自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

有....
不過係小朋友, 周圍找玩具玩, 玩完又唔會放好

大宅

回覆樓主:

建議樓主買部汽水機個啲裝哂啲嘢食,食嘢飲嘢唔該俾錢先

wcpcelia    發表於 20-6-16 17:07
chinatea    發表於 20-6-16 13:32

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你朋友一家真係冇禮貌!我同我妹咁親,我去到佢屋企想食佢d零食都會問過先,更加唔會自己開櫃摷。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無可能再比佢地入屋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

唔會比佢來

大宅

回覆樓主:

早就要絕交

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

chinatea 發表於 20-6-15 15:31
我有一家朋友,識左25年,佢地來親我屋企就好鍾意周圍巢野,細到膠布,喇叭牌,酒店拖鞋....咩都話冇用住先,問佢 ...

有個親戚個女10嵗左右,又係超級無家教,知道阿爺幾錫佢,去到爺家咩櫃都開來睇吓,見到鐘意就問可否送比佢........

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 jl1113 的帖子

洗劫~~好驚
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 samsmama 的帖子

自己仔女細時可以點鬧點打都得,孫已經隔左一代人,大聲小小都比人黑面架,我第一次話個大女細仔,只一句:你好百厭架,冇時停.我大女即刻話我:你鬧我個仔呀,唔得架.
講一下都有即時反應,所以我咩都唔出聲,尋日話過以後唔招呼呢家人,我已經決定左架啦,但成晚又訓唔著,唔知煩咩,總之睇書睇到5點,唔知有咩心事?
<br><br>

侯爵府

Gorgor0612 發表於 20-6-15 15:36
呢家人似係親戚,唔似朋友! 可能係奶類及姑類

呢個形容好得

水晶宮

回覆 奇異果小邱 的帖子

以前租樓上果家人,有個妹妹同我大孫同年,佢亞媽唔買玩具架,次次落來見咩都一定拎走,又唔會還架,玩玩下就係露台掉出街,而家講起,原來好多人都鍾意來攞我野架喎.
<br><br>

水晶宮

奶類菇類好正,我兩個女都係嫁多菇類的細仔,仲要單件仔,大女4個菇好彩幾錫我女,4姊妹幫個細佬供樓,細女就慘D,兩隻草菇太有錢,縱到個細佬群腳仔一名,就因為亞媽早死,交帶要照顧個細佬生養死葬,要有飽飯食,只係照顧細佬一個咋,老婆同仔當別論,不過6件菇最相同係,全部女強人,戰鬥格都幾難頂架.
<br><br>

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

超討厭巢人哋屋企嘢及唔問就入人哋睡房,一D禮貌都冇,又唔識尊重人

chinatea    發表於 20-6-16 14:13

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

chinatea 發表於 20-6-15 15:31
我有一家朋友,識左25年,佢地來親我屋企就好鍾意周圍巢野,細到膠布,喇叭牌,酒店拖鞋....咩都話冇用住先,問佢 ...

親戚既話都唔會咁做啦
好樣衰喎

公爵府

證明了樓主為人一向大方.

伯爵府

佩服你,可以忍到25年

水晶宮

QY08040408 發表於 20-6-16 15:01
佩服你,可以忍到25年

我都衷心佩服

首頁

尾頁