美容扮靚

跳至

首頁
45678...10

尾頁

禁止訪問

民房

如果皮膚較黑arm 唔arm呀?

禁止發言

禁止訪問

大宅

原帖由 LeeAnnMama 於 09-6-26 18:00 發表

I see.....thanks so much~!

靚媽, 我都對zino有興趣 hehe~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

珍珠宮

買o左dr jart 水份bb cream,用緊啦,好薄唔厚身,夏天用,ok 好好wow!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

禁止訪問

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-6-26 23:02 發表

靚媽, 我都對zino有興趣 hehe~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zino bb cream member 價而家做discount $180/pc,都好抵,你地可去yahoo search zino 個web-site,click 入會員通訊再按6月優惠睇(我唔post 條link出嚟,因為唔知比唔比post呀,不過yahoo好易search),就算唔係member,好似係訂滿咗300都可以成為會員兼用會員價買,仲話有迎新禮品,你地仲可以問佢地攞sample試吓

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wai001 於 09-6-27 08:50 發表
買o左dr jart 水份bb cream,用緊啦,好薄唔厚身,夏天用,ok 好好wow!!!

Yes, recently I also bought this and will try in next week.

I also see silver label & black label from dr jart; however, no tester. Anyone has tried? Good or not?

大宅

原帖由 禮媽 於 09-6-27 11:39 發表

zino bb cream member 價而家做discount $180/pc,都好抵,你地可去yahoo search zino 個web-site,click 入會員通訊再按6月優惠睇(我唔post 條link出嚟,因為唔知比唔比post呀,不過yahoo好易search),就算唔係member,好似係訂滿 ...

咁筍~~~~~~~

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

原帖由 wendy614 於 09-6-28 04:29 發表
Zino個隻BB 得SPF30既防曬無PA+,咁mei要係最後再要用其他防曬液/防曬粉?
當然都見到有好多SIS話好用,奇怪問下~?

Hi, wendy614,
我見你對防曬產品都幾有研究, 想請教你有咩可選擇/參考?

珍珠宮

醒目開學勳章

I went to few manning shop, there is no Zino product, please advise which manning shop has this product?

大宅

而家夏天好多SIS都會講美白topic,

上去Yahoo search SPF/PA+等防曬等資料及報章也有講:

http://www.hko.gov.hk/education/edu06nature/ele_spf_c.htm
http://www.hko.gov.hk/education/edu06nature/ele_spf2_c.htm

大宅

一般市面上的防曬品,選擇SPF15~20 就足夠了,係數太高反而會造成肌膚負擔。另外 ,擦防曬乳液來防曬,要記得不是出門前擦一次就ok囉!大太陽底下,一定要每隔兩小時左右補充一次,才能持續的防曬。

唔知道平時係室內到做野既SIS要幾耐補充呢?

男爵府

DR JART 邊隻BB CREAM好?
原帖由 karylee1314 於 09-6-20 12:34 發表
我都係用緊DR. JART 超好用,又保濕,又貼服...
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

禁止發言

禁止發言

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我唔係會員, 可以訂嗎 ?

原帖由 阿jo 於 09-6-29 15:38 發表

呢個真係超抵!!!! 我支bb cream 未用哂, 所以冇買到
不過, 我見佢會訊裡面隻新補濕野, 講到好好用咁, 我都心思思想買
生日月, 開心過

首頁
45678...10

尾頁

跳至