婆媳關係

跳至

首頁
45678...11

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

唉~ 難為你喇....做夾心人....
原帖由 vickywoo121 於 09-3-25 11:59 發表
真係好多謝咁多位mami,由我同老公搬左入而家間屋,問題就不停,我之前都係同6299住,生左BB開始唔夠住,6299就比塊地我地自己起樓,我地都冇諗過會有咁多問題,可能我爸媽都以為我老公冇錢,加上我知我亞媽係咩人,結婚時同我6299講左,唔會向圍村食飯 ...

大宅

我己經打去同我表哥講左唔可以借間屋比佢,我屋企冇祖先,咩都冇,佢同我講話唔洗,要我間屋黎係話比人聽,佢地買左E間屋,想比人知佢地幾威,仲要我到時拎走個廳D結婚相,我話唔得佢到時都會黎,佢同人地講左買左間屋,點都要比人入黎一次,我都同佢地講左,如果真係要黎,我就鎖門去旅行,飲到唔會黎,車我會放朋友到,唔會借,而家佢地話唔借,D野要我比6萬,我可以點,我聰到佢老婆向後面教佢點問我借,佢老婆本來有D錢,後來唔知仲咩冇晒,
我頭先都打左比老公,同佢講今次點都唔可以,因為借得結婚,就借得睇相,唔通你表妹會成日向你地屋企咩,咁你生左仔我咪仲大獲,老公話請願衰一次,咩都唔借同唔去飲,

大宅

痴痴地.
依家要脅呀.
佢同人講咩關你咩事.
你d咩親戚, 係賊嚟架.

借人間屋,仲要當係自己嘅, 唔好去搶. 呢d親戚以後唔好見, 呢次唔好去飲.

屋錢車, 乜都冇, 佢咬你食呀, 哼

大宅

唔~~~我覺得e d人係顛左, 上左腦多d....
樓主, 今次你真係要企到硬一硬, 既然e+佢地咁既態度, 你就再強硬d
屋--無, 車--無, 錢--更加唔使諗, 無
佢地e d做法, 同搶無嘜分別, 叫佢地去匯豐搶吖嘛~~
如果想比番少少人情味比佢地, 人唔地, 咪禮到, 一家五口唔到, 封2千, 都算好闊綽架喇~~

禁止發言

伯爵府

醒目開學勳章

嘩~ 唔借要比6萬佢, 癲架, 唔好去搶.
佢地要充要威關你咩事, 仲要一早同人講佢賣咗你間屋...到時參觀.... 洗唔洗打到自己塊面咁腫丫.....
原帖由 vickywoo121 於 09-3-25 17:02 發表
我己經打去同我表哥講左唔可以借間屋比佢,我屋企冇祖先,咩都冇,佢同我講話唔洗,要我間屋黎係話比人聽,佢地買左E間屋,想比人知佢地幾威,仲要我到時拎走個廳D結婚相,我話唔得佢到時都會黎,佢同人地講左買左間屋,點都要比人入黎一次 ...

男爵府

.......D野要我比6萬,我可以點,我聰到佢老婆向後面教佢點問我借......

咩人黎KA, 咁都得, 佢地真係SHORT上腦欠左佢地咩 5好去搶

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 vickywoo121 於 09-3-25 17:02 發表
我己經打去同我表哥講左唔可以借間屋比佢,我屋企冇祖先,咩都冇,佢同我講話唔洗,要我間屋黎係話比人聽,佢地買左E間屋,想比人知佢地幾威,仲要我到時拎走個廳D結婚相,我話唔得佢到時都會黎,佢同人地講左買左間屋,點都要比人入黎一次 ...

你表哥都忽忽地架...
自己要充大頭鬼咪自己諗點佢囉...
佢結婚, 你要比6皮佢???係咪我理解錯咗...

男爵府

如果真係, 叫佢地上律師樓立借據, 睇佢地點講

伯爵府

原帖由 sylcaca 於 09-3-25 17:36 發表
如果真係, 叫佢地上律師樓立借據, 睇佢地點講

不過比著我一定唔會借6皮比表哥用黎充大頭鬼喎
何況樓主d家人咁無賴...d思考方法咁奇突, 到時唔還又係得個煩字
不如今次決絶d, 等佢地死心好過

大宅

你可吾可以加高個花園圍牆呀, 佢地成日爬入黎都吾係辦法, 我係你果日就吾會離開間屋, 事先聲明如果硬闖一定報警, 到時你表哥豈佢D親戚朋友面前無面係自己找來的,佢同人地講間屋係佢地既點會借得一次, 佢地真係當自己係主人家你就有排煩佢當你地白痴,蝦得就蝦, 今次一定要企硬, 我都未見過禁野蠻既人

