時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

szesze_lam 發表於 19-11-25 08:38
唔駛灰心wor, 道德觀價值觀哩樣野係唔會改變,經濟大倒退,佢地自己受返晒
...

yes...微博已吹緊呀爺會停晒对港經濟上的所有優惠...hk好快成2線城市...快窮得像台湾, 只光叫民主;自由口号了!!

複式洋房

回覆樓主:

堅持信念,錯就係錯,唔會因為多人投票變左岩。

伯爵府

Cankk 發表於 19-11-25 07:59
終於死出嚟. shelliemaymayma真係樣衰.
佢之前邊敢,今日就唔同喇,啲蛇虫鼠蟻有你冇你都忍唔住出哂黎又自吹自擂自high一番啦

子爵府

bleeblee 發表於 19-11-25 03:14
其實係當初政府唔聽二百萬人遊行,班後生仔先出黎。

只要政府從善如流,邊有咁多人出黎做暴徒。

「我明白阻礙大家返工返學好辛苦,但希望你明白問題跟本係林鄭唔聽民意在先,佢自己係公眾講話度提過:咁多人出黎衝擊,不得不做回應等說話。」

Sorry,呢句實在不能苟同,林鄭唔聽民意點解志同道合嘅200萬唔喺政總對抗?點解要強迫唔認同你班暴徒嘅市民唔准返工返學?如果係認同暴徒嘅,比人阻返工返學的確冇資格出聲,但唔認同嗰d呢?而家撤消條例我都同意政府不聽民意

既然今次投票你們勝利,你們幾百萬會否再去搞自發罷工再喺某地點眾集靜坐?

縱使今次泛民勝利,但究竟投泛民嘅係支持火燒活人擲磚殺人定係不滿政府表現?如果你係前者請當我上面嘅嘢無講過

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

宣誓時咪仲會DQ???

伯爵府

北寄貝 發表於 19-11-25 02:19
成日笑二百幻人,又話身邊9成藍絲,人人撐警。到底係邊個唔面對現實?
一班暴徒可以有咁多民意支持,係未 ...

五十步笑百步
你地何嘗唔係黑警前黑警後,林奠前林奠後
講毒,點夠班黃人呀!甚麼黑警死全家、禍必及妻兒、警嫂玩3p etc....呢d全都係你支持嘅暴徒講架!政府係無能,但用暴力、搞到香港爛溶溶、用假新聞抹黑去爭取點講也唔通。你認同即係認同下一代用呢個方式去做事。。。咁真係無言。
仲有,以我所見嚟Bk的jm就是因為身邊大多數親朋是黃人、盲目仇警至過來Bk取䁔。甚麼「身邊9成藍絲,人人撐警」,我真係冇見過。

Btw,投票結果絕對尊重,但人多夠大聲就會等於啱嗎?每個人把尺唔同。

侯爵府

szesze_lam 發表於 19-11-25 08:29
我唔會後悔,不過既然佢地選擇左個班人為佢地爭取未來,咁到時後悔就唔好喊。要行台灣哩條路?睇下台灣經濟 ...

參與得個遊戲就要尊重規則同結果,願賭服輸。

既然大部份香港人選擇支持,咪尊重佢地選擇。我同C6都40+中年人,享受過香港最繁榮嘅年代。將來嘅香港係屬於現時嘅年輕人,今日的選擇他們明天承受返。

我有一個小朋友讀小三,已決定在香港讀完初中會送去外國讀書。我和C6就趁香港爛船仲有三分釘努力搵多十年錢,之後搵夠夠鐘退休。

呢個世界幾時都係有錢先有選擇。我個人就估中國十年後經濟會更好,到時香港仲OK就住香港,唔OK就走。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

lovemisha 發表於 19-11-25 08:22
哩啲藍c9最自私,
投票出分力都唔出

佢哋都係上左岸既c9,覺得經濟差唔關佢事,仔女都好大機會送去外國讀書,完全置身事外。只識得埋怨暴徒堵路,搞到四處爛蓉蓉,阻到佢哋正常消遣而已

男爵府

Chowying 發表於 19-11-25 02:21
議席的確輸好多,係難過,但計票數百分比目前大概 57% 對 43%, 唔係想像中咁差
...

