親子旅遊

跳至

首頁
45678...16

尾頁

侯爵府

maycheung288 發表於 19-9-27 21:42
其實南海電鐵去難波, 再行過去都係16分鐘姐, 好近

好呀,真係唔該哂你,我上次都係去難波間酒店都係搭南海電鐵行去酒店,今次都係一樣就好喇,起初就係擔心唔知搭去邊搵我哋訂嘅住嘅地方。唔該你呀。

侯爵府

arftim 發表於 19-9-27 21:48
我就唔會行, 南海電車去到天下茶屋轉地鐵過去

我諗在難波行去又得,聽你講由天下茶屋個站行過去都得嘅。

別墅

cibewong 發表於 19-9-27 21:53
我諗在難波行去又得,聽你講由天下茶屋個站行過去都得嘅。

但拎住行李, 行16分鐘wo, 1分鐘當佢80米, 3個幾標準運動場唔係野小 ^ ^

侯爵府

arftim 發表於 19-9-27 22:01
但拎住行李, 行16分鐘wo, 1分鐘當佢80米, 3個幾標準運動場唔係野小 ^ ^

應該都不太問題的

洋房

arftim 發表於 19-9-27 22:01

你咁計又幾好, 不過3個運動場我都可以接受, 講真我去旅行基本上一日都最少行20000 步, 1600 步真係唔多

大宅

2018復活節勳章

請問該民宿附近治安好嗎?我有小朋友,都想了解下,因為之前去日本都住酒店,未住過民宿的,謝謝!

大宅

arftim 發表於 19-9-27 21:48
我就唔會行, 南海電車去到天下茶屋轉地鐵過去

我又想問下搭南海電鐵要轉地鐵,洗吾洗出閘再買地鐵票,再入閘搭地鐵

大宅

winwingirl 發表於 19-9-29 12:18
請問該民宿附近治安好嗎?我有小朋友,都想了解下,因為之前去日本都住酒店,未住過民宿的,謝謝!:questio ...

我訂左11月頭,我都有2個小朋友,又係第1次住民宿都擔心治安問題,住完回港再話你知

別墅

chingnoknok 發表於 19-9-29 15:08
我又想問下搭南海電鐵要轉地鐵,洗吾洗出閘再買地鐵票,再入閘搭地鐵

用icoca卡便可以, 南海電鐵是要出閘先可以轉坐地鐵

別墅

請問該民宿附近治安好嗎?我有小朋友,都想了解下,因為之前去日本都住酒店,未住過民宿的,謝謝!:questio ...

我覺得很正常傳統社區, 唔覺有問題

複式洋房

已入住2晚, 明天回香港, 這小區治安唔覺有問題,ok 的, 對面就有 family mart , 幾方便

複式洋房

chingnoknok 發表於 19-9-29 15:10
我訂左11月頭,我都有2個小朋友,又係第1次住民宿都擔心治安問題,住完回港再話你知
...

已入住2晚, 明天回香港, 這小區治安唔覺有問題,ok 的, 對面就有 family mart , 幾方便

複式洋房

arftim 發表於 19-8-25 21:20

aeon 都多和大, 方便吧,我有晚買了個紅肉蜜瓜880日元, 鐵 ...

請問樓主機場去民宿搭南海到堺再轉線去玉出要再買票嗎? 若香港先買票可以嗎? 另想問一下民宿附近除了南海有其它地鐵站嗎?Thank you
(已訂了房,多謝介紹,價錢確係好吸引)

別墅

HAPPYJOCELYN 發表於 19-10-2 22:19
請問樓主機場去民宿搭南海到堺再轉線去玉出要再買票嗎? 若香港先買票可以嗎? 另想問一下民宿附近除了南海 ...

我上次係南海坐急行去堺, 跟住同一個月台等下部車普通車,跟住就係岸里玉出下車,唔駛出閘或行的. 另Icoca 卡我係klook 買,關西機場取的,它附近有幾個站的, 我行過和坐過岸里 站旁有松屋,玉出站 (有玉出超市) , 天下茶屋站, 同古老電車站 天神之森

複式洋房

arftim 發表於 19-10-2 22:37
我上次係南海坐急行去堺, 跟住同一個月台等下部車普通車,跟住就係岸里玉出下車,唔駛出閘或行的. 另Ico ...

明白,唔該晒

複式洋房

maycheung288 發表於 19-9-25 21:54
但樓主住呢間3百幾晚, 相差太遠了, 我不用咁大, 最緊要我想有廚房和洗乾衣機
...

又平又新又有牌確實難揾d, 屋主都幫我hold 兩日就決定,酒店一到三人房真係好貴,留番d 銀両買fastpass

複式洋房

我剛住完,在機場等機返香港, 住左3晚講真同酒店的質素始終唔同, 起碼酒店位於鬧市, 裝修精緻, 有靚的大堂, 有著哂制服的服務員, 有升降機, 每日執房,呢D服務我覺得好正,所以有預算的人我仍建議住酒店,

民宿我比較同意樓主講的體驗大阪人真正生活多D,附近鄰居種好多花, 好多細過看叮噹時大雄住的屋,唔知點解我覺得附近住的人好有錢, 唔駛做咁,同心齋橋見的日本人是唔同的, 少左分忙碌, D房係2張雙人床,
但我問佢我2個人只訓佢一張床有冇得平, 佢又唔肯,但價格真係算抵, 有得俾我簡單煮野食和洗衫,烘衫我係香港都未試過, 但佢地竟然有,另提提原來洗+烘乾要5-6個鐘,唔好夜晚洗, 好嘈的, 應該出去玩時洗, 另外廁所和廚房也較小,煮野的保,煎pan, 餐具都有提供, 但只可以煮簡單野, 我想煮飯因為附近有幾間超市買材料, 但屋主沒提供電飯煲,呢度真係要扣分, 有廚房冇飯煲, 另屋主回應都算快, 有提供日本電話和whatsapp 我打俾佢,直接廣東話問佢,我book 餐廳時要輸入日本電話, 我全部寫佢的電話,總體來說係我之前去過大阪未試過的体驗, 慳左的仕宿錢真係夠我地食好D , 本來想12尾再返鄉下, 但問極都話冇房, 迫我唔住佢

男爵府

2023年兔年勳章

esthershek988 發表於 19-10-3 10:39
我剛住完,在機場等機返香港, 住左3晚講真同酒店的質素始終唔同, 起碼酒店位於鬧市, 裝修精緻, 有靚 ...

大阪天氣呢幾日點?

複式洋房

carolwongmama 發表於 19-10-4 09:24
大阪天氣呢幾日點?

其實同香港有分別

複式洋房

carolwongmama 發表於 19-10-4 09:24
大阪天氣呢幾日點?

寫錯了, 同香港冇乜分別先岩

首頁
45678...16

尾頁

跳至