自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

阿仔做割包皮手術,佢同興趣班老師講,下星期唔番,我去切啫啫

珍珠宮

lotteyi 發表於 17-9-22 18:06
阿仔做割包皮手術,佢同興趣班老師講,下星期唔番,我去切啫啫
...

切啫啫
會唔會嚇親同學仔?

男爵府

淘寶 發表於 17-9-16 17:53
阿女係7月節時, 見到有人係街燒衣, 見到有蠟燭想走埋去吹 仲講生日快樂

真係 ...

講起燒衣,我阿仔細個時話d人係度bbq

公爵府

2024年龍年勳章

有長輩過身, 在大酒店出殯.

我親戚個仔 (未夠3歲), 問佢阿媽: 點解婆婆瞓係度既?

阿媽: 婆婆過左身, 去左天家.

細路: 過左身即係點解?

阿媽: 即係死左.

細路: um.....咁阿媽你幾時死呀?

伯爵府

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

有次我肚疴同 c6講笑,我個肚識郁應該有左,我女以為我個肚真係有 BB

伯爵府

想生BB熱投

回覆樓主

我小朋友3歲生日時問我「人幾時會死架?」
我隨口話「90啦!90歲就會死架啦⋯⋯所以你有排呀!」
見佢好安樂咁,我亦忘記自己講左了。
之後過兩日我老爺生日,屋企人提早同佢食飯。
飯後有蛋糕出現,我小朋友問點解有蛋糕嘅?
我話爺爺90歲生日吖麻,我地同爺爺慶生呀!

小朋友:「爺爺就嚟要死嗱?佢90歳吖麻!要死架喇!」

全世界,係全世界望住我!完全無地自容呀!
I am Agent P

珍珠宮

hedhed 發表於 17-9-22 20:03
我小朋友3歲生日時問我「人幾時會死架?」
我隨口話「90啦!90歲就會死架啦⋯⋯所以你有排呀!」
見佢好安 ...

呢啲時候,小朋友記性真係出奇地好
平時叫佢地温書又唔見記得咁熟

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 17-9-22 13:11
我地在大酒店,唔知咩原因全人類出左走廊等。我地行教會儀式,隔離行道教儀式。咁岩佢地破地獄又熄燈咁。 ...

我仔都試過,我爺爺守夜個晚做破地獄儀式,我仔睇到眼都唔眨,完成後佢竟然拍手掌
又試過同我老公去揼骨,師傅幫我老公拔罐,佢見師傅點火已經拍手掌,點知個火罐係吸落爸爸度佢又喊住問爸爸痛唔痛,爸爸話唔痛㗎,佢又繼續安心睇雜技咁拍手叫好
我要記得幸福......

大宅

回覆樓主:

阿囡幼稚園時,我問咁多老師邊個係你班主任 ? 佢指住個著連身裙既老師話 "呢,果個冇著衫果個羅"

又試過形容一個短曲髮既外藉老師話 "有公仔麵喺頭上面果個呀"

男爵府

vinvin901 發表於 17-9-22 17:57
笑死我

近期再有一個,話說佢k1開左學,有日放學班主任同我講今日有外籍老師同佢地上堂玩遊戲,我仔好開心。
跟住系番屋企既途中..
我 : 頭先老師同我講你地今日同外籍老師一齊玩遊戲,你好開心喎!
仔 : 咩系外籍老師呀?
我 : 淨系講英文個個呀!中吾中意個個老師呀?
仔 : 個個老師好搞笑!
我 : 點解既?
仔 : 因為佢好似天線得得b 囉!
我 : ,系咪因為佢好似天線得得b咁講英文?
仔 : 系呀!

,事關我仔吾知道原來天線得得b系吾講野,佢以為旁白個把聲系天線得得b

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

浩霆豬豬 發表於 17-9-22 20:24
我仔都試過,我爺爺守夜個晚做破地獄儀式,我仔睇到眼都唔眨,完成後佢竟然拍手掌
又試過同我老 ...

想像到個情景

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

希嫙mama 發表於 17-9-22 20:48
阿囡幼稚園時,我問咁多老師邊個係你班主任 ? 佢指住個著連身裙既老師話 "呢,果個冇著衫果個羅"

又試過 ...

咩呀佢

子爵府

阿仔當年4歲左右,我睇新聞報導話警察「掃d場」,因為係近我媽屋企附近,當時就同我前夫講..「警察喺媽咪屋企附近掃d場」;點知阿仔即刻走嚟問我,「警察掃婆婆果度d牆做咩?」,我當時都要諗咗幾秒先識笑 ....原來佢以為「掃蕩d場」係「掃d牆」

王國長老

回覆樓主

我女小一時,參加學校課外活動做陶藝
有日阿女話,做陶藝時老師墊檯份報紙,上面d人全部無著衫,好核突呀
我呆一呆,心唸就算細路唔識,都唔好用「睇肉」版丫

我忐忑左一個下午,到夜晚決定同c6商量應唔應該同學校講

我老公問左條好問題:你有無問佢男定女呀! (我的確無唸過)

我問我女,佢話:男人黎架!全部無著衫淨係著褲架咋,好肉酸架

果下我個樣

珍珠宮

文文媽媽 發表於 17-9-22 16:13
阿囡得3歲時見星期日放假,在天橋上好多外傭姐姐用沙灘墊坐曬在度食野唱歌跳舞!佢問我媽媽我地幾時又來呢 ...

子爵府

Charlotte_mom 發表於 17-9-22 13:11
我地在大酒店,唔知咩原因全人類出左走廊等。我地行教會儀式,隔離行道教儀式。咁岩佢地破地獄又熄燈咁。 ...

諗到個情境....笑咗

禁止訪問

大宅

回覆樓主

阿仔讀下午班,有日學校假期,跟住我過平常佢番學我在家的日子,食野,洗衫曬衫摺衫做家務⋯⋯
佢:「我以為你日日響屋企食野,食完接我放學!」

大宅

豬吉 發表於 17-9-16 22:43
我表妹見到姑姐黎m問點解有血,佢話因為你激我
第二次係商場去厠所表妹見到大喊,話媽咪我無激你啦,點解你 ...

呢個我笑到震

首頁

尾頁

跳至