自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sasatt 發表於 18-6-21 19:45
但跌下點都有d聲
同埋bb會叫掛?
房門又開左

唔知呢,就無大家都假設有咩事bb喊會聽到,所以今年無人發現意外啦 (會唔會學樓上話齋抖唔到氣喊都喊唔出?)
BB RIP

男爵府

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

阿女 bb 時,我將手扼仔戴落 bb 腳仔,佢郁就會有聲,下意識每次聽到聲都會裝吓佢,因好多時 bb 醒咗未必一定喊。

公爵府

回覆樓主:

以前大仔同爸爸午睡,跌落床個頭腫左一大舊,所以今胎係佢識行路之前我唔準訓大人床,就算有人陪都唔可以,怕佢習慣大床唔肯訓bb床

水晶宮

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

emimi 發表於 18-6-21 20:28
以前大仔同爸爸午睡,跌落床個頭腫左一大舊,所以今胎係佢識行路之前我唔準訓大人床,就算有人陪都唔可以, ...

真係會架!
放下自在

子爵府

回覆樓主

侯爵府

回覆樓主:

兩歲前真係要人釘人,所以揍bb真係睇少一眼都唔得,
不過如果ftm只得一個在家,只有bb瞓了才有時間去廚房預備餸菜,做吓家務,去吓廁所,
意外如要發生很難預計

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kyk 發表於 18-6-21 20:09
阿女 bb 時,我將手扼仔戴落 bb 腳仔,佢郁就會有聲,下意識每次聽到聲都會裝吓佢,因好多時 bb 醒咗未必一 ...
我仔細個時都係, 一郁就知
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

別墅

回覆樓主:

事件意外親人已經好難過, 眼見好多留言未知事發經過已經加以評論, 我覺得更令bb 既親友傷口上灑鹽.... 我自己照顧女兒時亦有大意, 我諗冇一個小朋友未試過跌親撞親而長大, 畢竟工人姐姐身兼家務未能貼心看顧小朋友. 再者小朋友睡覺有被蓋住又有何奇怪? 如果小朋友冷親流鼻水又會責備唔蓋被睡。 地上已放在床墊, 確保小朋友跌落床撞到。 眼見所有既預防措施作為家長既我都覺得係正常合理。 當然意外可免則免, 就算睡在bb床9個月大既小孩亦可爬出床外而跌得更傷。 但無奈係事件而發生, 給別人做警惕又好, 時常看顧小孩安全。 我只希望每個為死者親人著想, 願小朋友RIP.

首頁

尾頁

跳至