自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

sheepgor 發表於 19-7-5 18:48
優惠只限內地客戶 睇唔睇到最細d字

港人都可以開內地微信戶口

正如某店A銀行信用卡五折,我只有B銀行信用卡
所以享受唔到優惠

樓主駛唔駛咁大反應

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

stevewoo 發表於 19-7-5 19:20
冷靜啲,佢應該係寫得唔好表達唔好姐。佢應該寫優惠只係給國內微信戶口,我相信香港人有國內微信戶口一樣可 ...

唔一定,我試過係泰國用呢類優惠,結果係唔得,因為我無用國內身份證核實微信

大宅

gobaa49 發表於 19-7-5 20:27
優品360老闆林子峰早前接受《蘋果日報》訪問時指:「佢(林偉駿)都唔識做生意,亂咁開舖,開成200幾間。 ...

thanks 759 林生真係好老闆, 不會議賺大錢為目標 ,非常之欣賞!好人咁快就走真可惜! 不過,我都覺得佢短時間开得太多舖,開到梗有一間喺左近,係會好影響生意

男爵府

stevewoo 發表於 19-7-5 19:20
冷靜啲,佢應該係寫得唔好表達唔好姐。佢應該寫優惠只係給國內微信戶口,我相信香港人有國內微信戶口一樣可 ...

應該唔可以,
因為要大陸身份證認證既微信先可以

男爵府

tkop 發表於 19-7-5 18:48
咁点解你唔話唔好用微信

大宅

Elsa媽咪 發表於 19-7-5 20:32
應該唔可以,
因為要大陸身份證認證既微信先可以

唔洗架,我有國內銀行卡都有國內微信銀包....(我係純正香港人)

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

月見草 發表於 19-7-5 20:09
Sheep gor跟羊群隊,凡B6都反!

總之b6呼吸都係錯

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

又唔使下下咁仇視大陸人嘅,360 都係做生意手法嘅一種, 咁大反應做乜。。

珍珠宮

sheepgor 發表於 19-7-5 18:43
完全係當香港人死
優惠係比大陸客 請大家抵制360

香港係自由市場,你可以選擇唔幫襯,唔好又喺度分化社會!

伯爵府

牛年勳章

如果你用微信大陸錢包, 以人民幣支付, 我相信亦會有優惠。

用人民幣付款可能貴過用港幣, 因為公司可能在匯率上賺你錢。

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

ai...target比遊客既優惠有問題嗎?

好多店既wechat pay,例如mannings只收大陸既,唔通樓主又杯葛?

我去外國,作為tourist,買野又可免稅,又有特別套票搭車參觀,當地人要杯葛d鋪,交通工具,同景點嗎?

伯爵府

牛年勳章

如果你用微信大陸錢包, 以人民幣支付, 我相信亦會有優惠。

用人民幣付款可能貴過用港幣, 因為公司可能在匯率上賺你錢。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

gobaa49 發表於 19-7-5 20:27
優品360老闆林子峰早前接受《蘋果日報》訪問時指:「佢(林偉駿)都唔識做生意,亂咁開舖,開成200幾間。 ...

就係佢講左這段說話,我即日做左佢會員,當初佔中時阿759老闆話人地經營不善先無生意,係香港人都知果時幾亂,附近商店根本做唔到生意,同經營不善有什麼關係?佢有咁多分店可以互相補助,但人地只得一間店無生意就係無生意,支持佔中唔係問題,但係別人傷口晒鹽唔見人品有幾好,佢剃人頭者人亦剃其頭都是自找的。係咁受香港人歡迎就不用摺完一間又一間啦。

男爵府

WECHAT優惠一向只給大陸客戶,
我有人民幣WECHAT支付都無優惠.

珍珠宮

sheepgor 發表於 19-7-5 18:43
完全係當香港人死
優惠係比大陸客 請大家抵制360

日本都好多購物優惠比遊客,唔通人地日本政府又當日本人死咩?!眼界可唔可以闊D?心胸可唔可以唔好咁狹窄?

珍珠宮

我不嬲都唔幫襯360,
都唔用微信支付寶嗰D。
Shopping大把選擇,
有D舖頭擺明做大6人生意。

禁止訪問

伯爵府

正如你去旅行甘,旅客都有各種吾同嘅優惠啦,吾通人地又鬧鬼你咩,吾好甘無聊啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我去泰國, 在大商場用passport換個購物優惠証, 就可以有折扣, 本地人無的.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

青年人最愛既日本,都係用銀聯卡有95折,再加退稅。唔明你係咩野標準,唔同你冇去過旅行?

首頁
45678...12

尾頁

跳至