夫婦情感

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

等等等!

大宅

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

大家唔好追問D債既背後故事,我點解由以前愛得盲目到分左手就即刻清醒曬,知道自己要D咩就係呢一堆往日血淋淋既經歷。

之所以有時幸與不幸真係一線之差,總之一切未蓋棺係唔可以定論!

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

如係我..我都一定會講...

佢鍾意你..會明白的..d錢又唔係你用左..就算係你用左..都要講出來.. 要坦誠至得
原帖由 kari_mama 於 11-1-4 12:24 發表
續上-4 抱抱幸福之最後的秘密

呢一個其實唔止係愛情故事,仲係我活生生既經歷,我寫出黎同大家分享係想鼓勵下大家,但凡有心,目標係一定可以做到架,唔好咁容易放棄呀!

到底我有咩仲要同W講? 我連有機會無得生佢都知, ...

子爵府

回覆 105# kari_mama 的文章

".....,可能你地會覺得我好蠢...."

一點也不蠢。我都系0甘勸我 D 老姑婆又想揾心儀的人嫁的朋友. 我勸: 一定要坦白講曬 D 事實,背景給對方知。如果對方介意的,就讓對方早走早著。唔好浪費埋自己的時間,到頭來就算結得成婚也會有個疤痕。如:老姑婆最忌讓自己心儀的男生知自己的年齡。

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

你講得好岩..一日未訓落棺材...一日都會有變化..自己都唔知一段婚姻可會到永遠...

80歲都會婚變 29..39出現
原帖由 VKwan 於 11-1-4 12:31 發表
大家唔好追問D債既背後故事,我點解由以前愛得盲目到分左手就即刻清醒曬,知道自己要D咩就係呢一堆往日血淋淋既經歷。

之所以有時幸與不幸真係一線之差,總之一切未蓋棺係唔可以定論! ...

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得樓主好叻,所有嘢都處理得好好,我都一個咩都會講,唔鍾意咩都唔講,莫講話做男女朋友,做普通朋友都要計住算住,我會覺得好辛苦囉!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

禁止訪問

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有D人好恐怖架,樣樣嘢都要諗清諗楚,計過算過先,樣樣都怕蝕底!!
原帖由 kari_mama 於 11-1-4 17:31 發表

嘻~我們有相同既做朋友理念,人同人相處貴乎坦誠麻~
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

原帖由 ChammyMAMA 於 11-1-4 17:44 發表
有D人好恐怖架,樣樣嘢都要諗清諗楚,計過算過先,樣樣都怕蝕底!!

最怕同呢d人做朋友!
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

珊瑚宮

BK Milk勳章

留底條........兔毛....先..........

等.......繼續追

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 kari_mama 於 11-1-4 00:40 發表
我想講岩岩GRAD就結婚真係要好大勇氣架,又無經濟基礎!!
咁你結左婚幾耐就有小朋友呀?

我係...plan結婚時有左的
但plan係諗住再遲少少(一年左右)先結...所以...haha,當時一切從簡

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 kari_mama 於 11-1-4 17:30 發表
續上-4.2 抱抱幸福之纏綿56小時

有人說,在茫茫人海裡,兩人能夠遇見彼此的機率只有六十億分之一,能夠遇見彼此,是這輩子最想好好把握的幸福。

相識,注定是一場美麗的心動;而相知,注定是一場美麗的感動!

到我們相知相愛,我們 ...

期待

我同意,結婚唔係終極目標,只係過程...
婚禮好短暫,但婚姻係一生一世,相知相愛的

大宅

期待期待

子爵府

回覆 110# kari_mama 的文章

"...係咪又覺得我好傻呢?留D觀音兵在身邊又唔會蝕底,又唔使斷自己後路。但我就係一個咁簡單既女仔, 我有條件做”港女”,但我一定唔會做...."

噢!原來 LEE D 系 港女 興做0既! 唔怪之得我一出左香港到海外留學就截止招觀音兵啦! 因為我已經唔再系港女 LU。
我到海外後 直情 等都唔等到自己有男朋友先 去唔留D觀音兵,系一開始就 截止招觀音兵呀。一有唔合我條件 又判斷到他人有意的 我就立時拒人於千裡外了,免得人愛得越深,傷得越深。
所以我覺得你一 D 都唔傻。 我兩條路都走過。經驗上還是你的是上路: 唔留 D 觀音兵。 這樣以後還可以有朋友做。再留等到人地自己醒水自拔時,分分鐘搞到朋友都無得做。

首頁
45678...13

尾頁

跳至