自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

引用:其實成件事嘅重點唔係把遮會唔會整到人/阻

原帖由 漢堡神偷 於 17-01-22 發表
其實成件事嘅重點唔係把遮會唔會整到人/阻唔阻到人。

重點係嗰個位可唔可以擺野,有無違反公契,嗰個位係 ...
對!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

簡單D,采佢都傻。

大宅

管理處回覆,叫我不用理會,謝謝大家意見

珊瑚宮

_Barbara_ 發表於 17-1-22 11:55
咁門口地氈又放唔放得?我又要投訴係咪?依家每戶都有地氈、牆上有揮春喎,咁算唔算公共空間?
...

.

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

契約嘅野都可以拗合唔合理,我覺得唔好睇唔足以做投訴理據,真是
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你唔驚俾人偷左咩

琥珀宮

引用:2+把遮,掛在自己鐵閘框架上,沒有遮擋任何

原帖由 _Barbara_ 於 17-01-22 發表
2 把遮,掛在自己鐵閘框架上,沒有遮擋任何人走路或開門,入住半年時已被鄰居寫匿名信投訴,大意是指咁做有 ...
樓下保安點同你講?你問下保安,你咁做犯了邊條屋苑規例?如果無,叫保安唔好騷擾你!

伯爵府

親子王國15週年勳章

cindy618 發表於 17-1-22 11:47
的確唔阻人

拿,我估咋,你鄰居可能覺得恐怖?
撇開咩公共空間嗰啲..........講真我都覺得好恐怖, 睇落無端端突咗兩個頭同腳出嚟好似吊頸咁, 同埋雨遮真係招陰, 放喺屋外好易招惹靈體"借宿"

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:del

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

樓主都還好,只係被投訴,我係直情比人偷左,仲要係最鍾意嗰兩把遮,我係落街飲完茶原本直接出街,但個女肚痛就返屋企排完毒再出,諗住2~3個字內再出門應該掛一陣冇事,到出門口個女話我知兩把遮唔見左,我直頭想喊出黎,因為兩把我係街想再買都搵唔返

子爵府

我覺得呢個掛法好恐怖

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

1分

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

攞條繩扎住喺度閘到, 2把遮係閘嘅一部份。

水晶宮

_Barbara_ 發表於 17-1-22 11:12
有人選擇放入屋有人選擇唔放,只要不違約,這只是個人選擇罷,如果佢尊重我,我都會尊重佢,已同保安聲明叫 ...

多餘啦
如果係我 我點解要面對面同你講?

管理員要黎做咩?
我要做嘅就係反映
而管理員去管理

你根本唔覺自己有問題
又話咩如果鄰居大方d自己同你講
就或者可能有計傾

話時話
2吧嗻可以放到咁而唔跌落黎
睇得出落過一番苦功

公爵府

_Barbara_ 發表於 17-1-22 10:26
唔係得我一個咁掛,冇見過亦唔怪你你冇可能全港屋苑每層都住過晒,唔通我覺得人地門口裝飾好核突我又要求人 ...

既然你自己覺得咁掛無問題又唔覺核突,咁你咪繼續掛囉,又唔關人事。
不過遮係唔適宜放喺門口,門口理應無雜物,好運先會入屋,而且陰氣會附在物件上,到時萬一有乜事發生左真係記住收遮,否則太遲。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

_Barbara_ 發表於 17-1-22 10:26
唔係得我一個咁掛,冇見過亦唔怪你你冇可能全港屋苑每層都住過晒,唔通我覺得人地門口裝飾好核突我又要求人 ...

就咁睇啦,又唔可以話好多人咁做就代表你啱,少數要服從多數嗎?

而且,你呢個好明顯不是裝飾吧

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小華子 發表於 17-1-22 13:02
既然你自己覺得咁掛無問題又唔覺核突,咁你咪繼續掛囉,又唔關人事。
不過遮係唔適宜放喺門口,門口理應無 ...

其實我真係唔明d人係要放d嘢出門口

男爵府

珍珠宮

pumpumpurin 發表於 17-1-22 09:16
我唔會投訴。

但的確唔好睇。

X2
太醜怪了

首頁

尾頁

跳至