自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

pi0219 發表於 22-11-8 11:32
腦細胞死左唔會再生, 手術失誤缺氧超過45分鐘, 死左大部分腦細胞變成嚴重智障, 真係好難會有奇蹟發生 :sig ...

其實個小朋友仲有冇知覺,聽到睇到嗎?
如果有知覺我覺得好慘,困住左係個軀殼唔講得唔郁得,真係慘過死

大宅

子爵府

pi0219 發表於 22-11-8 11:32
腦細胞死左唔會再生, 手術失誤缺氧超過45分鐘, 死左大部分腦細胞變成嚴重智障, 真係好難會有奇蹟發生 :sig ...
父母唔可能照顧到佢終老, 佢既將來點算? <==將來哥哥照顧

男爵府

Fiona_yy 發表於 22-11-8 17:24
父母唔可能照顧到佢終老, 佢既將來點算?

不能咁理所當然吧,哥哥將來也會有自己家庭呀感覺佢哥都幾可憐的

男爵府

Fiona_yy 發表於 22-11-8 17:24
父母唔可能照顧到佢終老, 佢既將來點算?

其實佢有可能比正常人短命,唉,佢好慘,佢父母好辛苦,哥哥都好慘,好心痛

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

小芝媽媽 發表於 22-11-4 11:44
https://std.stheadline.com/realtime/article/1883737/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-7%E6%AD%B2 ...

睇東張,父母都很努力,為了迎接天瑜回家,他們真係好早就籌備,希望天瑜會逐漸好起來。

有時候俾仔仔激,都覺得自己生活得好辛苦......但看到天瑜這樣,今日我望住個頑皮仔,感到安慰,成績唔好,唔聽教,都變得好小事了,看到他能健康地笑,父母就滿足。
希望天瑜早日能快樂地笑。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

domantai 發表於 22-11-8 16:14
其實個小朋友仲有冇知覺,聽到睇到嗎?
如果有知覺我覺得好慘,困住左係個軀殼唔講得唔郁得,真係慘過死
...

聽佢爸爸形容,其實妹妹應該能聽能看。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

小芝媽媽 發表於 22-11-4 11:44
https://std.stheadline.com/realtime/article/1883737/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-7%E6%AD%B2 ...

祝福

侯爵府

mickeyeva 發表於 22-11-4 13:37
天瑜返屋企, 父母唔使咁頻撲, 希望妹妹有奇蹟出現, 祝福他們一家! ...

仲可以日日見,唔使限時限刻

大宅

祝福!

首頁

尾頁

跳至