自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 23-11-24 09:44
返半日,放學就去左功課補習班
返全日都係放學去功課補習班
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 COSTA 的帖子

好似又係

大宅

回覆樓主:

如果呢個數字好震撼,上網睇自殺個案(即係自殺送院、或者自殺報警,但係未有生命危險嗰啲,救得返嗰啲)其實有幾百單

年齡組別中位數大概係15歲倒,呢個數字仲得人驚

子爵府

mizuho 發表於 23-11-24 09:57
為人父母嘅都係寶貝自己嘅小朋友,希望佢哋長大後可以過有選擇嘅生活,呢點唔難明白,都係出於愛與擔心
另 ...

你講呢d咪又係家長想個仔女點點點...要佢讀專業......要佢讀最搵錢的行業. 家長口話為佢好.....心照啦, 目的咪要在親朋面前炫耀. 如果真心為仔女好, 會由佢自己發展.............

子爵府

Jasminema2012 發表於 23-11-24 11:46
如果呢個數字好震撼,上網睇自殺個案(即係自殺送院、或者自殺報警,但係未有生命危險嗰啲,救得返嗰啲)其 ...

最近真係好多........
其實學校同社工都做唔到d咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

gallygally 發表於 23-11-24 11:51
你講呢d咪又係家長想個仔女點點點...要佢讀專業......要佢讀最搵錢的行業. 家長口話為佢好.....心照啦, 目 ...

佢應該唔係好明,就係現在周街都係大學生,攪到啲家長已經話唔好讀乞食科要讀專科,你估個個小朋友都鍾意讀專科咩?!我識兩個讀醫,一個讀完第一年自己 quit u 轉科,到畢業父母才知,另一個讀到同父母反面
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

Kammui916 發表於 23-11-24 08:24
咁你報呢間學校 都知係點玩法

有時唔係你想入邊間就邊間,我地唔係神校呀,無補習,測考日子都會落樓放電架,但係課程太多喇,有時唔可以話你揀呢間學校預左,揀神級既預左無問題,無通地區小學都緊迫,係好多家長都明架,唔係一句家長唔好迫小朋友咁簡單。。。。
而且2測2考好,3測3考好,都有大部分學生家長受緊壓,制度又好,課程又好,大家都係想可以改好啲,只不過好難。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