跳至

首頁

尾頁

大宅

oh hi tobe-yoyoyo.. I also live in Tuen Mun wor.. kekeke....

原帖由 tobe-yoyoyo 於 10-4-22 14:01 發表
De_baby1

did you move to tai lam???i live in tuen mun,is really close wor...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

jelly,

有冇諗過遲d搬過去中西區住, 返工近&幫軒軒搵中西區學校呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

太古城.開倉.very far away....

omg除非我有其他野去啦..

de_baby 你地兩條友搬咁多玩具返home??
咪累c..

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 LK1205 於 10-4-22 16:23 發表
jelly,

有冇諗過遲d搬過去中西區住, 返工近&幫軒軒搵中西區學校呀?

岩岩結婚果幾年咪住Kennedy Town 囉. 2005年12月幾乎買左樓架啦,個C人業主最後5分鐘反口唔賣,之後就一直升升升買唔起啦.

子爵府

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-22 14:34 發表
我都好想同軒軒影造型相, 不過佢唔鍾意一個人, 結果變晒家庭相.

不次去Face 又係家庭相.

Jelly,

你係咪今日會去玩具開倉?
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 piglet0529 於 10-4-22 16:49 發表

Jelly,

你係咪今日會去玩具開倉?

放工趕過去, 應該7pm 可以去到.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 ying2 於 10-4-22 15:51 發表

佢地預得1hr會唔會overrun架,要換幾個造型又要哄,下個咪要等囉? 我記得上次影大女都搞咗個幾鐘,我使唔使早d去? 我都係諗住影造型多d. 女仔有乜好造型呢?
我都想見吓大舊b! ...

實夠時間, 佢地影得好快, 換衫最多咪1-2分鐘換1件, 每個造型佢只係影20張相度, 所以夠時間架

報定案先~ jjma, 大舊b唔會同小冬瓜爭架, 只係識下朋友仔

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Mannings' Stamps

As a summary:

aycc 有5 stamps -->bobomami
Baby_Mum09 有4 stamps --> lakumalobb
jizoe 有4 stamps
nf8884 有13 stamps
erica615 有4 stamps -->siukoko
De-baby 有6 stamps -->siukoko
有2 stamps
LK1205 有19 stamps (17個貼左落張form度, 2個未貼), 請PM我.

berniece mama 欠 4 stamps
cowc9 欠 5 stamps

雨晴B 欠 8 stamps

★★★★

子爵府

原帖由 alsan 於 10-4-22 16:36 發表
piglet,ha.i am pumping milk now duringthemeeting, so i can answer u. My girl cried seriously in shooting, so we dun take lots of photo, just spend 388, but i think quite worth

你個b平時見生保人喊唔喊??
我係度諗改唔改$688.-plan啫...
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

伯爵府

原帖由 erica615 於 10-4-22 16:50 發表

實夠時間, 佢地影得好快, 換衫最多咪1-2分鐘換1件, 每個造型佢只係影20張相度, 所以夠時間架

報定案先~ jjma, 大舊b唔會同小冬瓜爭架, 只係識下朋友仔 ...

子爵府

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-22 16:50 發表

放工趕過去, 應該7pm 可以去到.

如見到mega blocks 有piglet打比我, 我本身有農場mega blocks(未開始玩), 細細套既話可以幫我買嗎? 我可以加埋入去一齊玩....

大宅

咁又幾慘喎, 有人再出高價呀? 而家呢個市況真係冇計, 都唔知要等到幾時d樓價先會回d.

咁妳鍾意住港島定以前美孚果邊? 一年後又會唔會搬呢?
我係度諗緊出年兩歲要讀PN既話, 今年就要報, 咁妳同軒軒有冇睇緊邊d學校呀?

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-22 16:41 發表

岩岩結婚果幾年咪住Kennedy Town 囉. 2005年12月幾乎買左樓架啦,個C人業主最後5分鐘反口唔賣,之後就一直升升升買唔起啦.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Thank You soooo much!

原帖由 Baby_Mum09 於 10-4-22 12:37 發表

你PM ADD 俾我呀

男爵府

Baby_Mum09 will post hers to me as I need exactly 4 more. Please leave yours to COW c9 la. Thanks beauty.

原帖由 De_baby1 於 10-4-22 13:35 發表
cow & bernice 媽,

我有8個印花,你地要幾多個印花?pm地址比我

雨晴,

我依家要去新屋搞d野,晏d返來pm資料及過收比你

仲未load到開倉戰利品,晏d返來先再post上來,我買左$570野 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 LK1205 於 10-4-22 17:01 發表
咁又幾慘喎, 有人再出高價呀? 而家呢個市況真係冇計, 都唔知要等到幾時d樓價先會回d.

咁妳鍾意住港島定以前美孚果邊? 一年後又會唔會搬呢?
我係度諗緊出年兩歲要讀PN既話, 今年就要報, 咁妳同軒軒有冇睇緊邊d學校呀 ...

我唔會再搬返Kowloon 啦. 都已經鎖定左會同軒軒考番港島區的學校. 所以都會住Hk side 啦, 就算第時要坐school bus 返學都唔駛過海咁遠.

N1 我只考慮/選擇近屋企. 屋企附近有躍思,Victoria, 仲有呢間Kornhill Anglo-Chinese
http://www.kornhill-edu.com/

至於K1, 我會再搜集 d info, 再睇下同佢考邊間, 當然我自己都已經有幾間心儀的.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 piglet0529 於 10-4-22 16:56 發表

如見到mega blocks 有piglet打比我, 我本身有農場mega blocks(未開始玩), 細細套既話可以幫我買嗎? 我可以加埋入去一齊玩....

OK~

男爵府

Hahaha lakumalobb = Berniece maMA ah

I have Baby_Mum09's 4 la. Thanks!!!

原帖由 bobomami 於 10-4-22 16:52 發表
As a summary:

aycc 有5 stamps -->bobomami
Baby_Mum09 有4 stamps --> lakumalobb

.........
berniece mama 欠 4 stamps

大宅

好似間間都差唔多, 都唔知點"簡". 但係時間又好快過, 眨下眼就一歲黎緊嘞. 都要諗定幾間先得.

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-22 17:10 發表

我唔會再搬返Kowloon 啦. 都已經鎖定左會同軒軒考番港島區的學校. 所以都會住Hk side 啦, 就算第時要坐school bus 返學都唔駛過海咁遠.

N1 我只考慮/選擇近屋企. 屋企附近有躍思,Victoria, 仲有呢間Kornhill An ...

男爵府

Victoria is very difficult to enter ah!

mouth:

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-22 17:10 發表

N1 我只考慮/選擇近屋企. 屋企附近有躍思,Victoria, 仲有呢間Kornhill An ...

首頁

尾頁

跳至