懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cowboybaby 於 09-4-13 13:15 發表

jizoe
怎樣傾??? msn定e-mail, 其實阿里旺旺是什麼? 可否去銀行入數比錢或者貨到先比? 同埋送去住宅是否貴d?

雨晴b,
太好了, 多謝妳的幫忙, 我估我都係搞唔掂架啦, 我save左一幅圖有我想要買的東西, 我怎樣send給 ...

阿里旺旺係類似MSN咁, O係個賣家個名右手邊有個"和我聯系" 你按下去就可以問佢野了, 我未試過銀行入收丫,你可以同個賣家傾下, 如果用順豐速遞送去住宅係會加收$20附加費的, 最好送去公司,咁就唔駛加了...
下圖個賣家名旁果個 "和我聯系" 就係阿里旺旺了...
藍色ICON代表賣家在線上, 如果灰色左就下左線了,你可以照留言, 佢上返線會收到的.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 ceciy1006 於 09-4-13 15:54 發表
係呢, 我想問你地有冇係淘寶買和尚袍同長袍比小B吖, 你地去邊條LINK, 可唔可以SEND比我吖......

CECIY,
我有在淘寶買和尚袍丫,以下係我買的和尚袍:
長袍 http://auction1.taobao.com/auction/trade_detail.htm?tradeID=1683360835&itemID=3f49ab83cc885864866c97a3702c62e4&xID=0db1

短袍
http://item.taobao.com/auction/item_detail.jhtml?item_id=cae9a73dc2d569b7acd034ccc54c7548&x_id=0db1

大宅

好媽媽勳章

我o係淘寶買果d衫仔今日收左貨啦, d質地ok丫, 我放左上呢度, 大家有興趣可以去睇下^^

http://s205.photobucket.com/albums/bb118/jizoehui/Baby/

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-4-12 18:22 發表

bobomami:
唔該晒呀,我已經pm咗我個email俾你啦!

我e-mail 左俾你la...5駛客氣^^"

★★★★

子爵府

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-4-13 00:17 發表

alsan:
請問你高唔高呀? 唔知係唔係因為我157cm+35.5"肚,真係係人見我都話超大,我3個月時就話我似4-5個月,而家快5個月就似7個月,仲有個問我係唔係孖胎!!
搭mtr亦多數有人讓座..... ...

Ha-ha...我岩岩量左,164cm高,肚43"

★★★★

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 alsan 於 09-4-13 19:00 發表

哇, jizoe, 你買得重多過我, 但係你清一色blue, 我係清一色pink!!! 呵呵呵~

哈哈..係丫. 買到停唔到手丫~~哈哈....

大宅

原帖由 alsan 於 09-4-13 19:01 發表

bobomami
你係第一名囉~~但係你唔同啦, 第二胎d mama肚係大d, 咁你依家個肚會好重未呀..... 我36都有時會腰痛

我第一胎. 166cm高. 肚圍都有38". 已經重左17-20lbs啦!

子爵府

原帖由 alsan 於 09-4-13 19:01 發表

bobomami
你係第一名囉~~但係你唔同啦, 第二胎d mama肚係大d, 咁你依家個肚會好重未呀..... 我36都有時會腰痛

右邊坐骨神經....勁通!!!!!
我上胎5個幾6個月要去做物理治療減痛呀!希望今胎5駛la...上胎同事教我飲付竹糖水, 可以減少腰骨痛、ar B出世會又白又滑....5知係米真,飲左一排,真係好似無甘痛。

★★★★

大宅

我上星期四去咗龔羽一度做structure, 但亞b都係好唔合作, 4點鐘入去照, 醫生終於幫亞b數到手指腳趾, 但係醫生話亞b個頭的角度唔好, 所以睇唔清楚鼻骨, 當時醫生仲問我oscar個result好唔好, 唉....我聽完之後, 真係好驚有事...我心諗如果係正常, 佢冇理由會咁樣問我o家...., 攪到我好擔心...., 因為亞b個姿勢唔好, 所以我又在診所要等亞b轉身, 我由4點到7點, 照咗3次, 亞b都係伏o係度, 咩都睇唔到, 我已經食咗糖, 但亞b都係咁.....唉......最後姑娘叫我聽日早上再去過, 萬一亞b個姿態唔好, 都仲有一日時間在診所等佢轉身....因為一直都照唔到亞b個鼻骨, 加上醫生又問我oscar個result好唔好, 所以攪到呢個easter holiday真係冇晒心機, 仲對住老公喊咗3日...., 依家希望亞b聽日合作同埋一切正常啦....

複式洋房

威院照結構

原帖由 mincola 於 09-4-13 20:12 發表
我上星期四去咗龔羽一度做structure, 但亞b都係好唔合作, 4點鐘入去照, 醫生終於幫亞b數到手指腳趾, 但係醫生話亞b個頭的角度唔好, 所以睇唔清楚鼻骨, 當時醫生仲問我oscar個result好唔好, 唉....我聽完之後, 真係好 ...

請問有沒媽咪在威院照過結構?我前两日去威院照問個姑娘會唔會同阿b照鼻骨,跟住佢同我講阿仲細沒鼻骨,其实我都22周2了,佢一路照但是佢沒解釋一句給我听照咁邊度,當時個姑娘同我講阿b是趴着,但佢又說照過阿b的臉.嘴.眼都是正常,唔通阿b趴著都照到嗎?定是個姑娘沒仔細照

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

alsan,

姑娘話會一直幫我照到為止(唔會額外收費),但真係好驚聽日坐成日都照唔到,時間一日一日咁過,同埋成日咁樣請annual leave,都怕老闆唔like....

我都有同亞b講叫佢乖, 但始終都係咁樣....,我都知醫生一日未有結論,都唔代表亞b有事,但我實在係好緊張形, 同埋成日都係諗負面嘢....所以呢幾日真係好唔開心......

原帖由 alsan 於 09-4-13 21:00 發表

mincola

唔好灰心! at least e生冇話唔俾你照過, 係咪? 你重有機會睇到bb塊面, 今晚同bb講叫佢乖乖, 去照之前再講, 我都有咁做, 當然重有pray啦!!! 唔怕喎, 又冇人話bb有問題, 係bb naughty咋, 佢冇事架喎!!! ...

男爵府

原帖由 jelly-pudding 於 09-4-13 00:14 發表

I live in Mei Foo too!!!

Yeah!

男爵府

原帖由 melody333 於 09-4-13 02:46 發表

我都搵左5間agency搵菲傭,要有揍new born baby經驗,cooking 最好good la,面貌身形不要過肥la,年齡30~36 la,做家務有條有理 la,睇來睇去,又要逐個睇ref 同video,1星期後,心水啱個個,點知又比人請左,差不多睇左成10日,都開始心急 ...

Melody:
唔該晒!我已經pm咗個email俾你喇。我而家d agents 都係印多菲少,但我最prefer都係菲。。

大宅

好媽媽勳章

原帖由 alsan 於 09-4-13 21:03 發表

jizoe

買唔買carter媽咪袋呀, 我見個袋都几好款( brown color, 有個baby字),70-80蚊, 好似几實用咁, 我唸住late d 買, 順手買埋d產後收腹褲!

alsan,

係咩? 個款點架? 有無LINK睇? 因我之前出去睇過D媽咪袋, 覺得好大舊又唔靚, 所以無買到丫...

首頁

尾頁

跳至