夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-14 12:08 發表
昨天我去完產檢,醫生話我血壓高叫我18號入院,到時可能會幫我催生,叫我攞埋走佬袋.雖然人地話催生會好痛,99都係咁講,因佢生佢個衰仔時都係催生,但我知道仲有幾日就可以同BB見面,所以好開心&好期待,同埋到時我可以專心 ...

祝你生個白白胖胖的小可愛.

子爵府

我有兩個朋友仔都係咁, 個老公趁佢地大緊肚就去滾, 最後兩個朋友分別都離婚...

其中一個朋友計埋當時肚裏面個BB, 共有2個囡囡, 個C6每月都要比$8000儋養費佢地, 而家, 佢已經識左個好好嘅男朋友啦.... 恩愛到不得了~ 雖然個C6有個女朋友, 但係一出糧就要比錢我朋友, 我覺得都係對個C6嘅懲罰, 佢個新女友都會嫌佢無錢啦... 而我朋友除左自己份糧仲有$8000儋養費, 咁多錢洗, 都唔知幾筍呀~

另一個朋友又係有2個女, 仲有媽咪Support, 不過成日放唔低, 唔開心! 但係最近, 佢睇開左啦... 將精神放係兩個女同埋事業到, 又多熱心朋友介紹男仔比佢識.... 所以無左果D負心男人, 日子都唔係咁難過啫...

子爵府

原帖由 BeautyPinky 於 09-3-15 21:28 發表
我有兩個朋友仔都係咁, 個老公趁佢地大緊肚就去滾, 最後兩個朋友分別都離婚...

其中一個朋友計埋當時肚裏面個BB, 共有2個囡囡, 個C6每月都要比$8000儋養費佢地, 而家, 佢已經識左個好好嘅男朋友啦.... 恩愛到不得了 ...

咁又係呀...我覺得一定要拎佢多D贍養費呀...等佢滾得咁開心呀喇!!! 到佢無錢睇吓仲有無女人吼佢...超:;pppp:

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好認同... 真係拿佢多些謄養費呀!!!

好似我有位舊同學, 早半年前同佢 C6 離婚, 屈左 C6 比 $60萬佢, 同埋每個月比 $2萬做謄養費, 見佢不知生活得幾好

原帖由 BeautyPinky 於 09-3-15 21:28 發表

其中一個朋友計埋當時肚裏面個BB, 共有2個囡囡, 個C6每月都要比$8000儋養費佢地, 而家, 佢已經識左個好好嘅男朋友啦.... 恩愛到不得了 ...

民房

各位sis我响19號生咗囡囡喇 lee排掛住湊女所以無上到0黎...
我生完個女返咗99屋企,c6請咗4日假陪我,但lee4日裹面佢日日都有借d意出去1-2個鐘,終於有一日我忍唔住嘈佢,佢竟然同我講離婚,仲走咗去,幾分鐘後又返0黎,於是我一路執野一路向佢亞媽講晒個賤人d衰0野出0黎
99知道後不停咁鬧佢又唔比我走,之後c6向我發誓會辭職&以後唔見個女人等等,咁我最終都無走到,但過咗2日比我發現c6仲有send sms比個女人(我想見你),第2日我襯全屋人都返晒工叫咗個friend上0黎執晒d野蒂埋bb走.到佢食飯返0黎見唔到我&bb就開始驚,係咁打電話比我又send道歉sms,我無里佢,佢收工過咗0黎我屋企,佢話已經辭咗職,依家諗清楚我0地先係最重要....求我為咗BB比最後一次機會佢....之後第二日我返咗去,暫時佢對我&BB都OK,無再好似以前咁樣,一放工就返0黎,仲努力找工作,希望佢真心改過....

珍珠宮

恭喜你呀!你要努力呀!祝福你和bb

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-31 19:50 發表
各位sis我响19號生咗囡囡喇 lee排掛住湊女所以無上到0黎...
我生完個女返咗99屋企,c6請咗4日假陪我,但lee4日裹面佢日日都有借d意出去1-2個鐘,終於有一日我忍唔住嘈佢,佢竟然同我講離婚,仲走咗去,幾分鐘後又返 ...

子爵府

恭喜 , 恭喜 , 可以改返 叫 HAPPY 媽咪la

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

恭喜妳 祝妳囡囡快高長大,聽教聽話,身體健康!
希望妳老公真的改好

祝幸福快樂!

男爵府

佢咪一路都係睇C你唔會走,好啦,到你真係走佢先知驚,anyway,希望你老公真係浪子回頭,1家3口幸福快樂

洋房

男人係咁賤, 唔去到最後一步都唔知死, 成日以為自己好重要, 你而家返左去, 都唔好對佢千依百順, 要俾佢知道你冇左佢一樣得, 希望佢會真心悔改, 祝福您& BB

伯爵府

恭喜你生左bb呀!!
希望你地1家3口開開心心, 齊齊整整咁生活啦.

珍珠宮

恭喜! 祝BB 身體健康,快高長大!

你自己要小心身體呀,一定唔好冷親!

洋房

恭喜你, 祝你一家永遠幸福快樂!

複式洋房

恭喜你. :)

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

祝福你兩夫婦幸福快樂! BB女快高長大!

大宅

一個開心結局. 祝你bb聰明伶俐

大宅

祝BB 身體健康,快高長大! 自己要多D休息. 食多D補品, 養好身體

男爵府

祝你幸福快樂!

伯爵府

Unhappy唔好unhappy!要happy!bb就快出世!而家最緊要照顧好自己同bb,胎教好緊要,間中食下朱古力,bb第日笑容會好d開心d!自己要樂觀d,否則弄差自己身體最唔抵!生左之後可能你老公見到可愛精靈既bb伸手要爸爸抱抱便會放棄那"大姐姐"呢!不要灰心!加油!

大宅

恭喜你呀!你要努力呀!祝福你和bb永遠幸福快樂

首頁

尾頁

跳至