懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 oksweetie 於 09-8-28 12:30 發表

我依家係咁同呀B講, 送幾條紋俾媽媽已經好夠, 唔駛再咁好禮....

我阿b好闊綽 送左...成個人黑左.. 斑多左..條眉冇左 加拿底毛幾條(以前冇) 成個pat pat 肚 腰惻 佈滿肚紋(好似一條用肚紋織出黎既底底)mouth: 尋晚有新發現 大脾內惻 一大堆紋 仲要係紫色既 用鏡照 好似d毛生到走哂出黎咁 忍唔住喊左一陣

大宅

原帖由 cinderella_mama 於 09-8-28 12:45 發表
我唔識分有扣定冇扣呀
我買左 1 pack 過的 "走佬袋" 呀
請問有冇人知o個d係有扣定冇扣呀?!?!

我向普通藥房買左"高潔絲"-"連扣裝"&"自動黏貼裝"(10片裝)各一包:

my son b'day 13 Oct

大宅

我個三can A+俾左人
現在有二can 細Friso
一can大能恩
其實我聽講出醫時(公立c+一樣)
醫院都會果排佢地提供個隻奶粉的sample

公爵府

好媽媽勳章

無藥方架,呢個list係我陪月俾我,叫我買架,藥方o係佢度,其實我都唔知佢煲d乜既…
原帖由 cinderella_mama 於 09-8-28 09:32 發表
豬豬~ 我見你個 "補list" for 順產呀~~
但... 因為我唔識煲嘛...
想問... 買哂呢d... 係咪仲有 "藥方" 嫁!??!
可唔可以 share 下呀?

如果方便的... 我都想慳d唔買 "月子康"添... ...

複式洋房

原帖由 mb2 於 09-8-28 13:24 發表
我想請問各位點清潔新的BB 床褥?
是否用滴露開稀 / 漂白水開稀??

如果用漂白水, 用"花王彩漂"得唔得ga??

我會用滴露開稀 因為覺得漂白水d味好難聞

大宅

嘩,你個CASE,好誇張喎!好似比人畫你花面貓咁!!

原帖由 @陳師奶@ 於 09-8-28 13:39 發表

我阿b好闊綽 送左...成個人黑左.. 斑多左..條眉冇左 加拿底毛幾條(以前冇) 成個pat pat 肚 腰惻 佈滿肚紋(好似一條用肚紋織出黎既底底)mouth:mouth:" /> 尋晚有新發現 大脾內惻 一大堆紋 仲要係紫色既 用鏡照 好似 ...

大宅

原帖由 oksweetie 於 09-8-28 12:09 發表

我仲有dd唔清楚..... 即日申請j-card有張全日通行証95折, 咁但係平時用j-card都唔係日日有折, 係好似要每個月既2號同20號先有折, 咁係咪黎緊BB展我最好向9月2日去入貨, 咁至會有95折再95折???

因為我好多嘢未買, ...

佢宜家做緊promote,好多減價野都可以用jcard就有95折,唔單只BB野,如果你即日申請,會多一張通行證,比錢果陣比埋張通行證佢,就會多一個95折。

男爵府

我估搵太陽晒下啦.....
我諗住有床單同尿墊隔開床褥,所以冇諗過點洗呀~

公爵府

好媽媽勳章

:tongue: 我都有經驗呀,我早幾日咪留院o既,d大6人真係好誇張,少少痛(佢開始生得)就不停按鐘call姑娘睇佢,又不停叫,又行出黎問姑娘佢係咪生得(姑娘話佢只係開左1、2度),我心諗,希望到時唔好同d大6人同房
原帖由 tko123 於 09-8-28 11:07 發表

其實我覺得就算唔係開刀
但又有有扣巾,都可以問姑娘/阿姐攞繩扣
另外昨晚好好多了
因我附近的都係香港人
唔係話岐視
以我多日來的體驗
d大陸人真係誇張d
佢都一痛就鬼殺咁嘈
又成日想迫醫生同佢催生
返而香港人會 ...

大宅

我諗住用塊布+D滴露抺下張床褥咋。。。之後笠返張乾淨床單就OK!

大宅

原帖由 cinderella_mama 於 09-8-28 12:45 發表
我唔識分有扣定冇扣呀
我買左 1 pack 過的 "走佬袋" 呀
請問有冇人知o個d係有扣定冇扣呀?!?!

1 pack 得10片
實唔夠用的
建議至少買pack m巾

大宅

原帖由 ms_tea 於 09-8-28 13:48 發表

佢宜家做緊promote,好多減價野都可以用jcard就有95折,唔單只BB野,如果你即日申請,會多一張通行證,比錢果陣比埋張通行證佢,就會多一個95折。

明白哂! THANKS

複式洋房

原帖由 CoffeeCake 於 09-8-28 13:46 發表
嘩,你個CASE,好誇張喎!好似比人畫你花面貓咁!!

我都覺得自己好似比十幾二十隻貓抓完咁

複式洋房

原帖由 tko123 於 09-8-28 13:54 發表

1 pack 得10片
實唔夠用的

果晚我隔離床果個媽媽話砰一聲穿水 佢用左產婦媽媽巾 都成床成地濕哂

大宅

1 pack 得10片
實唔夠用的

我就係買左"連扣裝"&"自動黏貼裝"(10片裝)各一包,諗住順產住兩三日院應該夠用。
跟住就再買左2包普通m巾,不過係41cm夜用裝向屋企用。

公爵府

好媽媽勳章

我未洗d大件野,但都係諗住空機洗一次,都係加滴露咋…
原帖由 mylovelyBB 於 09-8-28 13:36 發表

藍威寶好似勁得滯喎!我覺得用滴露已經ok。

大宅

原帖由 黑白豬 於 09-8-28 13:49 發表
:tongue: 我都有經驗呀,我早幾日咪留院o既,d大6人真係好誇張,少少痛(佢開始生得)就不停按鐘call姑娘睇佢,又不停叫,又行出黎問姑娘佢係咪生得(姑娘話佢只係開左1、2度),我心諗,希望到時唔好同d大6人同房 ...

我見到果d同胞
同你見到一模一樣
你係c+生記死都話唔同同胞一間房
因為c+由朝到黑都可以探人
到時同佢地同你就慘

公爵府

好媽媽勳章

我果日見紅入院,姑娘俾左一片孕婦用既M巾俾我用,嘩,勁厚架,同埋我覺得一d都唔好用,因為佢黏貼得唔好,好易移位…

1 pack 得10片
實唔夠用的

大宅

原帖由 @陳師奶@ 於 09-8-28 13:57 發表

果晚我隔離床果個媽媽話砰一聲穿水 佢用左產婦媽媽巾 都成床成地濕哂

我諗穿水就真係用咩巾都無用,所以我會向37w後晚晚墊塊膠墊向床至瞓,費時一穿水整到張床褥。

另外如果穿水搭的士就學之前大家咁講,帶住條大毛巾墊住坐,唔好整到人地架的士。

公爵府

好媽媽勳章

我上次入院,個嬸嬸以為我生得,佢驚我穿水,佢就話如果穿水,就要用2塊產婦M巾先ok,唔係實成床成地水…
原帖由 @陳師奶@ 於 09-8-28 13:57 發表

首頁

尾頁

跳至