自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

回覆樓主:

以退為進
講明就算冇咗你呢個咁耐朋友,都要同你講,希望你小心,信唔信你自己決定

男爵府

你老公同你朋友熟唔熟,熟就認真約出來,三個傾
比你朋友知你老公都知,並不是你主動

珍珠宮

HaTsang 發表於 16-12-4 23:45
係我小學到依家都好好好好的一個朋友,佢有咩事都會同我講同我分享喜奴哀樂
...

情愛呢啲嘢,真係親姊妹都冇情講㗎!你一講比你朋友知,你朋友把口梗係講唔關你事,
但始終,自己個男朋友睇中你喎!!!你朋友內心會自動列你為情敵!
你朋友都唔想,但無奈佢男朋友真係睇中你!
這是情愛中的妒恨!不理智,但存在!
你同你老公講先,有報定案的作用。
但你無謂同你朋友講~冇辦法。

珍珠宮

係我小學到依家都好好好好的一個朋友,佢有咩事都會同我講同我分享喜奴哀樂
...

情愛呢啲嘢,真係親姊妹都冇情講㗎!你一講比你朋友知,你朋友把口梗係講唔關你事,
但始終,自己個男朋友睇中你喎!!!你朋友內心會自動列你為情敵!

珍珠宮

...

珍珠宮

...

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得唔駛太擔心, 無咗個好朋友

因為視乎妳用咩角度去同妳朋友講件事

妳可以比 whatsapp 對話朋友睇

妳可以同朋友傾, 妳已有老公和女女都 10 歲囉

佢男友一定無理由鐘意自己

所以妳可同朋友講, 妳覺得對方係一名玩家

鐘意去獵物, 睇下邊個會上釣

從中提醒朋友, 要留意和提防呢個男人

greenpea    發表於 16-12-5 10:26

珍珠宮

畀面勳章

回覆:朋友的男友居然同我表白……

其實就算信你
你地都要經得起風浪
因為你朋友會覺得你有威脅性
有老公都會俾男人睇中

伯爵府

HoshiSora 發表於 16-12-5 02:14
但始終,自己個男朋友 ...

我都覺得係,會提個朋友小心男友。話佢好似好花 fit咁。吾會直接話比朋友知。但會同老公講話有狗公埋身報定案。叫老公話佢。

禁止訪問

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

1.唔見佢
2.同自己老公講,聽個意見
3.唔直接講但提佢好好觀察條仔

侯爵府

回覆樓主:

1.唔見佢

侯爵府

回覆樓主:

1.唔見佢

侯爵府

回覆樓主:

1.唔見佢

大宅

要比個fd知佢係賤男唔講仲嬲

禁止訪問

水晶宮

個男仔對你的表白係whats a p p定電話?有證有據,同朋友講會好d。

呢個係死位。你講,朋友一定忌諱你,心裏會有條刺。但唔講,即係明知個男仔咁賤,都唔提醒佢,一場朋友講唔過去....

水晶宮

女人友誼好煩。好多年前,有中學同學的男友偷食,有人見到好心通知個女仔。個女仔喊完嘈完一輪,竟然埋怨報料者多餘搞事,話自己同男友日日對住,有咩事點會feel唔到...

伯爵府

+3金熱血

Aloysiusma 發表於 16-12-4 23:35
個男人好賤格,免害左朋友一世,比我實告訴朋友先,傷左感情都系事小
...

第一個同老公講
然後同friend講

我都試過,去澳洲出差,留個一個星期,食左1次飯,個澳洲朋友的另一朋友的老公,借意找我單獨食飯,拖我手。我第一時間講我朋友知。成個trip都避佢。

一d男人都係同一d女人一樣,成日試下自己吸引力夠唔夠。真係死開d啦

伯爵府

+3金熱血

Aloysiusma 發表於 16-12-4 23:35
個男人好賤格,免害左朋友一世,比我實告訴朋友先,傷左感情都系事小
...

第一個同老公講
然後同friend講

我都試過,去澳洲出差,留個一個星期,食左1次飯,個澳洲朋友的另一朋友的老公,借意找我單獨食飯,拖我手。我第一時間講我朋友知。成個trip都避佢。

一d男人都係同一d女人一樣,成日試下自己吸引力夠唔夠。真係死開d啦

首頁
45678...12

尾頁

跳至