自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

mercurycc 發表於 24-4-1 19:55
酒店真係好平.
朋友話去長隆一頸血走.

我上年暑假去中山長江水世界,
大女要買成人票, 細女同我兩公婆買2大1小套票,
加埋平過香港海洋公園水上樂園1個人票~

子爵府

洗百幾蚊唔算窮遊,我洗牙29蚊

水晶宮

pomanlife 發表於 24-4-1 20:30
取之於農
食之於農

隨便釣咁好

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

20162016 發表於 24-4-3 08:22
隨便釣咁好

蛋都係隨便汁呀

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ic310 發表於 24-4-3 08:18
洗百幾蚊唔算窮遊,我洗牙29蚊

咁平洗牙得唔得呀?

水晶宮

pomanlife 發表於 24-4-3 08:33
蛋都係隨便汁呀

咁你執得多唔多

彩鑽殿

stagea 發表於 24-4-3 06:40
雲吞size較迷你
環境靚,有時間玩下都ok既

係呀,雲吞好好味,仲有茶果,又食埋豆腐花,又嗌左蜂蜜雪梨,咁就飽左,食唔落飯

彩鑽殿

20162016 發表於 24-4-3 08:34
咁你執得多唔多

1隻咁大把,我仔汁到既

水晶宮

pomanlife 發表於 24-4-3 08:35
1隻咁大把,我仔汁到既

但都開心嘅

彩鑽殿

20162016 發表於 24-4-3 08:36
但都開心嘅

對小朋友黎講真係開心既

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

mimi987 發表於 24-4-1 21:36
我岩岩去左飛船酒店,聖誕假期去,$2300,兩日一夜北極熊房,一家三口連兩日門卷,都算好合理呀,內裡遊戲 ...

呢幾日住廣州長隆用trip訂房,早餐唔包另買,住3晚野趣房包3個樂園,連埋買大馬戲用左6千幾,樂園食物價錢可以接受唔貴,一碗麵連飲料68 ,汽水10蚊枝,樂園好大我哋4日都係入面玩,下次會再去但唔再住長隆,第一晚入住要7點幾至執好房,酒店賣點只係方便同有白虎餐廳小朋友會鍾意,同埋太多遊客接待服務相應減少

珍珠宮

pomanlife 發表於 24-4-2 12:29
咁你中港城坐船到中山港,訂附近酒店,可以滴滴去玩,坐船較快

近期去過順德幾次係利和廣場兜口兜面都係香港人,傾開除左自駕真係好多坐船去中山港

伯爵府

pomanlife 發表於 24-4-1 20:22
山卡啦地方

中山南朗D A蠢話近中深通道出口,sell你買樓呀!咩山卡啦地方

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

珠氏家庭 發表於 24-4-3 08:08
加埋平過香港海洋公園水上樂 ...

唔可以用價錢比較,兩者差別其實都大

珍珠宮

珠氏家庭 發表於 24-4-3 08:08
加埋平過香港海洋公園水上樂 ...

疫情住挪亞方舟食埋晚餐都3千幾,所以長隆有住宿仲包3個樂園呢個價我覺得係抵

水晶宮

nobodyfool 發表於 24-4-3 08:51
近期去過順德幾次係利和廣場兜口兜面都係香港人,傾開除左自駕真係好多坐船去中山港
...

因為好多人買咗中山樓,我身邊都有人呢兩年買咗,一放假就去中山

珍珠宮

pomanlife 發表於 24-4-1 19:51
住平價酒店,一晚百幾蚊仲包早餐

酒店好抵,重有你啲行程好正呀!

象牙宮

pauline_c 發表於 24-4-3 09:01
因為好多人買咗中山樓,我身邊都有人呢兩年買咗,一放假就去中山
識買中山樓既,都係話自駕方便.

水晶宮

mercurycc 發表於 24-4-3 09:13
識買中山樓既,都係話自駕方便.

我身邊呢兩年買中山樓嘅,無國內車牌,無得玩自駕。
退休老師喺中山住咗好多年,有自駕,喺香港都有揸車,佢香港/中山兩邊住。我覺得佢對生活好熱誠,退休後仲有喺香港讀大學課程,亦喺中山日睇夜睇書,書嘅藏量好誇張。

子爵府

pomanlife 發表於 24-4-3 08:33
咁平洗牙得唔得呀?
我唔識睇,不過好似冇咩事。
洗左3次,暫時仲未死

捐血都驗唔到有傳染病

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