自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

selinako^^ 發表於 21-4-8 10:44
我諗起…教授個老婆
教授老婆,明係自卑心勁重, 好想日鬧夜鬧,純動物咁,訓練佢handhand

自命育兒聖手, 做個陪月, 社會地位差太遠

伯爵府

MerryMe 發表於 21-4-9 15:42
呢度做ftm係原罪,十惡不赦㗎!
唔明啲人點思維,兩夫婦建立個家,大家都應該付出維繫,老公外出搵 ...

唔係做ftm十惡不赦㗎

我身邊好多人離婚,我老公個fd包小三, 比比皆是, 男人離婚反臉不認人, 做ftm太無保障

我之前係肥c9, ftm, 我睇見咁多人離婚,啲男人偷食,我自己都覺得好無保障, 我努力減肥,而家搵份工番下

起碼唔好比男人覺得女人無咗佢係唔得

珍珠宮

MerryMe 發表於 21-4-9 16:04
係呀,唔好睇表面咁簡單⋯⋯
唔通個老公偷食、外遇都要大聲講俾人知咩?

我朋友個時講比我聽一講就已經離左婚,之前我地以為佢好幸福,查實佢覺得一講咗出去就已經冇轉彎餘地,一路唔講,我哋係嚇咗一大跳....後來佢講返出嚟,原來係唔開心咗好幾年.....發生咗嘅嘢更加我哋冇諗過......好多時係人睇我好,我睇人好.....唔啱嘅離開亦都唔係壞事,人生就係咁

珍珠宮

天貓 發表於 21-4-9 16:16
我朋友個時講比我聽一講就已經離左婚,之前我地以為佢好幸福,查實佢覺得一講咗出去就已經冇轉彎餘地,一 ...

我都識個太, 老公滾到出面!

佢好愁,唔同我講我返而開心

因為呢d 愈訴愈苦, 我又幫唔到手

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

MerryMe 發表於 21-4-9 15:50
呢樣真!貌合神離嘅多的事!
我以前有個男同事,佢太太都係對佢好惡,對佢控制得好緊要,而男同事就相當遷 ...

經常發脾氣叫原諒?放唔低嘅就應該離婚,何必折磨大家?

珍珠宮

sjnl43 發表於 21-4-9 16:22
我都識個太, 老公滾到出面!

佢好愁,唔同我講我返而開心

佢唔講好過

子爵府

vivibabyvivi 發表於 21-4-9 16:28

經常發脾氣叫原諒?放唔低嘅就應該離婚,何必折磨大家 ...

係令人覺得佢太太情緒好似好有問題咁!
可能個老公叫一樓一對佢太大打擊呱
例如佢叫佢老公幫佢call的士,架的士遲咗未到,佢會狂打電話俾佢老公追,但佢唔會諗佢老公返緊工,公司會有同事聽到
有時候啲人唔肯離婚,離不開果幾個所謂理由,例如俾仔女完整家庭、唔想放生佢益小三、無錢無工作......
呢度都有大把呢啲cases啦⋯⋯

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

MerryMe 發表於 21-4-9 16:41
係令人覺得佢太太情緒好似好有問題咁!
可能個老公叫一樓一對佢太大打擊呱
例如佢叫佢老公幫佢c ...

可以我個人比較灑脫,對呢啲損人害己嘅事不敢苟同

子爵府

vivibabyvivi 發表於 21-4-9 17:04
可以我個人比較灑脫,對呢啲損人害己嘅事不敢苟同

局內人有咩感受真係唔知,但如果發生係我身上,我會頭也不回離婚囉!
我自己覺得段關係有裂痕,永遠都修補唔到,失去左信任,愛亦都一齊消失!放手比糾纏落去對大家都好!

伯爵府

茶木 發表於 21-4-9 16:09
唔係做ftm十惡不赦㗎

我身邊好多人離婚,我老公個fd包小三, 比比皆是, 男人離婚反臉不認人, 做ftm太無 ...

