跳至

首頁
45678...28

尾頁

大宅

hello你好呀,

你將會住邊座呀 ? 我住8座, 個積同你差唔多, 只係其中一個廳細d,

我地成日都諗, 如果我地住709, 就會將大廳果邊間少少位做雜物房, 將d唔易收藏同埋d林林審審野塞哂入去

如果你嫌睇電視太遠, 可以考慮細果邊做客廳, 大果邊就做飯廳+放琴+鞋櫃,etc, 我自己就覺得咁都ok wor

原帖由 蕃茄太 於 11-1-23 12:08 發表
大家好! 我剛剛confirm 左荃景2期呀! 3月先交吉...而家開始諗裝修... 想問下大家個客飯廳既擺位...我個度係709單位...係一邊長一邊短廳. 我而家諗住短個邊做飯廳. 長個邊做客廳, 但tv同sofa既距離會好遠...

想請大 ...

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

回復 11# Debbie媽 的帖子

Debbie媽

請問-荃威幼稚園OK嗎? 全日班如何?

有意比亞仔轉全日班,唔知時間會點安非他命呢?

THANK YOU
大個仔是"華"

別墅

好媽媽勳章

回覆 2# catandpig 的文章

catandpig,

我將會住11座ar! 多謝你既建議 我都有諗過間門口個位做雜物/書房, 不過都未決定... 早幾日去睇傢私...話而家訂造的要掛到3月尾...好誇張

)

公爵府

畀面勳章

原帖由 hkdaisyhk 於 11-1-31 15:51 發表
Debbie媽

請問-荃威幼稚園OK嗎? 全日班如何?

有意比亞仔轉全日班,唔知時間會點安非他命呢?

THANK YOU

我個仔讀上午唔係全日,我覺得ok,每日有中英數3樣功課,佢而家都識好多詞語

星期六日會剪報紙,要小朋友寫讀後感,另有一個教才"EVI"我覺得好好,有故事聽,又可以選擇3種語言,廣東話,英文同普通話,每次睇完一個專題要答問題同作句

尋晚亞仔問我點解鴨可以游泳,雞唔可以,我唔識答 佢話鴨腳有"樸",我問佢點樣知,佢話EVI有講

大宅

各位好!!!好耐冇上來傾吓!!因大細牛和我也打敗仗!!!病了有3個星期, 我仲慘, 感冒菌入腸, 肚痾了2個星期, 今日要返工都有頭痛, 祝大家農曆新年, 身體健康!!!

男爵府

各位好呀,我住11座,剛搬來不久,想問下你地有無小強困擾?搬入來幾個月,一直被小強嚇,其實係咪我單位有問題?大家有無咩方法?

伯爵府

我之前住11座, 小強會有, 多數係附近單位裝修會更多, 由其臨搬走果段時間多單位裝修, 真係差不多, 隔幾晚就見到佢地走出來.

而家, 我住2座 (2-3個月), 暫時唔見有, 我感覺d座走廊比11座乾淨d, 我之前成日投訴清潔工人, 時時搬淨d垃圾 (紙箱....) 放係走廊.

但2座d邊就有其他野煩 ???? 就係保安時時開左個大門 (自出自入), 我都投訴左幾次.......

原帖由 AJIM 於 11-2-9 01:05 發表
各位好呀,我住11座,剛搬來不久,想問下你地有無小強困擾?搬入來幾個月,一直被小強嚇,其實係咪我單位有問題?大家有無咩方法?

伯爵府

我個女都係肚痾左一段時間.... 而家, 先定左d.

祝大牛早日康復.

原帖由 creamymami2007 於 11-2-7 16:19 發表
各位好!!!好耐冇上來傾吓!!因大細牛和我也打敗仗!!!病了有3個星期, 我仲慘, 感冒菌入腸, 肚痾了2個星期, 今日要返工都有頭痛, 祝大家農曆新年, 身體健康!!! ...

大宅

係呀, 我新年前幾個星期去 d 傢私鋪都已經話要3月先有貨喇

原帖由 蕃茄太 於 11-2-1 08:57 發表
catandpig,

我將會住11座ar! 多謝你既建議 我都有諗過間門口個位做雜物/書房, 不過都未決定... 早幾日去睇傢私...話而家訂造的要掛到3月尾...好誇張 ...

