潮流時尚

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

回覆 Wwc20 的帖子

你 4 月開始買, 6月開始等, 期間offer 兩次同色,你已經無特別spec request, 仲要唔係 B25, 10月都黎緊。 一係你 whatsapp / 落鋪問佢個袋要等幾耐, 如果佢再叫你買野, 你同佢講有袋先再買

別墅

Wwc20 發表於 21-9-21 23:13
係呀點算呀,我依家都真係心灰意冷心如止水
但係我四月開始spend左30幾萬啦..
如果年尾都冇應該點做?:pity ...

咁誇張
我都係四月入坑
七月出左b25

男爵府

Wwc20 發表於 21-9-22 00:27
我都諗緊,JM你覺得等幾耐都冇先要行到呢步?
好似攪到咁就番唔到轉頭咁
...

無需要返轉頭,如齋計spending(唔計出左既NQB) 都30萬咁都出唔到一個B30, 呢個SA仲跟嚟做咩?B30 8萬幾,咁即配比成3倍有多,超級誇。要好好傾吓。

子爵府

June04 發表於 21-9-22 10:09

無需要返轉頭,如齋計spending(唔計出左既NQB) 都30萬咁都 ...

同意但關鍵係中間出過乜spec 既nqb

大宅

Wwc20 發表於 21-9-22 00:00
有出過聲NQB, 我當佢扣埋我spending 都仲有1:1.8呀
已經同佢講左b30 k28 b25 k25 都得
...

你spend 左30 萬,扣完non quota bag 配比重淨返1.8。當平均一個袋8萬,$300000/$80000= 原本配比有3.75。 如果因為買NQB 仲剩返1.8 , 即係你用左接近‘2’ ,即$160000 去配NQB, 究竟你買咗幾多個同埋買咗乜嘢NQB ?

大宅

Wwc20 發表於 21-9-21 23:11
佢有話搵緊,但係由六月開始玩到而家啦,仲要不停喺度見到JM出到B30都幾心灰意冷
其中一次佢又叫我去買嘢 ...

我覺得唔好話咩色都得
sa會覺得塞啲咩色比你都得
比個range 佢會好啲
不過佢連你提過唔要嘅色 連續比兩次你都幾hea你

珍珠宮

flyhigher 發表於 21-9-21 22:17
我都買到 “過晒數”
但仲未有時間落鋪同SA許願

會呀,面對面講SA會提供多啲信息,whatapp 佢唔方便講太多。

珍珠宮

Wwc20 發表於 21-9-21 23:11
佢有話搵緊,但係由六月開始玩到而家啦,仲要不停喺度見到JM出到B30都幾心灰意冷
其中一次佢又叫我去買嘢 ...

╭(°A°`)╮重複比同一隻色你呢件事已經好奇怪,
仲要係果隻色你講左唔鐘意⋯
你直覺覺得SA有冇擺你喺心入面?
你同佢講隻色唔岩既時候係面對面?
其實你都好乖咁去買啲SA鐘意既周邊產品⋯
聽JM你講你比個顏色range 又咁闊!(◎_◎;)
JM唔係等緊啲特別皮?
B30正路係冇咁難架⋯到底問題出喺邊
(苦思中⋯)

伯爵府

Joyce0 發表於 21-9-22 11:07
你spend 左30 萬,扣完non quota bag 配比重淨返1.8。當平均一個袋8萬,$300000/$80000= 原本配比有3.75。 ...

有啲人講嘢唔清唔楚,冇諗清楚真係俾佢嚇死

睇落去嗰30萬一係應該包埋JM出咗嘅non quota bag 同扣左嘅spending,一係JM出咗兩三個比較貴嘅non quota bag eg Lindy 同 mini 2424

大宅

gzilla 發表於 21-9-22 12:02
有啲人講嘢唔清唔楚,冇諗清楚真係俾佢嚇死

睇落去嗰30萬一係應該包埋JM出咗嘅non quota bag 同扣 ...

