想生BB

跳至

首頁
45678...99

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 22:07 發表
喂^^我個五種prolactiom,fsh,lh,,progesterone,e2

哦,好,一係等我驗埋果2隻佢~

大宅

好媽媽勳章

我今個月唔得啦,我呢個星期會check輸卵管 。好似話照完唔dodo得.

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 22:01 發表

你係咪等緊排卵呀!!你都要努力!!我明天去送子觀音,因今年未去!我上年同個fd一齊求,兩支籤都話冇!!今年個fd自己去咗,支籤話佢生男,佢前幾日bingo咗,攪到我好想去一趟!! ...

男爵府

原帖由 LamBoB 於 10-7-14 21:55 發表

咁cream你5ddddddddddd check啦!
重鎚出擊﹐一次搞掂!!

我唔敢check!!
其實呢個cycle,我day10,14,16do咗三日,都唔太勤力,我信心不大>_<

男爵府

原帖由 jjcherry 於 10-7-14 22:09 發表
我今個月唔得啦,我呢個星期會check輸卵管 。好似話照完唔dodo得.

你在那裏照?雅博女醫生?

男爵府

原帖由 大笨豬 於 10-7-14 20:52 發表

我都係諗住去呢一間呀~~

呢間好,記得book女醫生,得一個,好好人架^^

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jjcherry 於 10-7-14 22:09 發表

一dde生,有e話冇問題,照do得,比我就do啦,通左,大機會d架~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 22:12 發表

我唔敢check!!
其實呢個cycle,我day10,14,16do咗三日,都唔太勤力,我信心不大>_

嘩,中既野,使乜多?一次就中架啦﹗

其實有勁野,你又覺得ok既話,隨時都check得~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 22:16 發表

呢間好,記得book女醫生,得一個,好好人架^^

我超驚照管,本來呢個ec都想我照,我次次都喊曬口話好恐怖,唔想照,佢上個月開始就開「路路通」比我,話有幫助去通下~

有時我都諗,好啦,如果touch wood照到唔通,咁中e點幫我e?都係開藥0者﹗開咩藥呢?可能都係呢d藥,咁直接開咪得籮,乜唔係既咩?

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 19:17 發表

除左fsh、lh、prl,仲有驗咩?我呢個月都會去驗多次呀

原來你欠e2,d人話卵巢功能年齡不大,多數冇事架!!另一個係progesterone孕酮,即係有冇排卵!!!!不如你打去問下,可能冇需要,唔好o徒錢!!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 22:24 發表

原來你欠e2,d人話卵巢功能年齡不大,多數冇事架!!另一個係progesterone孕酮,即係有冇排卵!!!!不如你打去問下,可能冇需要,唔好o徒錢!!

咦?係咁既咩?我應該有排喎,因為個個月都有高低,個個ec都話我有排......咁即係,唔使驗呀?

咁我帶c6去驗啦,佢都成半年冇驗啦,睇下食左中藥丁丁有冇好d~

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 22:24 發表

我超驚照管,本來呢個ec都想我照,我次次都喊曬口話好恐怖,唔想照,佢上個月開始就開「路路通」比我,話有幫助去通下~

有時我都諗,好啦,如果touch wood照到唔通,咁中e點幫我e?都係開藥0者﹗開咩藥呢?可能都係呢d藥,咁直接開咪得籮, ...

What"路路通"..個名幾勁!!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 22:26 發表

What"路路通"..個名幾勁!!

我之前睇屋企樓下果個流流地,佢已經有開呢種藥比我架啦,話通下輸卵管,左通通右通通。

我冇同而家呢個講話食過,點知我上個月睇張藥單,先知佢上個月有開比我,呢個月都有~~希望有d用啦

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 22:26 發表

咦?係咁既咩?我應該有排喎,因為個個月都有高低,個個ec都話我有排......咁即係,唔使驗呀?

咁我帶c6去驗啦,佢都成半年冇驗啦,睇下食左中藥丁丁有冇好d~ ...

郭夫人:唔駛咁誇張,我c6就黎兩年董醫生都話真係到兩年先再驗,你c6半年先驗過,好似好密喎=.=你c6有冇食善存,醫生推介,c6都食咗快三個月^^

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 22:32 發表

郭夫人:唔駛咁誇張,我c6就黎兩年董醫生都話真係到兩年先再驗,你c6半年先驗過,好似好密喎=.=你c6有冇食善存,醫生推介,c6都食咗快三個月^^

善存?食緊第3盒啦,因為ec話佢食左中藥,想睇下有冇唔同,佢活躍度低嘛,數量都麻麻,所以想驗下~

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 ilovedogs322 於 10-7-14 20:35 發表
我呢d多囊人唔知可唔可以學你咁飲下紅棗水升溫呢?你點樣整架?我keep住得36.1左右咋,好灰……

我喺海味店買雞心棗(已去核),每次放十幾粒,d人教我放元肉,片糖,我懶冇放,紅棗要浸30min先,跟住放入保溫"胡"焗黎飲,不斷番焗飲...之後食埋d渣!!
多囊飲唔飲得就唔知,我之前個fd多囊食第二個月排卵藥就bingo,醫生都嚇一跳,仲話本來plan咗同我個fd黎緊做iui!!她食第二個月藥都有特登番醫生度超卵子情況,醫生教佢幾時do,不過話佢自然bingo機會好微,誰不知bingo咗!!

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 22:44 發表

我喺海味店買雞心棗(已去核),每次放十幾粒,d人教我放元肉,片糖,我懶冇放,紅棗要浸30min先,跟住放入保溫"胡"焗黎飲,不斷番焗飲...之後食埋d渣!!
多囊飲唔飲得就唔知,我之前個fd多囊食第二個月排卵藥就bingo,醫生都 ...

嘩,超好運呀

男爵府

原帖由 大笨豬 於 10-7-14 22:41 發表

係咪加埋$1200呀?

sorry..我番屋企睇番,原來驗血我在雅蘭婦科黃xx驗的,後來我照輸卵管同胸就由呢位醫生寫轉介信我去check!!係呀..$1200^^

首頁
45678...99

尾頁

跳至