親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

Lqueenie 發表於 17-9-16 21:34
所以我一定唔會選擇airbnb, 聽得太多呢d新聞

最多人鍾意講嘅就係。。。單一事件姐。。。我識朋友次次都住民宿但係次次都冇事(10過去10個都冇事但最慘自己係第11個賴嘢呢,10次去九次住得好好, 但係賴嘢一次就好金)

一係就話佢哋唔識睇評語姐,我就會揀啲升級業主我才會租。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

seaheart88 發表於 17-9-16 21:37
最多人鍾意講嘅就係。。。單一事件姐。。。我識朋友次次都住民宿但係次次都冇事(10過去10個都冇事但最慘 ...

其實細心d搵,做多d功課,一樣搵到平正酒店

有問題時真係得不償失

瑪瑙宮

大廚勳章

Lqueenie 發表於 17-9-16 21:51
其實細心d搵,做多d功課,一樣搵到平正酒店

有問題時真係得不償失

Discuss 嗰邊有人嫌東橫inn, 都叫做貴。。。你話有何話說?其實安全應放第一。。。非法民居。。。太多野無保障。。。又隨時有機做av主角。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

seaheart88 發表於 17-9-16 21:56
Discuss 嗰邊有人嫌東橫inn, 都叫做貴。。。你話有何話說?其實安全應放第一。。。非法民居。。。太多野無 ...

其實民宿唔係真係平好多,有老有細更家搏唔過。你講AV主角⋯我又無諗過,不過萬一上左鏡就大件事

子爵府

chickenwing2006 發表於 17-9-16 21:03
我都有去八,仲話係老老嫩嫩幾人係
洗衣店留連一晚
事主完全唔識處理突發事,又可能唔想使多筆錢,鄧老人家慘去旅行要瞓街

子爵府

Discuss 嗰邊有人嫌東橫inn, 都叫做貴。。。你話有何話說?其實安全應放第一。。。非法民居。。。太多野無 ...
呢個又係經典港女!要孝順亞媽帶佢去旅行,東橫inn話貴,坐捷星$250程話貴。
又話冇錢但自己一年去n次旅行

最好笑坐飛機遲到,冇得 check in 又係航空公司不近人情!

瑪瑙宮

大廚勳章

sinpop 發表於 17-9-17 00:20
其實民宿唔係真係平好多,有老有細更家搏唔過。你講AV主角⋯我又無諗過,不過萬一上左鏡就大件事
...

其實都唔係諗,係真有此事。。。。就今年的是報紙都有刊登過。。。偷拍鏡頭對住大床。。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 17-9-16 21:37
最多人鍾意講嘅就係。。。單一事件姐。。。我識朋友次次都住民宿但係次次都冇事(10過去10個都冇事但最慘 ...

其實呢 d 真係人人有唔同想法㗎

我仍然有朋友去日本次次一定住民宿,成日講個句慳左食落肚

唯有祝佢好運吧

瑪瑙宮

好媽媽勳章

happykk 發表於 17-9-17 00:24
事主完全唔識處理突發事,又可能唔想使多筆錢,鄧老人家慘去旅行要瞓街 ...

佢其實根本就 cheap

咩 check in check out 幾小時

戥佢一家老少慘

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

seaheart88 發表於 17-9-16 21:06
所以我真係諗極都唔明。。。成日話嫌啲房細,又話要幾個家庭住埋一齊。。。

真係分開房咁難嗎?

我有朋友都係次次airbnb,係,真係有d好平圍返百幾2百一晚,我都同佢住過,但真心,我勁唔鍾意 (唔洗多講,幾廿個理由),想住平寧願揀返住cheap cheap酒店或離旺區好過。

佢真係因為平同好鍾意大班人一齊住,鍾意熱鬧,好似細個去champ咁。

另外一個鍾意住民宿既朋友,就唔係因為慳錢,係鍾意一班人住,唔鍾意酒店侷促拘謹,想有家既感覺,但佢聽我講完民宿都唔敢住。

所以去旅行我會揀住酒店既旅遊腳。

侯爵府

畀面勳章

happyhelen 發表於 17-9-7 17:18
東京我去麵包超人館,多啦a夢館,鐵路博物館,因為我帶小朋友去,所以我會去呢d景點,下年暑假返而想去下 ...