大宅

保重呀, 今日又開學喇, 呢排D感冒菌好犀利呀, 真係好擔心.

原帖由 creamymami2007 於 11-2-7 16:19 發表
各位好!!!好耐冇上來傾吓!!因大細牛和我也打敗仗!!!病了有3個星期, 我仲慘, 感冒菌入腸, 肚痾了2個星期, 今日要返工都有頭痛, 祝大家農曆新年, 身體健康!!! ...

大宅

我個囡都有睇EVI, 佢最鍾意睇個故事同埋答果5條MC.

原帖由 Debbie媽 於 11-2-2 08:37 發表

我個仔讀上午唔係全日,我覺得ok,每日有中英數3樣功課,佢而家都識好多詞語

星期六日會剪報紙,要小朋友寫讀後感,另有一個教才"EVI"我覺得好好,有故事聽,又可以選擇3種語言,廣東話,英文同普通話,每次睇完一個專題要答問 ...

大宅

係呀, 我次次都要打電話去投訴先無小強 lor.

原帖由 tramtram 於 11-2-10 00:37 發表
我之前住11座, 小強會有, 多數係附近單位裝修會更多, 由其臨搬走果段時間多單位裝修, 真係差不多, 隔幾晚就見到佢地走出來.

而家, 我住2座 (2-3個月), 暫時唔見有, 我感覺d座走廊比11座乾淨d, 我之前成日投訴清潔工 ...

大宅

welcome ~

原帖由 AJIM 於 11-2-9 01:05 發表

別墅

好媽媽勳章

原帖由 catandpig 於 11-2-10 10:30 AM 發表
係呀, 我新年前幾個星期去 d 傢私鋪都已經話要3月先有貨喇

原來咁旺! 不過我而家都只係睇緊d款, 都未可以confirm住, 因為未收樓都度唔到尺...
你有無搵開邊間做傢私ar? 如有既話, 可否pm我, 等我多個選擇.

)

別墅

好媽媽勳章

原帖由 AJIM 於 11-2-9 01:05 AM 發表

hello! 我又係將會住11座wor~ 有小強?! o係屋企係咩位置出沒多ar? 會唔會係坑渠爬出屋ar

)

大宅

我而家屋企 D 傢私係新世紀 "時X傢居" 訂造既, 手工唔掂. :;pppp: 當年搞d傢私搞到一肚火

我係 "加"創作 見到 d 傢私都幾靚, 好鍾意果度d兒童床, 不過無幫襯過, 唔知D手工得唔得 ?

原帖由 蕃茄太 於 11-2-10 22:54 發表

原來咁旺! 不過我而家都只係睇緊d款, 都未可以confirm住, 因為未收樓都度唔到尺...
你有無搵開邊間做傢私ar? 如有既話, 可否pm我, 等我多個選擇. ...

大宅

我都病了踏入5個星期, 現在好了好多!!現在忙於同大牛溫吓書!!!

別墅

好媽媽勳章

我之前又係去過+創作, 不過d 人就唔係好so 我地, 可能我地同佢講未收樓la

原帖由 catandpig 於 11-2-11 11:21 AM 發表
我而家屋企 D 傢私係新世紀 "時X傢居" 訂造既, 手工唔掂. :;pppp: 當年搞d傢私搞到一肚火

我係 "加"創作 見到 d 傢私都幾靚, 好鍾意果度d兒童床, 不過無幫襯過, 唔知D手工得唔得 ?

...

)

大宅

我想問吓大家會不會希望荃景第1期有個地方可以比小朋友攪吓生日party, 我家得473呎, 大牛好想攪吓生日party, 但佢話佢大嗰囝唔想攪麥記, 真頭痛

男爵府

有冇朋友係愉城住呀 ? 我個時都係問朋友叫佢幫我申請個club house 自己整o野食咁呀 !
你快樂,所以我快樂 !!!

首頁
45678...28

尾頁

跳至