自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

世事無常 發表於 20-11-23 14:32
係囉!其實佢個原意係救濟因為染疫而困難嘅人吧!?點解唔資產審查呢?難在邊度?中咗果班跳舞闊太都需要 ...

搞分化囉!

珍珠宮

回覆樓主:

事實係一定有呢d 人

子爵府

回覆樓主:

乜唔係磚家獻計咩

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/548986/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E-%E8%A2%81%E5%9C%8B%E5%8B%87-%E6%A2%81%E5%8D%93%E5%81%89%E4%BF%83%E6%94%BF%E5%BA%9C%E8%A3%9C%E5%84%9F%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E5%81%9C%E5%B7%A5%E6%82%A3%E8%80%85-%E6%9C%9B%E6%88%90%E6%AA%A2%E6%B8%AC%E8%AA%98%E5%9B%A0

珍珠宮

coolnestea 發表於 20-11-23 15:59
係,我見到個阿伯個態度,話做咩無啦啦要畀人撩鼻,真係超級自私加無視野
...

虧佢講得出自己沒有周圍"吱",沒有周圍行,又怎上間茶樓?! 又話自己無病,或許他就是超級隱形帶菌者!

公爵府

hohodemama 發表於 20-11-23 15:24
咪係, 資產審查有幾難? 工作證明有幾難? 的士司機揸的士點都有證明啦.
點解要避過呢D審查?
抗疫基金己經 ...

你講得啱

公爵府

hellokitty111 發表於 20-11-23 15:27
最低限度都要set一d條件:例如在職人士先有津貼,菲印傭冇津貼先啦。

在職人士都啲都有糧出,可能至少有五分四出,如果日薪工人證明到手停口停,我覺得支援都需要,而唔係係人都派囉!

首頁

尾頁

跳至