自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

IceCream12 發表於 19-5-30 10:02
我影到我朋友個老婆拖住個男人攬住咁既相,我想問吓大家嘅意見,我覺得我實在都無法隱瞞我嘅朋友,但係我又 ...

我係你我會保守秘密,邊個都唔講,燒左張相佢。完。

男爵府

2018復活節勳章

IceCream12 發表於 19-5-30 10:02
我影到我朋友個老婆拖住個男人攬住咁既相,我想問吓大家嘅意見,我覺得我實在都無法隱瞞我嘅朋友,但係我又 ...

如果你真係要寄,唔好寄屋企,因為好多時老婆都會拆老公既信。

子爵府

明白你係為好朋友著想,但停一停,諗一諗先,可能你朋友其實已經知,一路扮唔知呢。。。教可能係有明無實呢,,,同埋可以咁光明正大喺街拖手,我唔覺得佢老公唔知

不如咁,你試探下你朋友口風先。。。

水晶宮

回覆樓主:

買張sim card send去佢電話。你知道幾多呢?個男人的名?佢地有路幾耐?

如果係好朋友,話佢知係好。個女人有外遇,亦可能會陰乾佢d財產。我媽有個朋友就係咁,懵吓懵吓乜都無晒。

水晶宮

lizwai2003 發表於 19-5-30 10:21
反而我唔會寄比朋友, 我會寄比佢老婆....而且會寫住" 珍惜眼前人, 以免後悔", 如果佢老婆收到會自己有所選 ...

我覺得個老婆不會知衰,只會更小心

侯爵府

醒目開學勳章

喊包媽媽 發表於 19-5-30 11:05
其實人哋同一張床訓點會唔知呀,我勸你就唔好多事啦

水晶宮

寄副相比你朋友啦,我覺得正確

子爵府

真人真事:
多年前,我初出茅廬,街上見到同事老公同另一個女人攬埋一舊,入咗去一揀掛滿短租小築公寓的大廈。
我如實告訴了我同事。
我同事後來果然離了婚。

後來,我和她(女同事)都分別離開了那家公司。

再多年後,一次與舊同事茶叙 (那位女同事不在),有人告訴我,那位女同事一直怨恨她離婚的導火線.......竟然是我!
因為,她早知丈夫的事,但選擇了做鴕鳥。但偏偏是少不更事的我,去把它戳破,令她不得不去面對。

樓主,您也許認為她怨我是無理,但我也確實是無意中把人家推到了死角。

洋房

回覆樓主:

俾我我唔會寄出相片,唔係人人都可以冷靜處理感情事,尤其係俾第三者揭發,除非嗰個係自己親姊妹,我話俾佢聽後,我可以成日開解佢陪住佢。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

IceCream12 發表於 19-5-30 10:07
佢係我好朋友我相信唔係閑事囉

糸好好朋友就直接讲。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

唔講,當睇唔倒,你當睇唔倒就,就只會一個可能。。

你多事咗,有10萬個可能

大宅

換轉自己c6出軌,係咪個個都唔想知真相?

如果我好朋友知道真相,我會希望好朋友講我知

Ps:我個人想法

男爵府

有D 事, 當有左人證, 就冇辦法再自欺欺人,
如果你同你朋友真係好好關係, 你應該了解佢
佢會點選擇

禁止訪問

翡翠宮

1010mum 發表於 19-5-30 11:41
真人真事:
多年前,我初出茅廬,街上見到同事老公同另一個女人攬埋一舊,入咗去一揀掛滿短租小築公寓的大 ...

呢個真係非常 typical 既案例

伯爵府

回覆 IceCream12 的帖子

你真係厚多士!!!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

俙俙媽咪 發表於 19-5-30 10:32
我都同意, 細個既我就會覺得一定要講, 但人大左, 發覺一家唔知一家事, 唔係冷漠

係好多事都唔清楚唔知情 ...

同你一樣。
現在既我, 唔會選擇講, 只會扮唔知。
我唔想佢一家發生血案, 令我內疚一生。
而且, 兩個人一齊, 唔多唔少都FEEL 到D野。
佢要知, 佢自己會搵真相, 佢唔想知, 只想龜縮, 何必忍心要佢面對。
好多人口中, 係知道另一半就一定離婚, 其實實際上兩個人結合唔易, 要忍痛分開一樣係難架~
到真實發生時好多人係揀逃避。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

個人意見:閒事莫理,但可以提點下朋友,唔好忽略老婆,要抽時間陪下老婆去旅行或出去二人世界之類。。。

子爵府

如果呢個好朋友一直表現生活得開心順利,我係唔會講穿呢件事,
可能佢已知但接受,
可能佢唔知但生活如常又點忍心令佢唔開心呢?
有時好心都會做了壞事,
話比佢知會有咩後果呢?只有壞不會有好的結果(我暫時諗唔到有好處),可能佢反而會怪我告知佢呢?

首頁
45678...9

尾頁

跳至