自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

中央政府做事總有佢既道理,唔好妄議中央政策。

不過我奇怪既係過咗咁耐,呢度居然仲有咁多人對段假視頻信到十足,外交部發言人毛寧早就澄清過所謂虐待事件係假新聞,外交部官方微博都有登出聲明,如果連外交部都唔信,咁冇嘢好講。

https://weibo.com/7099422177/MDN1ux1N7

毛宁:孟菲斯动物园具有较为完备的大熊猫管理体系和操作规程,大熊猫旅居孟菲斯动物园期间得到了园方良好的照顾,深受美国人民喜爱。大熊猫保护合作研究促进了大熊猫保护、公众教育和人文交流,中方愿继续同包括美方在内的其他合作伙伴一道为濒危物种保护作出贡献。

珍珠宮

BKFinder 發表於 23-11-18 07:42
習近平透露中國願再租借大熊貓給美國

唔好喇卦,又嚟!唔好再比熊貓美國甚至其他地方,要睇熊貓就來中國睇!

珍珠宮

畀面勳章

JoeyYung1234 發表於 23-11-19 16:08
中央政府做事總有佢既道理,唔好妄議中央政策。

不過我奇怪既係過咗咁耐,呢度居然仲有咁多人對段假視頻信 ...

外交部是外交禮貌說法,難度要直斥其非落佢面咩,我相信的是我眼見的事實,丫丫還在老尾時,體形嚴重瘦削,當地中國人出錢買新竹給丫丫吃,在回國前,中國特別派護理員過去老尾照護,回國後的丫丫,慢慢胖起來,跟在老尾時,判若兩熊,種種一切,大家心照吧

侯爵府

晒氣,一直都知政治係黑暗
唔覺有邊個國家邊個政治愛民愛乜物,何況動物
都係戲一場,打份工啫

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

hct300 發表於 23-11-18 08:19
每隻熊貓一年收租100萬美金!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

華妹妹 發表於 23-11-19 18:41
晒氣,一直都知政治係黑暗
唔覺有邊個國家邊個政治愛民愛乜物,何況動物
都係戲一場,打份工啫

領導人心目中咪又覺得係病價值可利用既動物一隻,理得佢美國餓到幾瘦,餓到瘦更咁可以出力鬧對家點衰,更團結到全國上下。明星出曬幾百萬廣告呼籲瘦貓快啲返黎,支持又剩,轉個頭又送隻熊貓出出去啦又再黎多次

珍珠宮

玩具勳章

咪啦養到皮包骨

侯爵府

hct300 發表於 23-11-18 08:19
每隻熊貓一年收租100萬美金!

出一佰租金好巴閉?以為靠呢啲租金先養到熊貓?國內已經有幾十隻熊貓被終身包養亦有不少被助養喇。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