係呀係呀...我sa教我,當落力配緊QB時就唔好中途無啦啦出NQB,當你出咗第一個QB⋯⋯其他袋都相對容易話為! 因為今年基本上乜嘢袋都要配少少,所以你以為條數係咁計,其實佢哋未必係咁計! 例如: 已經買咗$8w去配緊個B25⋯⋯中途突然出個24 24 Mini⋯⋯唔好以為扣少少嚟出個袋,分分鐘扣晒之前Spending黎出個袋都唔奇⋯⋯個b25要重新配過! 除非你同個sa講到好清楚好清楚條數,否則我哋從來都唔知佢點計!

男爵府

Wwc20 發表於 21-9-21 23:13
係呀點算呀,我依家都真係心灰意冷心如止水
但係我四月開始spend左30幾萬啦..
如果年尾都冇應該點做?:pity ...

What the….. ?!?!
3x萬 spending
我 assume 應該係包左 NQB 既錢係入面?

如果唔係既,你個 SA 食水真係好深

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

先唔講個30萬點計
但淨係「重複offer一個之前reject過嘅」呢一點,已經覺得好唔ok

大宅

Akimoto2115 發表於 21-9-17 22:18
其實真係好講緣份,
我第一個QB係即日攞,
第二個等左2個月,

同意呀!各位等待中的jm ,可能未有啱spec 的貨,急唔嚟,放鬆下。me
1st QB same day
2nd kelly to go 1 week
3rd QB 4.5months
4th QB 2 weeks

大宅

new9734 發表於 21-9-22 15:48

同意呀!各位等待中的jm ,可能未有啱spec 的貨,急唔嚟, ...

請問same day 果個係咪Constance ?

複式洋房

Joyce0 發表於 21-9-22 11:07
你spend 左30 萬,扣完non quota bag 配比重淨返1.8。當平均一個袋8萬,$300000/$80000= 原本配比有3.75。 ...

第一個係Picotin, 當時只spend 左20000, 之後拎咗一個貴少少嘅袋 (6-8萬) 我費事講exactly邊個啦費事SA見到
就算我當兩個袋都一比一,淨番嘅spending最少都仲有大約1:1.8,可能再多啲我冇再計
Exactly淨番幾多我都唔知因為之前冇特登計住買咗幾多只係知道大約一定超過300,000

複式洋房

flyhigher 發表於 21-9-22 12:37
What the….. ?!?!
3x萬 spending
我 assume 應該係包左 NQB 既錢係入面?
係呀計埋,但我都係拎左兩個NQB咋其中一個仲要係P18

複式洋房

mosso_boo 發表於 21-9-22 00:50
咁誇張
我都係四月入坑
七月出左b25

你SA係天使

複式洋房

Lullbaly 發表於 21-9-22 11:35
我覺得唔好話咩色都得
sa會覺得塞啲咩色比你都得
比個range 佢會好啲
係呀如果你話佢一路幫我搵緊我都算其實我都唔係好急可以等
我係俾咗四個顏色佢,但係都有再話其他顏色我都會考慮除咗我最唔鍾意嗰兩個色

複式洋房

claire_poon 發表於 21-9-22 12:17
係呀係呀...我sa教我,當落力配緊QB時就唔好中途無啦啦出NQB,當你出咗第一個QB⋯⋯其他袋都相對容易話為 ...
我明呀,我都係出咗兩個NQB, 第一個係第一次walk in買
出第二個袋時我當時spending最少有200,000 ,問咗SA好多次佢話唔影響我先出咋

男爵府

Akimoto2115 發表於 21-9-22 11:46
會呀,面對面講SA會提供多啲信息,whatapp 佢唔方便講太多。

佢知我想要深色
但話因為大 size Kelly 唔太多
Offer 左 gold / raisin touch
然後我宜家就諗緊要唔要好

首頁
45678...10

尾頁

跳至