自由講場

跳至

首頁
45678...15

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 23-9-14 08:34
Yes

謝謝

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大眼妹0517 發表於 23-9-14 10:45
是否過去係邊個登記人就要返本人登記?唔能夠轉?

Sorry, 我都唔太清楚可唔可以轉,所以答覆唔到你!

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

今朝排咗幾分鐘 好快就攪掂啦

大宅

我上星期都申請咗智方便+,轉頭試吓先,唔知點解覺得舊年好似冇申請過學生津貼咁嘅,唔通錯過咗一年?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

happyLC2006 發表於 23-9-14 10:58
我上星期都申請咗智方便+,轉頭試吓先,唔知點解覺得舊年好似冇申請過學生津貼咁嘅,唔通錯過咗一年?
...

舊年仲係用紙本申請,學校一定有派比學生,可能太多通告,你唔記得咗

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

happymama11 發表於 23-9-14 09:59
係呀,我都真係好憎填表格,今年學校所有通告通通用晒eClass,我覺得真係好正、好方便,唔使一大堆通告拎 ...

我女今年中一學校基本上冇紙本通告,不過唔知搞咩,今年好混亂,比家長鬧爆

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

happyLC2006 發表於 23-9-14 10:58
...

我記得有收錢呀

複式洋房

1314625 發表於 23-9-14 09:45
回覆 Tttboey10 的帖子

申請左小學先, 幼稚園等派紙本

好的 謝謝

子爵府

happymama11 發表於 23-9-14 09:59
係呀,我都真係好憎填表格,今年學校所有通告通通用晒eClass,我覺得真係好正、好方便,唔使一大堆通告拎 ...

係喎!仲有牙保又係!希望出年可以轉埋用電子申請,年年要找牙保個編號,好麻煩

珍珠宮

黃二少奶 發表於 23-9-14 11:00
我女今年中一學校基本上冇紙本通告,不過唔知搞咩,今年好混亂,比家長鬧爆
...

其實好多學校應該都係今年第一年用eClass 出通告,有啲家長真係唔適應,而家係過渡期,遲啲就會習慣

水晶宮

happymama11 發表於 23-9-14 11:05
其實好多學校應該都係今年第一年用eClass 出通告,有啲家長真係唔適應,而家係過渡期,遲啲就會習慣:funny ...

電子通告都行咗好幾年,不過我女間小學唔完全行電子通告,可能怕有啲家長麻煩

珍珠宮

黃二少奶 發表於 23-9-14 11:06
電子通告都行咗好幾年,不過我女間小學唔完全行電子通告,可能怕有啲家長麻煩
...

所以而家就係過渡期,總有啲家長可能唔太習慣用電子渠道

水晶宮

happymama11 發表於 23-9-14 11:08
所以而家就係過渡期,總有啲家長可能唔太習慣用電子渠道

不過今年中學校務處啲職員好甩漏

伯爵府

happymama11 發表於 23-9-14 07:26
啱啱已經喺智方便+成功申請電子簽署了!
各位家長可以登入去申請啦

已經搞掂,好方便

大宅

happymama11 發表於 23-9-14 07:26
啱啱已經喺智方便+成功申請電子簽署了!
各位家長可以登入去申請啦

真係好方便,5分鐘搞掂

侯爵府

剛剛申請咗,唔該哂。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

申請了
好方便

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

大眼妹0517 發表於 23-9-14 10:45
是否過去係邊個登記人就要返本人登記?唔能夠轉?

唔係,可以轉
放下自在

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

都唔明點解唔搞埋讀幼稚園個D, 搞到細仔又唔可以上網搞埋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

eeyorepigpig 發表於 23-9-14 11:23
都唔明點解唔搞埋讀幼稚園個D, 搞到細仔又唔可以上網搞埋

可能分批。。。。
放下自在

首頁
45678...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