時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

czl115 發表於 19-7-23 14:22
你分享冇問題,拜託你唔好一開口就人身攻擊,就事論事已經足夠。
另送你一句,佛家有語:你心中有甚麼,你 ...

我只不過話你個post 好搞笑,話你知唔係每種手街間間醫院都有得做,咁叫人身攻擊?我無笑人大肚腩亦都無叫人黑警喎。講真句,你抺黑人地想醫就醫,唔想醫就奈得你何,我唔覺得你有高尚情操,所以唔好同我講佛語,真係信佛唔會咁講野的。

littlecar    發表於 19-7-23 14:54
SUKI20062014    發表於 19-7-23 14:44
SUKI20062014    發表於 19-7-23 14:43

水晶宮

2024勳章

shrimpy 發表於 19-7-23 14:42
我只不過話你個post 好搞笑,話你知唔係每種手街間間醫院都有得做,咁叫人身攻擊?我無笑人大肚腩亦都無叫 ...

你自己覺得你第一句係善意的嗎?是討論的態度嗎?
咁我讚你高質素點解你又咁嬲?又恐嚇?

我係講事實,新聞有報。你唔想承認,我理解。

照你邏輯,我引用佛家語就係佛教徒,引用聖經就係基督徒,引用莎士比亞就係大文豪了?

男爵府

newnew168 發表於 19-7-23 13:52
泛民講呢啲, 仲難聽過粗口
不如泛民下次暴動前開記者會,講清楚想警方如何配合暴徒啦好嗎,漢奸走狗議元們
...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

https://www.facebook.com/Neighbo ... ?type=2&theater

黑黑行動

黑黑議員

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

littlecar 發表於 19-7-23 11:37
黑衣人真係無法無天,香港之恥!!!!

1.搶市民手機

其實如果用佢地同一邏輯,
都可以懷疑警黃合作,咁多事件都拉唔到幾個黑衫,
一打黑衫,白衫就拉左6個!
大細超到呢!

大宅

https://www.facebook.com/579827748716829/posts/2619176568115260?s=887645503&v=e&sfns=mo

按bk 理論,扔磚就暴徒

男爵府

yw1987 發表於 19-7-23 15:17
https://www.facebook.com/579827748716829/posts/2619176568115260?s=887645503&v=e&sfns=mo

按bk 理論, ...

咁如果真係棄用應有嘅裝備而掉磚,無話覺得佢啱! 我地係撐反暴力擾亂香港,唔係盲撐,你有權將真實證據交警方投訴調查!

但又要我提下你,做咩遊行完重周圍破壞温和驅趕又唔走呀,係咪又想造成雙方傷亡呀

公爵府

似係警黃合作,打到司機內出血都未拉到人

大宅

taktakjar 發表於 19-7-23 15:24
咁如果真係棄用應有嘅裝備而掉磚,無話覺得佢啱! 我地係撐反暴力擾亂香港,唔係盲撐,你有權將真實證據交 ...

快d 成立獨立監警委員會啦,還警察公道嘛

查埋警察同黑社會關係

男爵府

czl115 發表於 19-7-23 15:05
你自己覺得你第一句係善意的嗎?是討論的態度嗎?
咁我讚你高質素點解你又咁嬲?又恐嚇?

JM 你第一句就話人黃醫講到人好似見死不救咁係善意的嗎?是討論的態度嗎?

同埋我點恐嚇你呀?我話你知宣揚未經證實言論引致他人名聲受損可能被控誹謗,咁叫恐嚇你?我陳述事實咋喎。

唔好新聞寫就當係事實,「知情人士」講乜都得,法治社會係講証據,如果真有其事「知情人士」可以向醫管局、醫委會投訴。到時JM 你可以PM我繼續討論。

以我嘅邏輯,係絕對唔相信你係悲天憫人,慈悲為懷嘅佛教徒。

男爵府

yw1987 發表於 19-7-23 15:34
快d 成立獨立監警委員會啦,還警察公道嘛

查埋警察同黑社會關係

咁既然你都未肯定就唔好宣揚警黑唔好好似孕婦事件咁..學D 人周圍渲染未經證實的情況呀!

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

今時今日重有人唔明社會運行規則?
政府,官員,執法機構,商界,黑社會點樣冇關係?全部利益當頭,政府去得太盡就會俾人反,每個party都係互相合作同牽制,唔係社會點樣可順利運行下去?

大宅

警黑一定有合作,睇王喜fb 就知

大宅

回覆樓主:

今日拉到一個政府落黎,下個政府會係清泉?唔奸唔黑既可以坐到上面個位?何君堯咩背景呀?以佢咁既身份明知元朗會出事但重光明正大咁同佢握手,任人拍片,大街大行咁做俾人睇,你估真係唔小心?所有野有晒劇本,但下半劇係點發展無人知...上面唔同party傾好晒,你地就將怨氣發落前線到,即管睇下最後邊個受罪

水晶宮

2024勳章

shrimpy 發表於 19-7-23 15:38
JM 你第一句就話人黃醫講到人好似見死不救咁係善意的嗎?是討論的態度嗎?

同埋我點恐嚇你呀?我話你知宣 ...

我嘅發言係針對你嗎?對事不對人你明嗎?但你嘅發言一來就已經係針對我了。
佛家之說,係針對你說公仔似某警察之說。不如我解釋比你聽喇

見到未?
因為你心中充滿仇警,所以見到甚麼不喜歡的都是警察,明未?唔代表我信佛,我也從未說過我信佛,或是品格高尚嘅人,不要再來來回回說這幾句了。
和理解能力低的人吵架真是麻煩。

再多來幾個
我好驚呀

水晶宮

2024勳章

dws2010 發表於 19-7-23 15:46
是但打篇野你就信到十足十?你都幾易呃wor...

毒果都好多人buy

水晶宮

2024勳章

http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2019/0716/319959.html

你地去告吧

男爵府

哈哈,我偏要入來
我最討厭只有你們可以講我不能講
我信有林議員同黑社會合作

珍珠宮

開心吸收勳章

dws2010 發表於 19-7-23 11:30
講咩叫人黑警有事唔好搵警察個D真係打橫來講,
呢D係你既工作責任,又唔係做義工,
唔通醫生護士比人鬧,就可以 ...

你地唔止係鬧,係抹黑,係侮辱,係被你地打,仲要恐嚇其家人。

冇任何一個人的工作係要包埋被人抹黑,被人侮辱,被人恐嚇,被人打。

我唔係撐警,係講道理。

首頁

尾頁

跳至