跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

真係太耐冇上黎啦, 我會上多d架啦.. hehe...

interview 係15 mins, 都唔知夠唔夠, 所以, 我會好似見 e生咁, 寫定哂想問d 咩, 一次過問 lor

手冊上老師果 part, 係全部 tick 架, 咁多個星期都係.
反而果本 sticker booklet, 就唔係每一頁, 個個星期都會貼齊.

我家ee都有問過, 點解中秋節唔駛帶燈籠返去, 我對面有個小朋友都係返迦南, 我估佢係返祈得專果邊, 中秋前都會拎燈籠返去.....

原帖由 karryho 於 09-9-25 09:52 發表
我係10/10 10:30呀..到時唔知有無機會撞到呢~~

丫..仲有我想問你一個問題, 你個仔本手冊, 老師填個part, 係咪全部tick架?? 會唔會有圓圈or三角型? 因為我個女全部tick, 我問另外一個mami佢又係全部tick, 我諗緊老 ...

大宅

係...我個女都係, 由開學到依家, 每個星期都係全部tick, 但其實我響度諗, 會唔會真係每個小朋友響學校都咁乖, 可以每樣野都"完全做到" 我相信係咪會有一d係"未完全做到"既呢??

貼紙係每星期4個, 順住貼囉...依家慢慢都無心機睇本手冊同貼紙薄囉, 似乎都無乜意思既..

係呢, 你個仔今日著錯左運動衫喎, 今日影證件相呀, 所以唔駛著運動衫, 不過我估學校都會有提供衫比佢地換黎影相既..

聽日就係家長會啦, 唔知老師會講d咩呢...

原帖由 goofrey 於 09-10-9 09:24 發表
真係太耐冇上黎啦, 我會上多d架啦.. hehe...

interview 係15 mins, 都唔知夠唔夠, 所以, 我會好似見 e生咁, 寫定哂想問d 咩, 一次過問 lor

手冊上老師果 part, 係全部 tick 架, 咁多個星期都係.
反而果本 sticker ...

大宅

我工人一早打黎 串左我啦... 佢話我冇同佢講今日著shirt . 幾時知架? 我都差唔多日日同佢 heck 手冊架啦... 都睇唔到架?

原帖由 karryho 於 09-10-9 10:12 發表
係...我個女都係, 由開學到依家, 每個星期都係全部tick, 但其實我響度諗, 會唔會真係每個小朋友響學校都咁乖, 可以每樣野都"完全做到" 我相信係咪會有一d係"未完全做到"既呢??

貼紙係每星期4個, 順住貼囉...依家慢 ...

子爵府

好媽媽勳章

今日影相咩? 我叫我媽同阿B戴頂校服返去先~

洋房

咦, 今日影校服相咩 ? 幾時通知架 ?

大宅

係呀, 今朝我同你工人講, 話今日影相, 唔駛著運動衫..佢話你無同佢講, 所以佢唔知囉...
琴日囉, 琴日有張細細張既通告放左響透明袋入面...可能太細張, 又可能都係白色唔起眼, 你睇唔到, 定係學校比漏左你呢??
今日係影學生相, 但我唔知係咪只係上午班影呢, 下午班我唔sure喎, 你地睇下有無通告比到你地...

原帖由 goofrey 於 09-10-9 10:37 發表
我工人一早打黎 串左我啦... 佢話我冇同佢講今日著shirt . 幾時知架? 我都差唔多日日同佢 heck 手冊架啦... 都睇唔到架?

...

子爵府

好媽媽勳章

我媽問番校長, 話上午班才今日. 下午班昨日影左~~ OI~~ 我都唔知ah~

大宅

星期6, 家長會, 有機會同老師傾計, 知到個仔係學校既情況. 老師話佢好乖, 做野好認真, 好聽話, hahah

我同老師講, 佢係屋企, 係另一個人黎架..

不過我放心啦, 佢係學校ok 起碼都唔駛擔心佢lor

不過.. 15 分鐘, 真係太少啦...

大宅

係呀, 星期六個日家長會, 比我預期中理想, 老師都幾肯講野, 其實我都無計過傾左幾耐, 不過個日真係傾到我問晒d野先走..

我相信大部份小朋友都係咁, 響學校好乖好聽話, 但響屋企就變成另一個人, 你睇我個女斯斯文文咁, 但響屋企呀, 都幾百厭架...不過我個女就好肯分享學校既事比我聽, 所以我都好開心, 可以知多d佢響學校既事~

原帖由 goofrey 於 09-10-12 09:50 發表
星期6, 家長會, 有機會同老師傾計, 知到個仔係學校既情況. 老師話佢好乖, 做野好認真, 好聽話, hahah

我同老師講, 佢係屋企, 係另一個人黎架..

不過我放心啦, 佢係學校ok 起碼都唔駛擔心佢lor

不過.. 15 分鐘, 真 ...

大宅

係呀, 馮老師都好幫手, 我地仲傾左一陣小學既野... 所以, 個個 appointment都要 delay lor.. 我地傾傾下, 有個老師 入黎話呀 xxx 家長黎左. 我地就 好快咁 round up我地既 conversation, 因為我都有幾條問題想問..

到我出到門口, 下一個家長(daddy)黑哂面.. 

原來, 迦南 k3係返下晝架wor, 因為多半個鐘,而且會學小1既課程..

