自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MMVV 發表於 24-5-12 13:56
我覺得"阿叔畀咗身體我、畀咗肉體我", 呢句嘢有D問題。點解唔係呀嬸比左肉體呀叔?
...
可能係變性人
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

Danjunior 發表於 24-5-12 10:48
幾十歲人, 成日將自己同個亞伯發生左關係, 又講咩比左身體, 又比左肉體呢啲說話, 佢真係唔憎羞恥:igive ...

聽到打晒冷震,出自女人把口,真係好核突

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

另一post話
2月19日排期註册
同日去銀行欲提走一百萬

奸到呢

push

大宅

TVB 不如請何太加入愛回家情傾係大龍生啦,肯定爆收視佢又有$養何伯

珍珠宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-12 02:03
真係無言...

的確係先拎$60000,存入$60000,再拎$60000

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

發生左關係喎!上海街果d一日結幾次?

水晶宮

my005 發表於 24-5-12 13:54
若要講查案,從來最緊要都係大胆假設,然後再小心求證既。啲jm有各種假設,無錯架喎。

而且聯名戶口係唔 ...

最好求證屬實先

否則其他人一齊起哄就無謂啦

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-12 00:57
原來係一場誤會
唔係有人存入12萬
只係提款6萬咋

有乜人攞長生津會叫社署入落個有450萬嘅戶口?入得落去咪即係當時人嘅戶口,報資產時要報埋,報埋咪攞唔到長生津囉!所以阿伯好大可能有幾個戶口。老人家有四五個戶口都好常見,洗乜咁大驚小怪?

水晶宮

goldpiglet 發表於 24-5-12 13:55
你睇清楚
嗰一百萬 阿伯話係加大入去(變成450萬嘅
)

搞清楚先

100萬果張係定期單
唔係存款單

加大百幾萬
幾時加唔知 (不過起碼2018年已經係450)
點樣加唔知

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-12 14:40
求證屬實才好公佈

否則其他人一齊起哄就無謂啦

如果每樣野都要求証屬實至可以公佈,請問何謂討論? 是事實喇,仲有討論空間?

討論區作用何在?
況且,JM們並非官方媒體,亦非公眾傳媒,討論區之間既討論,何以用"公佈"字眼? 有任何人"公佈"左任何事嗎?

放眼另一邊,YT好多討論案件呀,藝人、時事呀等等既頻道,若要以"証實左係事實既"至可以講,咁咪可以收檔?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

goldpiglet 發表於 24-5-12 13:57
另一post話
2月19日排期註册
同日去銀行欲提走一百萬

排期日子都睇到嗎

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-5-12 14:31
的確係先拎$60000,存入$60000,再拎$60000

REV 不是存入喎

水晶宮

Jnam 發表於 24-5-12 14:44
有乜人攞長生津會叫社署入落個有450萬嘅戶口?入得落去咪即係當時人嘅戶口,報資產時要報埋,報埋咪攞唔到 ...

一check 身份證就知有幾多個戶口
唔係以為唔報比政府就過到骨呀嘛

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-12 15:01
一check 身份證就知有幾多個戶口
唔係以為唔報比政府就過到骨呀嘛

一CHECK身份証就知有幾多戶口,應係無可能既﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

my005 發表於 24-5-12 14:47
如果每樣野都要求証屬實至可以公佈,請問何謂討論? 是事實喇,仲有討論空間?

討論區作用何在?

唔緊要,你有你老作,隨便你啦
off scene 內容一概唔會信

水晶宮

my005 發表於 24-5-12 15:04
一CHECK身份証就知有幾多戶口,應係無可能既﹗

有途徑可以check到嘅

不過詳情就唔多講啦

珊瑚宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-12 15:07
唔緊要,你有你老作,隨便你啦
off scene 內容一概唔會信

老作?

大家針對各自立場討論啫,唔使你相信任何野架﹗亦無需要說服閣下。

goldpiglet    發表於 24-5-12 17:51

珊瑚宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-12 15:09

不過詳情就唔多講啦

咁當然啦﹗唔係攞住張身份証,一查電腦就咩都知囉﹗

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-12 15:09

不過詳情就唔多講啦

暫時政府各部門查野都係以自己申報,除非案件交去警方處理
放下自在

水晶宮

Mm...
唔用公佈,可以用其他字眼嘅

例如:說出來

合唔合你河車?

首頁
45678...10

尾頁