美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔錯喎! 繼續加油!
原帖由 MonMonLam 於 10-9-1 15:07 發表

hehe... 結論係.... 湯烏冬啦....

我都要報告下先.... 一個星期輕左 3.2 lbs, 不過第一次
上磅係未食晚餐, 對上一次就食左晚餐至上去見營養師,
所以應該係輕左有 4 lbs 啦, 佢話脂肪少左 1 點幾%,
今日磅應該再輕 ...

別墅

原帖由 MonMonLam 於 10-9-1 15:07 發表

hehe... 結論係.... 湯烏冬啦....

我都要報告下先.... 一個星期輕左 3.2 lbs, 不過第一次
上磅係未食晚餐, 對上一次就食左晚餐至上去見營養師,
所以應該係輕左有 4 lbs 啦, 佢話脂肪少左 1 點幾%,
今日磅應該再輕 ...
你好掂呀! 一開始就有咁好成績,我都要努力d先得,因為11月要做姊妹團,仲有兩個半月咋!希望到時成功減到自己想要嘅磅數啦!

男爵府

可惜我昨晚去左打邊爐呀.... 食左好多水餃雲吞,
hehe... 仲有魚皮.... 唉, 有排減番啦....

各位 sis, 你地點呀?

別墅

原帖由 MonMonLam 於 10-9-2 12:55 發表
可惜我昨晚去左打邊爐呀.... 食左好多水餃雲吞,
hehe... 仲有魚皮.... 唉, 有排減番啦....

各位 sis, 你地點呀?
啊! 你食咁多野,之前嘅努力咪side咗 ,唔怕! 我仍然會支持你,因為我地都係鍾意食好野嘅人,下次我偷食,你地都要十卜番我呀!

男爵府

原帖由 amycook 於 10-9-3 16:04 發表
啊! 你食咁多野,之前嘅努力咪side咗 ,唔怕! 我仍然會支持你,因為我地都係鍾意食好野嘅人,下次我偷食,你地都要十卜番我呀! ...

睇到你甘講.... 我都好慚愧啊.... 不過話時話,
而定食野個時真係諗多左, 諗多幾次先至 order....
真係希望可以養成呢個諗真 d 既習慣 (營養師係甘話),
到時淨係帶個腦出街就得啦... (佢要我記住 d 份量喎)

別墅

原帖由 MonMonLam 於 10-9-3 18:13 發表

睇到你甘講.... 我都好慚愧啊.... 不過話時話,
而定食野個時真係諗多左, 諗多幾次先至 order....
真係希望可以養成呢個諗真 d 既習慣 (營養師係甘話),
到時淨係帶個腦出街就得啦... (佢要我記住 d 份量喎) ...
咁先至好呀! 食親物野都要諗過度過,就唔怕食多咗啦!係好事黎架!

大宅

香港D野食真係好味,但又好肥胖!!!!

原帖由 amycook 於 10-9-4 11:07 發表
咁先至好呀! 食親物野都要諗過度過,就唔怕食多咗啦!係好事黎架!

別墅

原帖由 wuchumama 於 10-9-6 10:36 發表
香港D野食真係好味,但又好肥胖!!!!
你說得完全對(國語)
所以要忍口唔去掃街,真係想死呀! 你知出親mk實會經過d魚蛋燒賣檔,見到真係流晒口水架! 但而家唯有忍住先 ,我唔想之前嘅努力白費。

男爵府

死啦.... 我食左 2 次打邊爐, 真係大件事啦....
聽日見營養師, 死梗.... 而且我都覺得係肥番,
今日未敢上磅呀.

別墅

唉! 我都幫你唔到,不過,你要照直講比營養師聽,等佢幫你呀! 總之大家都要加倍努力,先至可以切走脂肪, 變番個靚女

男爵府

原帖由 amycook 於 10-9-7 13:17 發表
唉! 我都幫你唔到,不過,你要照直講比營養師聽,等佢幫你呀! 總之大家都要加倍努力,先至可以切走脂肪, 變番個靚女

甘你又減成點呀? 有無落磅呀? 係呢, 點解唔見其他人
講下既呢.....