印象中你好似係好有錢,洗乜驚男人唔要你?

子爵府

天貓 發表於 21-4-8 13:32
我d朋友老公在我地面前,好有風度,好gentlemen, 大好人一個......但在屋企乜鏟都出晒,因我熟d朋友,有d ...

你話男人呢種人前人後兩個樣,我覺得女人出現呢啲情況仲多好多,出面扮溫柔賢淑,喺屋企就媽媽剷剷,見唔少

子爵府

MerryMe 發表於 21-4-9 15:50
呢樣真!貌合神離嘅多的事!
我以前有個男同事,佢太太都係對佢好惡,對佢控制得好緊要,而男同事就相當遷 ...

鬧乜鬼呀?過唔到自己個關咪離婚囉,唔離婚咪又係都係嗰兩個原因囉,一係因為冇錢又或想搵人繼續依靠。

係咪女人好多時都覺得係自己永遠冇錯,有錯就頼都係因為人哋嘅錯而令到自己錯。

你話你個朋友成日喺當眾鬧佢老公,就係因為佢老公之前有小三,你朋友個老公都可以頼佢老婆性格難頂火爆而令佢出去搵小三。

費事講太遠,總之當眾鬧個老公就一定蝕晒章㗎喇

珍珠宮

breadcheung 發表於 21-4-9 21:08
你話男人呢種人前人後兩個樣,我覺得女人出現呢啲情況仲多好多,出面扮溫柔賢淑,喺屋企就媽媽剷剷,見唔 ...

你點知,個女性朋友自己話你知佢好惡?咁老實講你聽?

可能我聽嘅多數係朋友訴苦卦....

珍珠宮

你親戚極品,被離婚都好正常。

伯爵府

Myluckybaby 發表於 21-4-8 13:02
我有個同事,結婚後以斷C6 六親為自豪,一年只係年初一蒲頭2個鐘,平時老爺奶奶想見孫,老公要千方百計討 ...

呢d真係抵佢死,唔抵可憐

子爵府

breadcheung 發表於 21-4-9 21:18
鬧乜鬼呀?過唔到自己個關咪離婚囉,唔離婚咪又係都係嗰兩個原因囉,一係因為冇錢又或想搵人繼續依靠。

...

果個係我的男同事,不是朋友
我唔知佢點解無選擇離婚,可能係個小朋友年紀細呱!但佢老公叫一樓一對佢打擊應該好大,情緒受困擾都唔奇!

伯爵府

肥肥寶 發表於 21-4-9 18:29
印象中你好似係好有錢,洗乜驚男人唔要你?

我老公又唔係食軟飯,我有無錢對佢來講唔係價值

有錢亦都買唔到男人嘅心

而家單身女人好進取,見男人有車有樓搵到錢有外國護照, 話之你有老婆又點,照痴埋黎chur到實,我老公個老友比個靚女痴緊

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

茶木 發表於 21-4-8 10:17
我媽同我講,有個親戚嘅女最近被離婚,我唔覺得出奇

最記得有一年過年佢當住其他人都大大聲鬧佢老公,話佢 ...

咁蠢罵金主,佢真係好睇唔開

伯爵府

茶木 發表於 21-4-10 14:37

我老公又唔係食軟飯,我有無錢對佢來講唔係價值
咁應該做D可以吸引到老公既野,去做PT可以吸引到老公咩,況且你都唔等個少少錢

伯爵府

肥肥寶 發表於 21-4-10 14:51
咁應該做D可以吸引到老公既野,去做PT可以吸引到老公咩,況且你都唔等個少少錢
...

我而家瘦十幾磅,跟PT操緊肌,成個身型唔同晒,男人好現實,我老公一日到黑就老婆呀,老婆呀。。。

我見老公朋友出去包小三又點,佢老婆本來係蛀米大蟲,唔會離婚架,離婚佢屎都無得食, 出去玩女人又點,所以女人出去做野好啲,男人唔敢咁事無忌憚

首頁

尾頁

跳至