單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

男爵府

原帖由 dada~0w0~ 於 09-9-21 09:59 發表

你最慘係同mami同仔仔住得遠ar, 搬近d可以嗎?
搬近d 就算你返工時間長 / shift, 都唔洗咁頻撲嘛..

我比你好彩既係....我同mami住得近
同埋我就係你講既時間穩定, 返5日, 人工少既文職工作

所以我有多d時間放响仔 ...

諗通咗,一天都光晒啦.

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-9-21 09:59 發表

你最慘係同mami同仔仔住得遠ar, 搬近d可以嗎?
搬近d 就算你返工時間長 / shift, 都唔洗咁頻撲嘛..

我比你好彩既係....我同mami住得近
同埋我就係你講既時間穩定, 返5日, 人工少既文職工作

所以我有多d時間放响仔 ...

無計呀,我住果度係公屋,無得搬,
我同個仔兩個人已經係兩房,所以係無籍口同房署申請呢,
我都有讀書,要用好多錢呢,亞仔開學已經洗左我7千蚊,
我真係唔可以捱一份$7500一份工........

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-9-21 12:45 發表
wa wa wa....
係真唔係AR....2房...??
咁你真係要好心教下我點申請...la...
我申請緊新界, 想要北區, 但我諗2人...連1房都唔知...有冇....

我個FD 3人...1大2細....都係1房 ( ...

唔係私校,但....湊仔錢$4500,補習費$1080,pe衫唔啱
著,買左一套$100,黑鞋唔啱著$399,pe鞋既鞋墊要換$99,9月份飯單錢$288,剛剛交左學校補充費用$500,合共$6966,仲未計我自己屋企開支,搭車
食飯.....,仲有今個月睇左兩次醫生$140x2,總數係.....$7246

我咪又係同其他人一樣甘申請,我果求係3百幾呎,
因為我地呢度係得兩房同3房,兩個 size,
係新界舊屋反新,但聽人講,我呢度係6人單位

複式洋房

原帖由 NokNokB 於 09-5-3 22:13 發表
我朋友係單親媽咪有子女,結識了一個比她細的男子有學歷,大家都相愛,但因男子的家人反對,男子選擇了佢家人

我同你case一樣,我同個男人都4年了,佢一直都話唔介意,但最後都因為家人幫佢在大陸搵左個女仔相睇而離開左我,佢離開左我一年了,但我仲未能夠放開心情..

公爵府

好媽媽勳章

我都離過婚,有個12old嘅囝囝,but依家嘅老公冇嫌棄我,佢細我7年,未婚冇小朋友,當年99反對ka(依家都憎我),but我老公唔理家人反對照同我結婚
大家+油啊,,,,希望在明天!十卜十卜
你的人格如何,你的人生亦必如何!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

你好幸福呀...~~~~

原帖由 1013angel 於 09-10-18 18:12 發表
我都離過婚,有個12old嘅囝囝,but依家嘅老公冇嫌棄我,佢細我7年,未婚冇小朋友,當年99反對ka(依家都憎我),but我老公唔理家人反對照同我結婚
大家+油啊,,,,希望在明天!十卜十卜 ...

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-19 10:02 發表
加油!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 littlecar 於 09-10-19 10:20 發表
你好幸福呀...~~~~
多謝!我自覺係ka... 任何人都可以好幸福ka....只要妳想.... 大家要加油啊!

複式洋房

原帖由 1013angel 於 09-10-19 14:49 發表
多謝!我自覺係ka... 任何人都可以好幸福ka....只要妳想.... 大家要加油啊!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 cinnamon325 於 09-10-19 15:02 發表

希望個個女人都可以擁有幸福....

複式洋房

其實不一定的,比來信心自己啦.

其實單親不是一定搵唔到第二個,啱係呢個世界好多人好自C,由其男友,佢永唔會係女人方面到睇先,但有時D野,當你要遇時,你又會認識到架喇,不用太擔心,我都係單親媽媽媽,現比人呃過一次喇,只想一直努力讀書,打算BB的將來,如唔係我一直都有追求者架,不是呃你,,人無野係做不到,只是有無心去做,放心啦,你地都會有一個好男人照顧你地的將來,相信我吧!有時咁既相識,才是永恆...都不出奇....我有朋友幾年前我係到識的,現佢都係澳洲結埋婚喇,當天佢只係因為生活而去個到,無人會估到的
hi,你地好嗎? :-)

複式洋房

原帖由 阿藍2006 於 09-5-4 23:33 發表
我而家識左個男朋友,佢都唔mind我有仔仔,以前我都相信唔係咁易搵到,就算比我搵到個男人都可能mind,但係我知道只要大家都肯行出第一步,大家都有機會........我地岩岩開始唔係好耐,所以佢屋企仲未知,但遲d我就唔知,佢 ...

真的恭喜你啊..我4年前都識左個唔介意我有2個仔仔的男人,但最後都係因為佢家人反對,佢都選擇左聽佢媽講反大陸相睇,今年1月都結左婚了..當時真係好憎佢,好恨佢,但又可以點呢?而家有時想起,個心仲好痛架..

民房

有緣總會遇上, 不要太灰

王國長老

王國長老

原帖由 min9 於 09-10-31 18:38 發表

真的恭喜你啊..我4年前都識左個唔介意我有2個仔仔的男人,但最後都係因為佢家人反對,佢都選擇左聽佢媽講反大陸相睇,今年1月都結左婚了..當時真係好憎佢,好恨佢,但又可以點呢?而家有時想起,個心仲好痛架.. ...

聽阿媽話返大陸相睇, 結婚
咁既男人俾妳執到都唔駛恨, 而家應該慶幸妳冇同呢個男人一齊.

1) 咁大個仲要聽阿媽話既, 真係送俾妳都唔好要.
2) 到呢個年紀仲唔知咩叫感情, 仲要憨居都返大陸相睇, 老實講娶到咩質素既大陸女人都估得到啦.

一個唔識珍惜感情同冇主見既男人, 何心痛之有? 妳實在應該撫額稱慶, 慶幸自己冇再錯愛多一次.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

緣份既野係好奇妙既,我唔覺得單親好難有第二段感情!!但講到個男人介唔介意你有個仔,又係另一件事,我識得有個FD好攪笑,佢男朋友成日叫佢返屋企揍仔,唔使陪佢架喇,其實係為左自己可以自由D~~咁你話其實個男人介唔介意佢有個仔呢??

以我自己,唔係唔想搵男人,係怕開始,怕會再受傷!!我有試過開始一段新既,開頭OK投入架,慢慢自己開始好多猜疑,但好難控制唔去諗,始終跌過,一定怕痛,最後當然又係俾人搶左啦~~個個仲要係BK媽咪tim~~但我唔會怨人,因為呢個男人唔值得我恨呢個BK媽咪~~
而家我身邊都有個男人,佢真係唔介意我有兩個仔女,佢仲好了解我tim,但始終好似爭D野咁,但爭D咩,又講唔出~~所以我覺得單親唔一定難有第二段感情!!只差在有冇緣份~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

首頁

尾頁

跳至