男爵府

meihuang1234 發表於 19-11-25 08:43
哈哈,李慧琼繼續篤你們的眼,我也夠高興了,哈哈

講開琼子,我都等緊睇佢辭任主席。唔係喎,你地藍絲咁無恥,利字當頭,面皮又厚,又鍾意死撐,佢同呢度d jm一樣未必認輸,肯辭職喎!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實估到,睇FB已經知啦,平時好nice既朋友,竟然講野好刻薄

男爵府

louisa_hk 發表於 19-11-25 08:20
既然勝出,麻煩你請當選區議員幫區內市民做返D嘢啦!先立即執返區內啲磚頭啦!清潔返自己區內的地方先啦! ...

對。睇泛民點收科~

男爵府

baby7 發表於 19-11-25 09:03
五十步笑百步
你地何嘗唔係黑警前黑警後,林奠前林奠後
講毒,點夠班黃人呀!甚麼黑警死全家、禍必及妻兒 ...

送比你,不過咁撐好攰架!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

唉瘋 發表於 19-11-25 02:27
即使自己係少數又如何,唔會因爲咁,殺人放火就會啱,即使得番自己一個,良知都唔會因而消失。 ...

男爵府

回覆樓主:

謹在此呼籲,尚未登記做選民的香港市民,請盡快登記做選民,寄望於立法會 齊心救港,向暴力說不
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

伯爵府

ngaiiii 發表於 19-11-25 01:55
原來一直講身邊九成黃係真...已經被人嘲笑緊:睇,這就是民意。以後唔會再出聲了,你們贏了。心灰意冷。
...

2019年11月25日,香港已宣布死亡

男爵府

iamken 發表於 19-11-25 06:12
民意再大再強,也不會把黑的變成白的。
是不是暴動,法庭會判,並不取決於民意(同時並不取決於政府的宣稱) ...

男爵府

Chowying 發表於 19-11-25 02:21
議席的確輸好多,係難過,但計票數百分比目前大概 57% 對 43%, 唔係想像中咁差
...

55波都覺得大獲

侯爵府

hkpmama 發表於 19-11-25 09:11
佢哋都係上左岸既c9,覺得經濟差唔關佢事,仔女都好大機會送去外國讀書,完全置身事外。只識得埋怨暴徒堵 ...

其實正因為我已上了岸,我成長嘅年代經歷過殖民地時代,亦係香港最繁榮嘅年代,我先明從來都係靠努力建設而唔係靠破壞先可令一個地方繁華

香港以前並唔係靠民主而經濟起飛。香港以前有法治,有自由,港英政府以不干預政策聞名。我埋怨暴徒堵路,搞到四處爛蓉蓉,並唔係單單阻到我正常生活同消遣,而係見到香港最緊要嘅法治正一步步削弱。

我有投票,但其他人唔投票都冇辦法。既然大家都支持佢地用暴力去爭取,我唔認同呢種做法,咪走囉。

我一向信有錢就有話事權。香港個底夠厚仲OK仲可以任性,要好好守住,一旦冇錢就冇say

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

ngaiiii 發表於 19-11-25 02:04
係,已經連bk都比人笑緊,已無容身之地,今日之後,我會選擇沉默。

係BK係好細。 香港亦好細, 係地圖上更加搵唔到, 無左中國支持既香港可以自力更生嗎? IMPOSSIBLE!
香港從來只是一個城市, O個D 妄想獨立既人只係井底之蛙, 放長雙眼睇下,
咁既時勢最緊要做好自己, 唔好放棄!

首頁
45678...9

尾頁

跳至