha0435 於 16-09-28 發表
有,透到會捉住,但係....叫人脫比佢睇就.
正常prefect目測到學生透現顏色bra帶,咪捉學生當犯規處罰,跟本無需要反衫。

我「估」情況「可能」係,一位女學生被check到透現黑色bra帶,被捉學生仍死撐反駁話有咩證明,所以prefect才要求學生反出bra帶去證明係咪有顔色。

水晶宮

wbrenda 發表於 16-9-28 22:21

女仔時期,白色係最清純的
今時今日,大6女性 大部份都 黑bra 白恤衫, 妳諗下幾 ...

係呀!晤明點解國內佳麗咁like著黑bra, 但穿白色衫

wbrenda    發表於 16-9-28 22:36

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

木土土 發表於 16-9-28 21:47
而家咪係目測去check有無透出黎,post #1係誇張失實說法

ic

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

wcandtt 發表於 16-9-28 22:31
...

日韓泰都興咁著

珍珠宮

cindy618 發表於 16-9-28 22:36
日韓泰都興咁著

歐美仲多。

大宅

回覆:乜而家女校會咁check

大宅

畀面勳章

Lulu0820 發表於 16-9-28 21:29
Same same,我女著白裙,講明一定要白色或肉色爸爸同白底裙,唔可以著白短褲打底。
...

點解唔比著打底褲?我覺得褲好過裙law, 如果m到,無打底褲咪好唔安全?

伯爵府

2018母親節勳章

comel 發表於 16-9-28 23:16
點解唔比著打底褲?我覺得褲好過裙law, 如果m到,無打底褲咪好唔安全?
阿囡學校極力勸籲學生著白色打底褲,仲試過幫學生訂購添。

侯爵府

comel 發表於 16-9-28 23:16

我都有問過老師,因為白裙透出嚟都係見到分開嘅兩條腿,唔好睇。可以著咗底裙再著白褲,但夏天太熱,好少咁著。

侯爵府

我以前都係讀呢間,以前都無目測bra顏色

侯爵府

回覆:乜而家女校會咁check?

我以前中學都會叫人比條bra帶佢睇
校規有寫要著白色內衣
個時大約10年前
我都覺得好過份
P.S. 男女校

子爵府

l.wendy.l 發表於 16-9-28 21:45
同我囡講一樣,中一至中六同學全部在禮堂排好隊,由prefect目測,都唔明點解會傳到咁
...

好彩有你地澄清

翡翠宮

牛年勳章

痴線!要人除衫告佢非禮!
ps 套校服好唔掂,要執,執左套校服先

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:99dogdog+發表於+16-9-28+20:43+我地

原帖由 KT0603 於 16-09-28 發表
都唔明點解唔準著打底褲,雖然那些年我哋係著排球褲,深藍色會過底嘅:wa ...

咁變態

其實有乜問題

條校裙唔透跟本唔會睇到

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實我覺得目測睇BRA都好性騷擾FEEL囉

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

再有更新

[BPS] re {[BPS] check bra帶post} 嘅師妹:
聽到發生啲咁嘅事,認真我一啲都唔驚訝,雖然我已經係bps grad左幾年,但學校係點我心知肚明,我承認呢間學校係有好多好老師(相信我真係有好老師),但亦都有一大班屎忽鬼唔配被叫做老師

狗眼看人低,睇唔起學生,唔尊重學生嘅應有盡有

其中一個教閒科上過廣告雜誌嘅垃圾更為左check我有冇zip好件冬季校服裙而當眾拉起我件衫

我曾經將呢件事放過上自己嘅FB但有位老師就反而叫我注意用詞,佢點都係老師,我都有做錯blah blah blah咁代唔代表佢可以未問過許可接觸我嘅身體?

我要講嘅係,bps好多學生都知有呢啲事,但大家都唔會講又或者唔敢講,我好欣賞呢位師妹嘅勇氣,唔好怕呢班咁嘅人

揚開件事話比家長聽,等大家知呢間所謂嘅女子名校有幾腐敗有幾守舊

如果有睇呢個post嘅bps老師,學生有錯唔代表可以做出構成非禮嘅侮辱行為,你冇權利去睇去摸一個人嘅身體,你地嘅行為對呢班女仔所造成嘅傷害係永久嘅,已所不欲勿施如人,如果你被人當眾除衫有咩感覺?你地唔會知你唔會了解到,因為你地唔在乎,你地只在乎門面野

大宅

開心吸收勳章

wcandtt 發表於 16-9-28 22:31
...

我有個舊大陸同事,佢最鐘意黑bra 加件白色超透既top, 仲要跌晒膊,基本上係睇晒個bra 係咩款,之後我提佢好透,佢加左件吊帶,但件吊帶又係超薄超透既白色,繼續黑bra, 無分別。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

^曾小姐^ 發表於 16-9-28 21:39
我見fb有人同校同學再更新咗

1. 今日assembly check bra呢件事講真好唔尊重我地學生

我覺得可信程度低,似有人想攪事。
最怕有人推波助瀾

首頁
45678...10

尾頁

跳至