跳至

首頁

尾頁

大宅

對襯家要著靚少少既~~~~

子爵府

原帖由 菜菜子媽媽 於 29-10-2009 12:51 發表
佢而家用既肥nuk...我屋企都有好多奶樽...有 bfee...nuk ...chuchu...pigeon....avent....
佢肯食其實隻隻都差唔多~~~~

你要唔要借個奶樽返去試下樽先呀...hhaaa!!!

...

yes yes, 我是集樽天后
Prayer is both a gift of grace and a determined response on our part.

大宅

wow....媽媽凍親...著多件衫la~~~~
take care~~~

原帖由 adayy 於 09-10-29 13:04 發表
i bought several 抓毛背心睡袋 for Anson, the quality is very good, and it costs not more than HKD 140 each...........

it is rainning heavily this afternoon, i had a very sore thoat now, i guess i ca ...

大宅

你係天后...我係天王la...hahah!!!

原帖由 adayy 於 09-10-29 13:06 發表

yes yes, 我是集樽天后

大宅

你去我個BLOG睇呀...
不過仲UPLOAD緊!

原帖由 kc1016 於 09-10-29 12:29 發表
雯雯媽媽, 台灣有咩比雯雯做過呀? 等我都帶大仔去捱下先.

大宅

好型仔呀!!

原帖由 菜菜子媽媽 於 09-10-29 13:06 發表

大宅

好媽媽勳章

保重身體呀....

原帖由 adayy 於 09-10-29 13:04 發表
i bought several 抓毛背心睡袋 for Anson, the quality is very good, and it costs not more than HKD 140 each...........

it is rainning heavily this afternoon, i had a very sore thoat now, i guess i ca ...
仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

大宅

好媽媽勳章

去見靚女,係唔係好緊張呀......

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

大宅

真係型咩?
其實我覺得似地盤佬打tie....hahah!!!

原帖由 雯雯媽媽 於 09-10-29 13:14 發表
好型仔呀!!

大宅

梗係緊張la...似足佢老豆...唔識追女仔架~~~hahah!!!!

原帖由 siucandy 於 09-10-29 13:22 發表
去見靚女,係唔係好緊張呀......

複式洋房

原帖由 nic_bb 於 09-10-29 12:50 發表

好吖..我試吓睇吓佢會唔會飲好啲...THX
妳阿B飲奶會唔會飲剩一、兩安跟住扭計大喊架?

nic_bb

我都係用chu chu樽 + piegon m size咀,真係比用chu chu咀快好多,我呀b之前有兩餐食得好慢,成粒鐘有多,咁我就選擇係這兩餐開始試,最初佢有d唔適應,例如容易有輕微「濁」親,不過問題不大,好快就完全ok!依家就完全用哂piegon 咀。我明白bb唔肯食奶,會令mami身心疲累,但係多d試下唔同方法,一定會有出路,你要多d recognize 自己湊bb的工勞,唔好覺得自己做得唔好,咁會開心d!比d時間自己同bb一同適應同學習,我會覺得天父比個bb我係叫我同C6好好學習,學習要有耐性同埋無私付出等等,過程有開心,亦有好多frustration,但係overall我都係thankful. 記住 The smallest change can make a significant difference!Add oil

P.S. 我啊b會掃完風後就周身郁同大喊唔願再食。

大宅

原帖由 siucandy 於 09-10-29 11:47 發表
chu chu咀係難啜d架,我仔仔以前都係用chu chu咀,食食下唔肯食,我宜家就用pigeon咀(無翼果隻)用擴孔器擴到m碼孔,宜家食得好好,你可以試下,日本版pigeon咀唔係度度有得買,你試下好似我咁睇下得唔得先啦....

...

我個女都係用唔到chu chu咀,因為佢太大力啜,d奶奶流晒出黎...宜家轉用pigeon有翼果隻咀就ok喇....

大宅

very cute & smart ar~ ^_^

大宅

好媽媽勳章

係呀,chu chu咀係要好大力啜,bb啜得耐都無心機啜啦,以前我仔仔食奶食得3安就唔食,重要食成半個鐘,真係餵到心都灰埋,其實係未夠飽,但因為難啜,求其食左唔肚餓就算,食多d都唔制,可能係啜得辛苦,宜家轉左奶咀,家下1餐食到5安(10mins食完),食完重咀lam lam咁,好似重想食咁,宜家仔仔肯食奶,真係一天都光晒....

原帖由 CCWai 於 09-10-29 13:46 發表

我個女都係用唔到chu chu咀,因為佢太大力啜,d奶奶流晒出黎...宜家轉用pigeon有翼果隻咀就ok喇....

大宅

好媽媽勳章

你老公追到你咁好既老婆就夠啦,洗咩識追女仔....

原帖由 菜菜子媽媽 於 09-10-29 13:25 發表
梗係緊張la...似足佢老豆...唔識追女仔架~~~hahah!!!!

別墅

好型仔喎

別墅

你睇佢隻手仔, 幾鬼緊張, 怕怕醜醜咁, 冧c女孩子la

大宅

好型仔喎...

大宅

好媽媽勳章

件南瓜衫好得意呀, 邊到買架?

原帖由 dumbo0620 於 09-10-28 23:23 發表
係呀!果日試完之後,老公就話要買啦,佢話買番屋企慢慢同佢影相都抵喎!成百幾蚊件,係屋企影相都話抵,唉!父愛都係盲目的.

別墅

想請教開糊仔呀

今日試開糊仔比仔仔食,但係開到d糊仔有好多一粒粒,攬唔溶呀,有咩好方法呢?

首頁

尾頁

跳至