大宅

我知佢地k3只係得下午班, 但其實我又覺得都ok, 因為去到小一都無得瞓晏覺, 比佢地早一年去習慣下, 都可能係好事..
其實之前已經有同事同我講, 迦南既課程係會比較深, k2已經開始學寫字, 咁上到小一就會無咁辛苦..
我都有問左d小學既問題, 佢話依間迦南多數會派去石鐘山, 我聽講石鐘山都好似唔差既..

原帖由 goofrey 於 09-10-13 11:39 發表
係呀, 馮老師都好幫手, 我地仲傾左一陣小學既野... 所以, 個個 appointment都要 delay lor.. 我地傾傾下, 有個老師 入黎話呀 xxx 家長黎左. 我地就 好快咁 round up我地既 conversation, 因為我都有幾條問題想問..
...

大宅

係呀, K3 係番下晝架, 我聽到有d家長話因為咁轉校.

原帖由 goofrey 於 09-10-13 11:39 發表
...

子爵府

好媽媽勳章

派去石鐘山都是我俾個仔轉去迦南的原因. 因為地點問題. 石鐘山同慧中及迦南的關係好好. 上年因石鐘山在荃灣大會堂攪左個表演,還有慧中及迦南的小朋友份表演tim~ 所以我信這2間幼稚園是好容易派去石鐘山的. 而石鐘山這幾年都派到幾好的中學.

大宅

我唔太熟荃灣既小學, 只係聽過荃官小同荃灣天主教.

馮老師真係好好人, 尋日仲特登打比我話比我知今日會影相, 要著裇衫, 我就即刻同工人ee講, 佢仲答我有衫呀.

今朝見佢執左套運動衫出黎, 我話咪要著裇衫,佢話我冇同佢講.....
之後, 想係個 dirty 衫洗衣籃度拎返出黎, 聞完仲話唔嗅, 想拎去燙返去tim....

結果... 打去比馮老師, 借學校果件啦..... 唉~~~

大宅

係呀, 琴日馮老師都有打比我, 話今日要著裙...
唔怪得今日見到峰峰著運動衫啦, 我明明記得你上次話佢未影相架...不過今日我都以為呀女著錯衫, 因為我今日送呀女去到學校門口, 見到同班有d小朋友都著運動衫, 我就問老師點解佢地著運動衫, 原來係因為有d小朋友已經影左, 影唔晒就今日再影..
今日我放假, 所以自己去接呀女放學, 我都奇怪點解唔見你工人, 原來放學係婆婆湊...不過你同你工人講聲, 睇緊d峰峰, 因為有次我同呀女響度等校車返學, 見到你工人姐姐響度傾計, 峰峰就響度爬上個條斜路個度, 我就走埋去同峰峰講"不如落返黎啦, 咁樣危險" 你個仔可能驚我, 即刻走返落黎, 始終個度馬路邊, 真係要睇緊d個小朋友..

原帖由 goofrey 於 09-10-16 13:31 發表
我唔太熟荃灣既小學, 只係聽過荃官小同荃灣天主教.

馮老師真係好好人, 尋日仲特登打比我話比我知今日會影相, 要著裇衫, 我就即刻同工人ee講, 佢仲答我有衫呀.

今朝見佢執左套運動衫出黎, 我話咪要著裇衫,佢話我冇 ...

大宅

嘩.. 咁樣都得.... 呢一個ee 真係..... 我一定要同佢"講下先".....

麻煩你... 見到有咩唔啱就同我講啦.. 我地呢dmami.. 跟又跟唔到咁多. 要"信"一個好懶同唔負責任既工人.... 唉...

如果你見到咩特別野, 請你 call 我丫. 我會 pm 個電話比你.

你個工人好似幾好wor. 好 nice . :)

原帖由 karryho 於 09-10-16 14:45 發表
係呀, 琴日馮老師都有打比我, 話今日要著裙...
唔怪得今日見到峰峰著運動衫啦, 我明明記得你上次話佢未影相架...不過今日我都以為呀女著錯衫, 因為我今日送呀女去到學校門口, 見到同班有d小朋友都著運動衫, 我就問老 ...

大宅

放心啦, 我會幫你留意住既...同埋我都響msn add左你啦.
我工人姐姐其實都幾ok, 好有心機湊我個女, 好錫我個女, 但始終唔多唔小有d野都未必會岩晒我心水, 不過唔過份既我都算啦, 如果佢真係做左d野我睇唔過眼既, 我係會即時同佢講架, 佢都ok既, 我同佢講完佢都會盡量去改, 睇得出佢有誠意去改, 所以我地相處都算幾好.

原帖由 goofrey 於 09-10-16 15:15 發表
嘩.. 咁樣都得.... 呢一個ee 真係..... 我一定要同佢"講下先".....

麻煩你... 見到有咩唔啱就同我講啦.. 我地呢dmami.. 跟又跟唔到咁多. 要"信"一個好懶同唔負責任既工人.... 唉...

如果你見到咩特別 ...

別墅

嘩!個日家長會已經問到K3架啦!咁係咪會直接K1 上午?

...

子爵府

好媽媽勳章

原來星期四放假, 因為高班去旅行.

子爵府

好媽媽勳章

各位請留意學校的冷氣, 因為今天婆婆同仔仔返學時,話未入課室那段路的冷氣好勁. 同埋這排好多同學仔都傷風. 我個仔都無返3日學la.

首頁
45678...10

尾頁

跳至