別墅

我暫時無物上落,不過我尋晚都去咗食buffet, 忍咗幾個禮拜,都要放縱一下嘅,當係獎勵下自己, 我好醒架, 去之前問咗營養師可以食d物,佢比咗張餐單我,我就跟住黎食,所以我都無有怕! 係喎!其他人呢?

男爵府

hehe, 我都攞左個 list, 不過只係街外食 d 乜, 無自助餐.. 因為食左 2 次打邊爐, 所以無輕過, 梗要被人話 2 句,
好彩營養師都係鼓勵我而唔係 "炳", 真係好好人呀.....
甘又真係抵死既.... 我就應承左今個星期要努力 d.....
大家加油呀, 無左鼓勵真係會洩氣架......

別墅

果然叻女,總之時刻保持醒覺,唔好食過龍,就算減肥,都可以有啖好食嘅! 各位姊妹,你地話係咪!

複式洋房

係ar...我地個營養c真係好好ga!!

我上星期去見左佢最後一次, 我達標完成了....好開心...

仲教左我點keep....

佢真係好好人, 話有咩事可以打去問佢 (當然話就甘話啦, 我都唔好意思問啦....hahaha...)

同埋, 再讚多一次, 因為佢唔會迫我加course, 都會照幫我減, 但次數見疏d, 都好好!!!
我好鐘意佢地!!

原帖由 MonMonLam 於 10-9-8 13:54 發表
hehe, 我都攞左個 list, 不過只係街外食 d 乜, 無自助餐.. 因為食左 2 次打邊爐, 所以無輕過, 梗要被人話 2 句,
好彩營養師都係鼓勵我而唔係 "炳", 真係好好人呀.....
甘又真係抵死既.... 我就應承左今個星期要努力 ...

男爵府

原帖由 SAM女 於 10-9-9 12:21 發表

我上星期去見左佢最後一次, 我達標完成了....好開心...

佢真係好好人, 話有咩事可以打去問佢 (當然話就甘話啦, 我都唔好意思問啦....hahaha...)

同埋, 再讚 ...

你好勁呀.... 減到目標, 恭喜晒....

我想問下, 甘佢初時話大約 6 個月, 係咪未達標都係完架?
定係要你加 course 呢?

男爵府

原帖由 amycook 於 10-9-9 11:52 發表
果然叻女,總之時刻保持醒覺,唔好食過龍,就算減肥,都可以有啖好食嘅! 各位姊妹,你地話係咪!

我覺得我地食得幾豐富, 好多野都食得, 仲要唔駛做運動,
問佢邊 d 唔食得, 好彩唔係甘多 ja.... 冰皮都可以食呀...
1/4 個甘多啦....

大宅

恭喜哂 ,Keep 住呀!

原帖由 SAM女 於 10-9-9 12:21 發表

同埋, 再讚 ...

複式洋房

其實佢比你既target係6個月, 當然你自己都想快d, 喺佢個目標期內完成啦....

我覺得佢真係好好既係, 如果到甘上下佢見你未hit到個target, 佢會見你疏d, 拉長個course, 甘就唔洗加錢....
除非你想keep住1星期見1次啦~~

呢樣我覺得係佢其中一樣好好的地方.....真係好好!!

但係, 你唔好學我呀, 要盡快喺個期內達標, 甘樣唔洗忍甘耐口丫麻.......

你要加油ar!

原帖由 MonMonLam 於 10-9-9 12:26 發表

你好勁呀.... 減到目標, 恭喜晒....

我想問下, 甘佢初時話大約 6 個月, 係咪未達標都係完架?
定係要你加 course 呢?

男爵府

原帖由 SAM女 於 10-9-10 13:00 發表
其實佢比你既target係6個月, 當然你自己都想快d, 喺佢個目標期內完成啦....

我覺得佢真係好好既係, 如果到甘上下佢見你未hit到個target, 佢會見你疏d, 拉長個course, 甘就唔洗加錢....
除非你想keep住1星期見1次啦~ ...

你就好啦..... 我仲有排捱呀.... 記得多 d 上來打下氣呀...

首頁

尾頁

跳至