自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

kayen 發表於 21-9-19 23:25

佢一件牛油都計一碟喎!其實圖二右邊寫A5牛已不是日本和牛, ...

佢自己都認左果張紙唔係果碟牛架喇,佢仲要話自己都解釋唔到點解會咁
仲要11點幾埋左單唔走,去到12點幾R到退半價先走,本身仲想R free晒成餐
同埋佢個所謂朋友原來係carousel 既人黎
收完錢仲開post 話大,再比人搵得番佢有投訴慣例,成日開post 投訴,仲成日r jetso
佢都識講話個Manger 有同佢講希望收左錢唔好投訴,投訴佢地會好麻煩,然後佢就開個post黎講,食左咁多野,食足2個鐘,然後拎番一半錢,再投訴

唔好因為間鋪係黃既就唔理3721係咁踩
根本個客就有問題

水晶宮

食牛氣澳洲和牛冇咁嬲
認真說,牛氣貴餐d牛好鬼靚,好好食

珍珠宮

Eunice0203 發表於 21-9-20 11:10
我都估唔到d人會咁拎分!

食成萬蚊牛角,一定要群毆

伯爵府

pc2012 發表於 21-9-19 12:29
牛角係敘福樓集團,老闆係黃傑龍,已公開表態過多次,擺明係黃

但我睇'和你pay', 係綠色,有些黃人話佢牆頭草,仲有相。
不過我都唔會再幫襯

男爵府

goldpiglet 發表於 21-9-20 10:47
如果一百碟唔係多
就唔會食剩咁多帶子啦

最肉酸呢種人,雖然係比左錢任食,都吾好叫到一檯都係又食吾晒。我吾會去限時任食呢類食店,自己食量吾會回到本,亦吾可能因比左錢就夾硬食

男爵府

食但馬屋好D,D牛又比較好食.

侯爵府

Apple011 發表於 21-9-20 11:42

但我睇'和你pay', 係綠色,有些黃人話佢牆頭草,仲有相。

兩面不是人

琥珀宮

畀面勳章

老翻太太 發表於 21-9-20 10:37
自從2019年有一次去食,佢張餐紙上印上咩咩贊助膳食比xx年青人,一睇d用詞已知係黃,從此冇幫襯過
...

原來係黃店,咁我要抵制佢先得啦

珍珠宮

回覆樓主:

條友擺明老屈,嗰張和牛紙似自己擺上去,咪點會話解釋唔到

不過牛角做法又係奇怪,賠800,點解唔係500,全數or其他金額,咁樣比人感覺係認咗比嗰個價錢嘅牛肉

不過既然接受咗人哋賠償,上網再公審又有點兒那個囉,佢自己都唔係做到一d嫌疑都冇

禁止訪問

牛年勳章

禁止訪問

牛年勳章

男爵府

回覆樓主:

真係好肉酸,都r左半價重要去唱人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

食客好差,退左部分錢仲唱人,有問題就唔會食100碟啦,死cheap精。

大宅

回覆樓主:

西客何其多
覺得個老闆好好,會幫員工企出黎。
辛苦前線員工

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實我無耐性,要咁排隊就算好食到會飛我都唔會再去 有次亞囡好想試,去排,由5點等到8:30 都未有! 放棄了! 再者,我家食量少,所以只重質不重量!
其實兩面回覆我睇哂! 食客有R着數,最後收返 半價錢,有D無品! 仲要將碟頭盤牛(非A5) 唔食放兩個鐘再放A5 和牛張label 上去! 再放上綱擺明屈! 做人做到咁真係極無品! 玩人玩到凌晨12點幾! 點餐纸佢都已經食左12 碟A5 和牛,點解仲要扮野唔知A5 係點?生安白造居心叵測! 賤人一個,仲振振有詞不知所謂! 做人做到咁因住有報應

男爵府

回覆 etam724 的帖子

可能比人攪完扮黃囉, 你入去佢FB睇下就FEEL到, 唔知係咪生意差就轉晒向, 開頭睇都覺得沙陳既老闆,之後就反感UNFOLLOW左佢了.

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

happylife28 發表於 21-9-20 13:28
呢個老細係黃係藍, 响呢件事上真係咁重要咩? 我覺得係 "有心人" 知道呢度 JM 多數撐藍店反黃店, 所以好刻意 ...

爸爸舊式生意人,第二代亞仔偏黃但家族生意不能大鑼大鼓表明立場撐曱甴。
我食咗牛角、溫野菜、唰唰鍋多年,年年都食到金咭,但呢年多都因為佢做埋啲、講埋啲語帶相關支持黑暴嘅嘢,我都少咗幫趁了,過去一年,我嘅消費得三千幾,其實計落我一家食過一次半次牛角,連啲優惠券都用晒
上面有JM話萬幾蚊做金卡都唔知點食,其實第一家三口,食幾次放題已經達標了,唔難嘅

ificould    發表於 21-9-21 07:17

男爵府

sisbro 發表於 21-9-20 10:26
黃老板 千字文回應
其實,100 碟 又真係唔多…… 1碟得2片only
又唔講一下 平均 餐廳客人點菜數目?

但問題係呢到:

From BK JM: -

埋單先來嘈, 疲勞轟炸啲伙記到半夜十二點幾, 人地屈服賠返八百幾蚊現金先肯走。到有人話用圓碟果碟根本唔係A5和牛, 就話個 A5 紙牌唔知幾時 "跌" 左落去隻碟度。

果位食客有心(emoji)著數似啲!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

Bigbigc 發表於 21-9-20 14:38
回覆 etam724 的帖子

可能比人攪完扮黃囉, 你入去佢FB睇下就FEEL到, 唔知係咪生意差就轉晒向, 開頭睇都覺 ...

其實黑暴後已經無咁沙塵啦!重創!

公爵府

sisbro 發表於 21-9-20 10:26
黃老板 千字文回應
其實,100 碟 又真係唔多…… 1碟得2片only
又唔講一下 平均 餐廳客人點菜數目?

餐廳做放題,人哋食得晒嘅叫300碟都冇得好講,問題係睇相條友應該食淨好多,同埋如果話啲肉質素有問題,唔係一早提出,食完晒先嚟投訴屈人減價?
不論餐廳有冇問題,呢條友都肯定係cheap爆X客!

首頁
45678...13

尾頁

跳至