想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

禁止訪問

大宅

Can any sisters help?

初診偉澤前,應先做好哪些檢查﹖去哪兒做檢查好﹖

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

男爵府

畀面勳章

大家好,見呢道咁熱鬧入嚟八吓,見大家都係ivf有個伴嘛!首先祝開始緊ivf既jm成功抱兔B.我就未開始做,所以睇返你地之前寫過d野,有定心理準備!

男爵府

好媽媽勳章

大家好,一路都有睇呢個post但就無留言,我三月做ivf係qm私家症,做了2次iui都失敗,我有pocs 同輸卵管塞左。

祝大家快快bingo

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

之前我係私家做iui, 3次fail後醫生建議做ivf. 已經係高齡, 所以好心急. 本來m到就可以見醫生開始ivf. 計一計宜家通經都未必可以開始ivf, 我打算過完年後(如果m姐仲唔黎)先見醫生

原帖由 littleantant 於 11-1-30 14:50 發表

直接去搵醫生算啦,唔駛日待夜等,等到成個人壓力都大埋,m小姐仲更加會遲d 黎....

你既iui o係公家醫院做定私家醫院做呀? 做左3次, 醫生應該會建議ivf....你高齡未呀? 如果未高齡都可以慢慢調理下先,如果高齡就真係唔 ...

大宅

Have you saw 中醫 after you have confirmed bingo to安胎?

原帖由 yoyocutie 於 11-1-28 04:48 發表
I also saw 中醫 for half year and stopped for a month before my IVF treatments. I got bingo for both time. My daughter is 3 years old and I am 20 weeks pregnant right now. Don't know if it is reall ...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

明天又要闖關啦!

男爵府

畀面勳章

你會順順利利過呢關,放鬏心情!
我做ivf係我c6丁丁唔合格,今個月先第1次見e生,佢叫c6食2個月維他命,再check1次丁丁才決定做iui/ivf,但我會諫ivf,唔想等啦,都努力咗2年......
原帖由 LittleMss 於 11-2-1 03:59 發表

HEY, 你好呀, 多謝你o既祝福呀
咁你幾時開始IVF呀?
你方便講下咩原因要做IVF嗎?

希望我哋D正能量可以大家分享啦!

男爵府

原帖由 morrigan 於 11-1-31 12:22 發表
大家好,一路都有睇呢個post但就無留言,我三月做ivf係qm私家症,做了2次iui都失敗,我有pocs 同輸卵管塞左。

祝大家快快bingo

其實咩係POCS?
你係室只係塞左輸卵管塞其中一邊, 如果唔係應該唔會做Iui既.
不過唔緊要啦,你三月做ivf, 而家就調理定身體,強壯d點都好d既,你三月做, 即係差不多過完"正月",祝你兔年行bb 運

男爵府

原帖由 LittleMss 於 11-2-1 09:33 發表
打埋今晚會係第六日打谷卵針, 聽日要返醫院驗血同照U/S, 而聽日好重要, 睇下我對D藥o既反應, 好重要...有冇得繼續留低就睇聽日個報告!

暫時我都冇乜唔好o既反應, 托頼...
上主保祐明天順順利利呀

...

貴人出門招風雨,咁快已經第六日啦,好快就抽卵啦,你o係呢度最快做treatment既一個呀,努力加油,快d帶旺下呢度,令到呢度喜事陸續有黎

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

上主保祐又過一關啦!

男爵府

畀面勳章

ahahhhh...真開心聽到你又過一關,keep住放鬆心情,咁就bingo啦wakakak....

有頭髮邊個想做和尚,ivf咁貴 $$$$$$$$$
我都唔知我有冇問題ka,見e生果日係day7,驗唔到血,(好似係咪驗荷爾蒙),又唔知我內膜厚唔厚?
講真ivf都博一鋪,(無咁多錢博多鋪)

有時好想同人傾吓呢d問題,但唔想人地一知半解,都係呢道同你講好過!

蜂皇醬係咪any brand都ok?

原帖由 LittleMss 於 11-2-1 22:27 發表

我都贊成你英明o既決擇 IUI又要等又要睇運氣, 心理壓力都好大, 而且橫掂好大機會因為你C6問題要用ICSI, 不如做IVF. 明智明智

記得幫你C6換哂D底橫做鬆身孖煙囪, 停食煙同唔好飲酒, 凍飲都唔好飲咁多, 可以 ...

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至