自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Ol0314 發表於 24-2-25 14:51
留港嗰三個月應該係用「未婚妻」身份探親
正常未申請到唔會已經落左黎
...

可能系加,尼條女真係誠信破產,李隆機真系要睇路,有咩人收過條女咩禮物最好掉左佢

大宅

angiehouse 發表於 24-2-25 15:17
可能系加,尼條女真係誠信破產,李隆機真系要睇路,有咩人收過條女咩禮物最好掉左佢
...

李龍基:佢係愛我先會逾期居留,話自己年紀大唔知幾時會走,所以先想留係自己身邊!

真人對白

珍珠宮

熱血金章

ychan^ 發表於 24-2-25 12:51
李伯仲話系外國坐過大話王揸嗰格飞機,其實佢2個都系大話王,李伯點會唔知呀!
...

幫小基起機,降落啫
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

angiehouse 發表於 24-2-25 14:47
佢講應該系王小姐用假學歷申專才,可留香港三個月,最後無批定佢自己放棄最終要愈期居留,我都話加啦,專 ...

估可能入境處沒有核實大學學位已經批咗佢專才申請防客簽證 for interview可留香港三個月,這點已經是亂咁批了。而家政府成日講叫人申請專才來香港又話幾快會批到,現實上真有幾多用好似大話王咁來港後逾期居留?政府唔該出番啲數據出來,唔好話我知捉到先計算

珍珠宮

ychan^ 發表於 24-2-25 15:54
入境處沒有核實大學証書已經批咗佢專才申請可留香港三個月,這點已經是亂咁批了。而家政府成日講叫人申請 ...

你有無聽翁靜晶個channel(可能我講得吾清楚)佢話入境處無批佢專才,佢入境三個月系探親雙程証,一直無反去,三年之後用passport 欺騙海關話剛入境,所以就出到去又入反香港,吾好嘈入境處亂批專才
愈期居留好難捉,系美國都大把,除非佢自己斷正或有人報串,佢收埋自己點搵佢

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yaumuimui 發表於 24-2-25 09:38
但講咁多大話主要目的究竟為咩呢?以未婚妻名義之後攞保險金?同埋有一點我好唔明點解索性在內地先離婚再 ...

其實佢會唔會想籍着提款基喺圈內嘅知名度,廣結娛圈人(佢猛送畫俾人),然後搭雞棚,叫人投資?之前都有個騙子住比華利山呃娛圈人嘅錢,以提款基嘅身家,我諗吸引唔到千霞,提款基自己都係住村屋(見網上人講)。

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 24-2-25 16:13
其實佢會唔會想籍着提款基喺圈內嘅知名度,廣結娛圈人(佢猛送畫俾人),然後搭雞棚,叫人投資?之前都有 ...

應該系有d目的,就算吾系直接騙錢,最少騙人佢人面廣,做教育就最好,昆自己同鄉

琥珀宮

maymay123a 發表於 24-2-24 17:39
翁女俠所講嘅觀點好專業,完全合理,由王小姐拒婚、不承認自己收咗七層樓到佢造假文件背後所有原因都 ...

睇左,好有資訊性

男爵府

angiehouse 發表於 24-2-25 16:00
你有無聽翁靜晶個channel(可能我講得吾清楚)佢話入境處無批佢專才,佢入境三個月系探親雙程証,一直無反 ...

但翁有話dr Chris 入境時有申報過係荷蘭碩士,直至傳媒踢爆事件後,間大學先至覆入境處冇呢個學生。 搞到今日比人告虛假文書罪啵! ( 共3條罪,即係3份申報文件係假) 。 冇人check咪冇事囉,認真check一定有漏網之魚

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

angiehouse 發表於 24-2-25 16:18
應該系有d目的,就算吾系直接騙錢,最少騙人佢人面廣,做教育就最好,昆自己同鄉
...

有Utuber踢爆有個叫Chris嘅曾經同一個姓郭嘅男人搞有關航天大學嘅課程,噚日翁又踢爆話千霞美國海軍老公嘅制服同真正美國海軍係唔同色,又提及美國移民局係點進行調查,樣樣嘢都好似有啲關連

之前網上有話提款基同千霞一齊時又同美國海軍老公重疊咗,仲話提款基俾緑帽人帶,但如果講開移民局,咁又難怪提款基唔介意。

珍珠宮

maymay123a 發表於 24-2-25 15:25
李龍基:佢係愛我先會逾期居留,話自己年紀大唔知幾時會走,所以先想留係自己身邊!

真人對白

當人白痴咩,返深圳一轉都當出左境啦,佢自己夠成日出國登台,唔會分開一日半日就猝死啩

珍珠宮

唔係細路 發表於 24-2-25 16:36
但翁有話dr Chris 入境時有申報過係荷蘭碩士,直至傳媒踢爆事件後,間大學先至覆入境處冇呢個學生。 搞到 ...

我記得01問過間大學,學校話因為個人私隱,唔會評論

大宅

大陸女人真係謊話連篇

複式洋房

toffeetong 發表於 24-2-25 15:39
幫小基起機,降落啫

小基?係咪講size?

複式洋房

入境處沒有核實大學証書已經批咗佢專才申請可留香港三個月,這點已經是亂咁批了。而家政府成日講叫人申請 ...

真係專才留港又點會批三個月咁少呀,外傭都唔止啦

男爵府

fundfund 發表於 24-2-25 08:15
保險業嗰度,佢自己都只係一知半解,入職資格並不是佢講到咁求其!上Insurance Authority 可以搵到呢個資 ...

樓主有冇睇清楚架? 入境處 根本冇批.

子爵府

cheung2000 發表於 24-2-25 16:42
當人白痴咩,返深圳一轉都當出左境啦,佢自己夠成日出國登台,唔會分開一日半日就猝死啩
...

可能怕被人改遺詔
所以吾敢行开。
基哥有冇買人寿保險。

大宅

laukkk 發表於 24-2-25 13:22
呢啲唔會去到高等法院嘅案件使乜陪審團

咁佢唔係逾期居留咁簡單……
假證書假文件假資料,成件事牽連甚廣,一日未爆出嚟一日都唔知佢背後所涉及嘅是否集團式經營定係點,冇人會知喎……
雖然我好似夾硬打橫嚟講咁……
但係事實係咁嘛!
以佢邏輯,唔係唔可以講,而係要慎言囉!

PS:以事論事,並非針對翁

子爵府

AceAshford 發表於 24-2-25 17:44
真係專才留港又點會批三個月咁少呀,外傭都唔止啦
...

大話王系2019年申請優才,翁話佢是有個MTEN reference. 2019年時優才不同現在這麼容易批,是有配額及計分,估計系入境處批出她防客簽證來港interview, 跟住佢一直無離開過香港。
https://www.hkqtma.org/immigrantinfo/immigrantnews/1128.html
https://www.hkqtma.org/immigrantinfo/immigrantpolicy/1300.html

attach1/tmp/phpShQvWU
attach2/tmp/phpYr29Eq

珍珠宮

2024年龍年勳章

你有冇核實政府係咪批準左佢嘅專才申請呀?

定係你估咋?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