時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

MsBusy 發表於 19-6-11 11:54
之前港英政府有政治部,專困政治犯,點解而家香港無嘅?

以前港英政府,直情禁聲滅聲,所以當時生活得幾好,啲市民幾咁聽話

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

agnesbee 發表於 19-6-11 12:14
以前港英政府,直情禁聲滅聲,所以當時生活得幾好,啲市民幾咁聽話
...
所以我唔明點解講到港英政府時期好民主自由?
幻想嚟㗎? 定佢根本唔係香港人?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

chinahk30 發表於 19-6-11 14:17
年代唔同左, 我地依家應該做大陸狗聽聽話話, 港英已成過去了

係,年代唔同咗,要做做美國狗,一係做中國人,仲可以揀

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

chinahk30 發表於 19-6-11 14:19
你意思係你聽政府話唔聽老公話?

邊句寫係聽政府話?

造謠&扭曲原意係黃屍強項
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

chinahk30 發表於 19-6-11 14:19
你意思係你聽政府話唔聽老公話?

你冇自由意志?
一定要聽話?
唔怪之甘心被洗腦
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chinahk30 發表於 19-6-11 14:15
因為唔需要, 求其安個罪名比政治犯咪得囉
原來怕政治犯有事呀?
有邊個國家無政治犯?
玩得政治已經預左, 唔係咁咩?
就算美國, 都係應其他國家要求, 引渡政治犯啦,
好多地方都同中國有引渡條例喎,
最近西班牙先移交二百幾個台灣人去中國,
想玩政治又要安全, 匿埋喺深山玩囉

美國允引渡「政治犯」 換來埃爾多安放生庫爾德

https://www.hk01.com/%E5%88%86%E6%9E%90%E8%A9%95%E8%AB%96/272194/%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E5%85%81%E5%BC%95%E6%B8%A1-%E6%94%BF%E6%B2%BB%E7%8A%AF-%E6%8F%9B%E4%BE%86%E5%9F%83%E7%88%BE%E5%A4%9A%E5%AE%89%E6%94%BE%E7%94%9F%E5%BA%AB%E7%88%BE%E5%BE%B7

侯爵府

chinahk30 發表於 19-6-11 14:17
年代唔同左, 我地依家應該做大陸狗聽聽話話, 港英已成過去了

年代唔同咗,港英時代好多人默默耕宏,叻嘅人唔會覺得自己好叻, 讀得到大學嗰啲係真正嘅精英。

而家??? 嗰個普通成績入到大學 ,入到去個個以為自己係未來棟樑,天之驕子,未畢業就申請公屋 ,冇禮貌冇修養,明明無料但以為自己好勁。

仲有,人人守規矩佢唔守規矩,就以為自己好有獨立思想 , 以為人哋守規矩就係順民, 其實冇諗過自己今日豐衣足食,係好多人盡本份嘅成果,唔係靠暴力拎返嚟㗎,蠢人。
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

侯爵府

MsBusy 發表於 19-6-11 14:25
原來怕政治犯有事呀?
有邊個國家無政治犯?
玩得政治已經預左, 唔係咁咩?

佢唔係以為阿桑奇真係強姦犯呀嘛
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

翡翠宮

SillyU 發表於 19-6-11 14:30
佢唔係以為阿桑奇真係強姦犯呀嘛
一定係, 除非唔係

水晶宮

agnesbee 發表於 19-6-11 14:20
係,年代唔同咗,要做做美國狗,一係做中國人,仲可以揀

如果得兩個選擇,嗰啲人實揀美國狗

大宅

回覆樓主:

嗰間My Travxx真係冇gus, 佢竟然喺fb page delete左個罷工post

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

chinahk30 發表於 19-6-11 15:14
點解無中國狗揀O既?明明好多BK都做緊

呢到係中國領土咪可以光明正大做中國人囉,你黃口黃面去到美國,就做唔到美國人只能做__........

侯爵府

chinahk30 發表於 19-6-11 15:16
政府的要求以法律形式公佈, 你唔聽話學咩人講守法

叻仔,你上文回什麽呀?

侯爵府

chinahk30 發表於 19-6-11 15:16
政府的要求以法律形式公佈, 你唔聽話學咩人講守法

守法=聽話

你係咪弱智?

咁你去超市偷野俾人捉到,你同人講話"我只係唔聽話啫"咁囉, 勁

首頁
45678...9

尾頁

跳至