伯爵府

原帖由 short 於 09-3-25 17:46 發表
你可吾可以加高個花園圍牆呀, 佢地成日爬入黎都吾係辦法, 我係你果日就吾會離開間屋, 事先聲明如果硬闖一定報警, 到時你表哥豈佢D親戚朋友面前無面係自己找來的,佢同人地講間屋係佢地既點會借得一次, 佢地真係當自己 ...

agree...
遲d又話d朋友要上黎bbq, 開party咁, 唔通到時你地一家5口避開由佢地開p咩....

男爵府

不如樓主索性同阿BA阿MA講: 你地當生少個LA~
斷纜把啦

子爵府

同x索有乜分別?????? 一刀切啦。

佢同得人講話間屋係佢買嘅,曰後你有排煩,隔個星期or節曰話要借屋bbq聯誼你就大06啦,唔係嚇你,你唔止要招乎你外家,仲要應付埋表哥d朋友/同事/老婆外家/老婆d朋友/老婆d同事/老婆d親戚,如果佢老婆有兄弟姐妹仲死多幾錢重,分分鐘要應付埋佢老婆d兄弟姐妹d朋友/同事。
一年有52個星期,睇怕無幾個weekend可以喺自己屋企安靜咁渡過。

大宅

我都唔知點,佢地又搵老人家出面,
唔係唔想借,如果真係一次就話姐,個個睇到你間屋咁大,正如你地話,一陣話黎玩,一陣又話E樣又話果樣,我拾得幾多次,
我都同老人家講左,間屋係我,我自己既野要我全部收,放你地既,冇可能,借得一次一定有第2次,佢地都係同我講幫得幾多得幾多,佢地都唔睇耐,想睇個孫開開心心咁結婚,佢地又向我到發脾氣話冇人幫佢地,我都有同D老人家講,唔係我唔想幫,幫得到我就幫,你同我講,佢地冇車,我架車新買,我諗到冇諗我就話借比你,你地仲想我點,間屋唔係得我一個架,我都有老公,我6299住得我好近,佢地知道都唔會比,間屋都唔係我地比晒錢,
你地要威,都唔係咁攪lor, 借比你地一日我都唔知要拾幾耐,你地次次都話會拾,但都係次玩完就走,我一日向到拾,如果一定要我只好將屋企前面裝多一個玻璃屋封住等佢地入唔到裡面,

大宅

原帖由 sylcaca 於 09-3-25 05:54 PM 發表
不如樓主索性同阿BA阿MA講: 你地當生少個LA~
斷纜把啦

我講過架la,
到知你真係唔鍾意就知,又話唔一定,講返D好聽既野lor,
我而定都好小理佢地,有時間都理左小朋友先

大宅

原帖由 short 於 09-3-25 05:46 PM 發表
你可吾可以加高個花園圍牆呀, 佢地成日爬入黎都吾係辦法, 我係你果日就吾會離開間屋, 事先聲明如果硬闖一定報警, 到時你表哥豈佢D親戚朋友面前無面係自己找來的,佢同人地講間屋係佢地既點會借得一次, 佢地真係當自己 ...

我地D圍牆有定高到,唔可以太高,
我係驚,到時一大班人黎到唔好意思唔比佢地入,
因為我知一定唔只一次,借得一次就有第2次
唔通亞公亞婆黎到都唔比入門口咩

大宅

原帖由 siusum 於 09-3-25 05:31 PM 發表

你表哥都忽忽地架...
自己要充大頭鬼咪自己諗點佢囉...
佢結婚, 你要比6皮佢???係咪我理解錯咗...

你冇理解錯,我唔借比佢,佢就要自己向出面租,租錢咪問我拎,
我都同佢講我唔會比,你冇就唔好同人講,我幫唔到,我都同佢講左,我地有2幾個表兄第姊妹,個個都係咁,我咪好唔得閒,
所以我係一個都唔會借,你地要威就自己攪,唔好煩我,
6萬你比我,你請我,我只會做人情,唔請我都唔會理

珍珠宮

我... 都係第一次聽到d咁誇張離譜既親戚....

樓主, 辛苦你了!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!
hnl 該用戶已被刪除

首頁
45678...11

尾頁

跳至