自由講場

跳至

首頁
45678...15

尾頁

珍珠宮

玩具勳章

nataliepml 發表於
唔覺得,在BK淨係見到有人係咁要Mirror 負責任同收檔。同埋鬧演唱會熄燈,鬧個電視撞到喇叭。反而唔係正常 ...

同感

大宅

alicemic 發表於
讚佢哋果班人嘅行為, 係阿mo 父母眼中等同再插多刀, 明明受重傷果個係自己個仔, 但啲粉竟然話好彩唔係 ...

唔見有人讚,只係在呢件災難上給予支持。

你所指有鏡粉話好彩唔係自己偶像,我唔需要問你資料來源,我當係真,咁請問有幾多個咁冷血嘅人?看過當日畫面嘅我敢講絕大部份嘅人都係擔心阿Mo ,不容置疑。你嘅指控會唔會以偏概全得太緊要?

我不是比較傷害性,你既然講家人感受,同樣地Mirror 12子都有父母,佢地12個仔都在危險舞台上工作左三晚,出現重大創傷後大批人還指責Mirror要負責任,咁佢地嘅感受就不是感受?

水晶宮

麟媽媽 發表於
我都唔鍾意鏡仔,但呢件事上面真係冇理由怪責佢哋,佢哋一樣冒風險踏上呢個咁不知所謂危險嘅舞台,亦都可能 ...

絕對同意!
我都完全無怪呢12位男孩
責任全歸於主辦當局

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你種口業但無情情要我解釋魯生嘅野?你駛唔駛重整一下你想問咩?我唔係記者又唔係魯生秘書, 抱歉我唔答到 ...

你乜都唔知乜都唔係就唔好幫人漂白啦!人唔係咁做要識分是非黑色,而家由day 1開始魯生提都無提過仲有一位傷者,我質疑佢就叫種口業?真係垃圾到唔恨!

珍珠宮

cbeyond 發表於
23位dancers都出聲明
鏡就繼續縮, 連問侯一句都欠奉

又唔係問候公眾,唔使打鑼打鼓掛相信佢哋呢幾日都好難過。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Crystalivy 發表於
係喎,唔覺bk有人怪責主辦單位,淨係鬧12子

在BK 十個有九個會員、都係說主辦單位、製作單位要負全責。

男爵府

麟媽媽 發表於
我都唔鍾意鏡仔,但呢件事上面真係冇理由怪責佢哋,佢哋一樣冒風險踏上呢個咁不知所謂危險嘅舞台,亦都可能 ...

正確。
佢哋只係普通人。一齊表演,站在同一個台上,亦都有機會受傷,由始至終最衰都係製作公司,本來開心嘅事變成悲劇。香港舞台安全都做到求求其其,仲話衝出亞洲,簡直係笑話!?

大宅

回覆樓主:

到而家12件嘢都仲係冇出聲,真係失望

珍珠宮

畀面勳章

唔覺得,在BK淨係見到有人係咁要Mirror 負責任同收檔。同埋鬧演唱會熄燈,鬧個電視撞到喇叭。反而唔係正常 ...

鬧熄燈唔係鬧緊主辦單位?鬧主辦單位淡化傷者情況又唔係鬧緊主辦單位?

即係點?只應該集氣其餘皆不可?其實你係咪想撐主辦單位?

子爵府

好睇過馬騮戲

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

又變咗單單打打滿口怨氣既POST喇?

出事後第一兩日,呢度JM開咗好多POST幫傷者集氣,我自己都留過幾個集氣貼文。

之後,又有好多關注責任誰屬,針對花姐及主辦單位既POST。

然後,又有關注演唱會主角既動態,質疑佢地個個靜晒好似消失咗咁,懷疑佢地收到封口令,集體禁聲!

以上有關事件既貼文,其實都係好正常討論區既正常討論,環繞事件既各項問題進行討論,好正路唧!點解一牽涉到12塊鏡就變到咁敏感?

珍珠宮

玩具勳章

你所指有鏡粉話好彩唔係自己偶像,我唔需要問你資料來源,我當 ...

我諗係被人斷章取義,見到是話鏡都係表演者,可能都會被掟中,只係佢地好彩無受傷,唔係好彩唔係自己偶像

大宅

alicemic 發表於
你乜都唔知乜都唔係就唔好幫人漂白啦!人唔係咁做要識分是非黑色,而家由day 1開始魯生提都無提過仲有一位 ...

我淨係可以好肯定咁答你我睇垃圾嘅定義同你唔同,同埋好肯定咁答你我無種口業唔同你。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

事件發生後,的而且確係有不同post罵Viu和製作團隊,要負責任。
但同樣有post罵鏡仔冇良知,唔表態,要負責任,又話佢地永久退團唔想見佢地,那些會員係經常出現,亦都係事發前已唔喜歡鏡仔,所以更踩多兩腳。

珊瑚宮

chingnc 發表於
鬧鏡做乜?佢地都在台上一齊表演,唔通佢地想意外發生?

無記錯,閣下都撐花姐喎
真係愛屋及花姐啦

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你所指有鏡粉話好彩唔係自己偶像,我唔需要問你資料來源,我當 ...

唔見?當日有片條肥花叫人走果陣有人拍手,bk有人出post叫人支持mirrors, 個個轉移視線淡化意外,咁傷者呢? 連佢父母到港比政府特事特辦免隔離探仔都比人圍,啲垃圾仲口口聲聲淨係撐偶像,佢哋過唔過到自己良心?

翡翠宮

我淨係可以好肯定咁答你我睇垃圾嘅定義同你唔同,同埋好肯定咁答你我無種口業唔同你。
...

我唔會視為垃圾為同類,當然同你唔同!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我唯一唔同意既係,攻擊乜Lo冷血無情!老實講,當刻佢表演途中突然發生意外,未能立即get到事故既嚴重性,反應唔切,唔覺得咁難理解囉?有需要上鋼上線去人格謀殺咩?指控佢對朋友冷血無情,係好嚴重既人格謀殺!對佢非常唔公平及殘忍!

珍珠宮

玩具勳章

cbeyond 發表於
無記錯,閣下都撐花姐喎
真係愛屋及花姐啦

唔係同你好熟

珊瑚宮

ChingYee123 發表於
又變咗單單打打滿口怨氣既POST喇?

出事後第一兩日,呢度JM開咗好多POST幫傷者集氣,我自己都留過幾個集氣 ...

根本就係有心帶方向
繼續鬧, 主辦單位/viu/花姐就無人講啦

首頁
45678...15

尾頁

跳至