家庭理財

跳至

首頁
45678...18

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 rachel 於 09-5-24 21:47 發表
你轉貼不同種類的反面教材, 只彈無讚, 但你細心看一看其中有保險公司於投保人出事後就賠錢, 而你無讚, 就只重點提出個無良心 agent 騙人的事情. 其次有投保人全數索償醫療保險, 但當向 x 衛公司索償不果後就話全部公 ...

.

你想唔想多 d 人知道 d 保險公司怎樣登報紙,呃年靑人入行,由其是初生之犢,佢地怎樣被人利用了幾個月,就被人用完即棄??

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 dickykwan 於 09-5-24 22:56 發表
rachel, 佢唔單止極偏見, 你質疑佢睇法佢一係就迴避唔答, 一係就同你西遊, 一係就狂老炒人地野, 一係就話阻住你做生意乜乜物物. 條友十足維園阿伯, 有佢講無人講, 見到呢D人都覺得佢可憐, 真悲哀.
...

.
.

可憐, 真悲哀........甘又係喎!不過這個維園阿叔,住係 1,600 呎樓 及 有五間公司!!:lol :lol :lol

複式洋房

買保險緊要的,Agent亦有好的﹗不過唔多,大家請對事啦﹗....

洋房

其實買唔買好睇個人, 我屋企唔係有米, 想幫自己plan下,安心d

guillaumesiu, 你話有份人壽危疾各一百萬, 保費唔駛二百既保險, 我想睇下, 係邊間呀? 我而家都幫老公格緊, 先比較人壽(都係唔要儲蓄),啱就再睇埋危疾. 有無邊間危疾保障範圍好d架呢?

複式洋房

無問題﹗助人為快樂之本,唔想D Agent賣D垃圾比人﹗

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

大力大力,我終於明白在這裡那一個是Agent了。當發現人地又平又正就開始來找保單的問題的人,想攻擊人地份單的人,好明顯就係Agent。我無必要找Agent去了解我份單。

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

你之前都PM我,我都講你知﹗我幫我朋友買的,而不是我做,我朋友有分析過市面的保險公司,我明白另外賠的危疾同在人壽抽出來賠的危疾是什麼來的,我朋友都有分析,決定權是我自己選擇的。

你只是說宏利保險你自己買緊,說介紹給我,如果是一個正常精明的消費者,當然以平靚正為大前提啦﹗之前你都無興趣繼續去了解情況,只是去糾正大力大力買唔買保險的問題,好容易令人誤會你係Agent架窩。Agent就會緊張人地買唔買保險架JA,如果係買家,當然緊張平唔平,夠唔夠啦﹗

我的心態係,我快為人父,都面對緊買保險的問題,當我朋友知道我有小朋友,多年無見的Agent就走出來見我約我,世界就是甘現實,看到幾間說什麼宏利的兒童XX計劃,保誠的新一代19,我覺得好多父母望子成龍的心態,無心思細慮去決定買左D唔好的計劃,幾年後就知道後悔時,浪費左金錢,我想將我的經驗同大家分享。

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 dickykwan 於 09-5-25 10:28 發表
住1600呢同有5間公司又如何? 你想講你好有錢? 就算你有錢唔代表你講野有道理有內涵, 你曬命只代表你財大氣粗無修養.

老實講,我絕對唔覺得自已有錢,現在所做的衹為興趣,因為可以使用到過去二十年的經驗,証明自己的能力。
講返閣下: 是你用什麼”收檔”,”
十足維園阿伯”,” 可憐”, “真悲哀”,才令我寫好我現在擁有的!大家網友一定知道沒修養的是你!

複式洋房

偏激,有少少啦﹗不過大力大力都BUY的一樣野,就係用最少的錢去買保險就夠羅﹗

大力大力,減少D偏激啦﹗哈....

你想了解下平的PLAN,Rachel我又唔覺得你係窩,最早PM我的人就係你,講你買左宏利有兩種不同的住院又係你,我說你有興趣介紹個朋友你自己去了解,無聲氣的又係你,你好難令我唔誤會你係宏利Agent窩。

如果真係買家就會去了解下啦﹗甘的時勢,邊個唔想平D架?

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 guillaumesiu 於 09-5-25 11:06 發表
偏激,有少少啦﹗不過大力大力都BUY的一樣野,就係用最少的錢去買保險就夠羅﹗

大力大力,減少D偏激啦﹗哈....

你想了解下平的PLAN,Rachel我又唔覺得你係窩,最早PM我的人就係你,講你買左宏利有兩種不同的住院又係你,我說你有興趣介 ...

.
.
Guillaumesiu : Rachel 100% 係 Sales 我之前也給他/她呃了,PM 了保險騙人的文章給她,才會攪出甘多版出來,不過佢真係笨,xx爸爸見唔對路,就立刻走人,佢就死撐,令我可把個案貼出來,架!架!架!

禁止訪問

畀面勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我一向做法都唔同 Agent 討論,我是用手寫板的,寫子慢到死,有時忙起來,真是沒那麼多時間寫呀寫,唉!我都想忘記保險業,退下來,你以為這樣子不倦的嗎?
:( :(

首頁
45678...18

尾頁

跳至