自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我識個零針,無陽過,最主要係成家人一家四口,一齊住一齊食用一個廁所,另外三個中晒佢都無事,呢個真係超勁。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

成日洗手
用搓手液

大宅

益友 發表於 23-1-12 18:37
好想知佢地點解可以3年都冇陽... 我有個朋友直頭冇病過...打3針都冇大反應....
真係唔知點解可以咁勁...
...

一家四口目前都冇陽過,每日出街食早餐午餐,小朋友在學校食午餐。返到屋企沖涼換衫先,其他都差唔多
小朋友今年仲有住院做口腔手術,都好好彩
我先生就經常運動,會除口罩踢波、跑步

伯爵府

好想知佢地點解可以3年都冇陽... 我有個朋友直頭冇病過...打3針都冇大反應....
...

我3年冇陽近日陽佐,本來都以為自己唔會中!

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

BGCOME08 發表於 23-1-12 19:51
我家族有4個人冇中過,佢哋全家中哂呢4個人都冇事。

我哋傾計時,揾出佢哋嘅共通點,就係佢哋特別污糟, ...

我仔就係咁!!!至今都未中過,超級唔注意衛生!!!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

大宅

回覆樓主:

答你唔到 平時基本清潔 其他正常衛生

男爵府

前世肯定做過好多好事

複式洋房

LovelyStar1314 發表於 23-1-13 18:20
前世肯定做過好多好事

大宅

回覆樓主:

我未中過,好彩,打咗4針科興,早晚用李C得林漱口水,平日都常皂液洗手,反而甚少用酒精搓手,我咁耐以來都係用手指㩒 lift,冇用其他嘢,夜瞓早起。

我阿女十月尾時中咗(佢10日才轉陰,我對足佢7日),佢居家隔離,我以為自己實中硬,因為佢出病徵前2日,我地仲打边爐食飯冇戴口罩,所以諗住中硬,決定放棄,乜消毒都冇做,只戴口罩,曾經試過有2晚,我瞓覺feel到有嘢拮我喉嚨,但我最終日日快測都冇中,做埋核酸都冇事,真係好彩!我覺得漱口水有用!

我都常買外賣,間中都堂食

水晶宮

sasa615 發表於 23-1-12 18:43
零針無陽過都有,佢無做過任何野,甚至唔係防疫派(連口罩都亂戴)

我就係咁

大宅

...

最主要係狂洗手同戴好口罩

大宅

之前無中過,啱啱中左。並無輕Ken啲… 幾年未試過病成咁

侯爵府

回覆樓主:

我一家三口,暫時未中。全家都有鼻敏感,我疫情前常傷風感冒咳,但疫情後反而三年冇病過。

除咗戴好口罩,用搓手液外,我相信唔用雙手接觸眼及臉,都有幫助。

公爵府

2024年龍年勳章

Nancy20090615 發表於 23-1-13 10:05
回覆 益友 的帖子

我都唔知. 可能口罩功效的確大 (只係 360 兩防果 d $65/兩盒), 打三針科興.
煲劇會有陽的機會???

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我屋企2老,真係最後呢個月先中,都係因為新抱中左,野到BB,2老要幫手湊B先中,阿B打噴嚏 無得避。
佢地keep住出入口罩,有堂食,有買餸,可能前後打左4針啦,又有食開補健品,最緊要須然50多歲都keep住有運動
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

回覆樓主:

我開始懷疑係間屋嘅風水問題

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我打3針都無反應,3年無羊過。
無做d乜,都係食玩訓

子爵府

我全家,touchwood 暫時未中。只是工人中過。我同部門幾十人,暫時都只中了70%.

我全家都打3針,平時如一般人咁防疫 戴口罩,做快測。

我自己 的態度時幾既來之則安之,做好自己本分就可以。 這幾年其實都如常咁生活,平時照出街幾個人食飯、做gym、做facial做機 , 跑步,行山、睇戲,進修(不過是online). 工作都間中出trip順便去埋旅行都沒事。最開心係去左多次staycation, 真的好低玩,把握機會在多間香港最高級的酒店都玩過,也去過一次難得開到的超平睡輪。

最近通關都開始旅遊。好快又跑渣馬。

我自己覺得最緊要keep住身體強,多運動,睡得好,食得健康,尤其是superfood,keep住靚keep住fit, keep住開心,保持心靈健康唔好 屈住屈住。 抵抗力就自然高。

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我一家都冇中過,我由上年11月尾開始飛咗幾個地方都冇事。
呢三年都係跟一般防疫咁做,減少聚餐,反而衣着裝扮平淡左,盡可能用/著易清潔消毒物料,心態都安心啲。

男爵府

我一家五口只有我一個陽,我驗到陽之前一直有煮飯俾佢哋食,但佢哋4個冇中

首頁

尾頁

跳至