我好想去麵包問多啦A夢,請你分享下你的行程安排同酒店安排!
Nice to meet you!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實我覺得民宿都唔會平好多,曾經睇過大阪4大2小,又冇得取消,比酒店仲貴

男爵府

暑假會去東京玩10日,唸住玩迪士尼 land 和 sea, 住兩晚廸士尼酒店,亦唸住去箱根玩兩日和輕井澤玩兩日,可否指教一下怎樣玩/住最順路?另,亦想問富士山附近值得去嗎?有冇景點適合拾幾歲的小朋友呀?!地Thanks!

大宅

seaheart88 發表於 17-9-16 20:57
最近喺香港討論區見到。。。
呢單都算慘。。。有老人家又有小朋友。。。個樓主仲搞到屋企人瞓街咁慘。。。 ...

其實有小朋友我一定唔會揀民宿 ,更何況有老人家,有咩特發情況好難應付㗎,始終酒店都係有單有據嘛我都係做酒店業嘅,民宿係平d,但酒店有保障囉,起碼有咩事旅保有得claim

大宅

secretrose 發表於 17-9-17 07:56
我好想去麵包問多啦A夢,請你分享下你的行程安排同酒店安排!

我係要兩個地方同一日去㗎,我早上去多啦a夢館,下午去麵包超人館,交通太奈我唔係好記得啦,但係多啦a夢館記得上網預約定門票啊,去到日本lawson有d機取票㗎,因為個館都好多人去㗎

瑪瑙宮

大廚勳章

chickenwing2006 發表於 17-9-17 01:29
佢其實根本就 cheap

咩 check in check out 幾小時

係囉幾慘呀。。。

好多人問佢點解唔即刻book返啲酒店嗰晚起碼都叫做有得落腳小朋友老人家有得訓啦。。。佢當然就冇答啦,我覺得好慘囉要老人家小朋友痞喺洗衣店瞓街過夜,大人大姐冇所謂,去旅行去到咁折墮就好慘囉,意外大家都唔想無人預計到民宿甩底,但都要應變架,錢梗係洗多咗啦,但冇理由係真係有屋企人瞓街囉,我覺得佢唔係唔識得應變。。。係唔想俾錢囉,因為佢話搞得黎已經凌晨一點,能覺得即刻俾錢租一晚酒店又貴啦,住得幾個鐘洩底呀嘛。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 17-9-17 10:00
係囉幾慘呀。。。

好多人問佢點解唔即刻book返啲酒店嗰晚起碼都叫做有得落腳小朋友老人家有得訓啦。。。 ...

呢D人咁窮就唔好唔好去玩啦小朋友同老人家好難捱,企街企成晚喎

瑪瑙宮

大廚勳章

happyhelen 發表於 17-9-17 10:21
呢D人咁窮就唔好唔好去玩啦小朋友同老人家好難捱,企街企成晚喎
...

佢仲好冇品添。。。

其中有人話佢唔應該咁樣訓廿四小時洗衣店。。。人哋間鋪唔係與你俾佢咁樣慳租錢。。佢就即刻xyz$@$小那星星

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 17-9-17 10:24
佢仲好冇品添。。。

其中有人話佢唔應該咁樣訓廿四小時洗衣店。。。人哋間鋪唔係與你俾佢咁樣慳租錢。。 ...

Cheap 到冇人有,所以之後潛水去了

瑪瑙宮

好媽媽勳章

happyhelen 發表於 17-9-17 10:21
...

我記得佢話咩 $42xx ~ 6 晚定 7 晩,當 3 大 1 小

其實諗到咁嘅 budget 堅離地啦

當 1:00/2:00 am 知道冇得 check in ...... 去揾間 $1000/晚酒店都可以瞓到中午十二時啦,4 個人抵到笑啦

所以最終一個字形容 「cheap」

首頁

尾頁

跳至