親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Comfort Hotel 系都係唔錯, 我幫朋友訂過他們都讚好, 我下次都會揀, 如有的話
原帖由 ahmama 於 11-2-16 10:07 發表

你地可以睇埋comfort hotel, 小學生都係foc, 同東橫差不多. 除官網外, 樂天, jalan都有得book.

http://www.choice-hotels.jp/?PHPSESSID=4d9515e200bff12bca83fba05371de9b

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-16 10:32 發表
會唔會去YoHoTown呀?

咩都未睇, 未諗....有好野請介紹下.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-16 10:34 發表
Comfort Hotel 系都係唔錯, 我幫朋友訂過他們都讚好, 我下次都會揀, 如有的話

聽住先, 你都唔似會住business hotel

男爵府

原帖由 ahmama 於 11-2-16 10:07 發表

你地可以睇埋comfort hotel, 小學生都係foc, 同東橫差不多. 除官網外, 樂天, jalan都有得book.

http://www.choice-hotels.jp/?PHPSESSID=4d9515e200bff12bca83fba05371de9b

多謝介紹, 等我look look先

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Hi SumSumBB, 我冬季去, 大部份戶外的體驗和表演活動暫停, , 你夏天去一定有, 冬天去睇岩手雪祭, 而且當日我接近下午5時許才到達, 已開始天黑了! 所以只玩了雪兜, 睇煙花和欣賞冰雕! 好正!
原帖由 SumSumBB 於 11-2-16 06:52 發表

Mickeyeva,

請問小岩井農場的動物活動恢復返未?有無趕羊、榨牛奶等活動?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mickeyeva 於 11-2-16 17:42 發表
Hi SumSumBB, 我冬季去, 大部份戶外的體驗和表演活動暫停, , 你夏天去一定有, 冬天去睇岩手雪祭, 而且當日我接近下午5時許才到達, 已開始天黑了! 所以只玩了雪兜, 睇煙花和欣賞冰雕! 好正! ...

去年夏天小岩井和好多農場都因口啼病取消了動物活動,唔知幾時才恢復?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-16 10:34 發表

去年在苫小牧,我都住過一晚Comfort Hotel ,好抵住,我住那晚比東橫更便宜,但房間設計和早餐卻比東橫好,再加上泊車無料,雙床房的床都夠闊俾一大一小瞓,唔錯!Comfort Hotel 好似都有得入會,唔知有乜優惠?
不過,Comfort Hotel 的雙床房唔多,大床房張床又唔夠闊,好似得140mm,但東橫的大床有160mm,我book了一間更有184mm闊,這點似乎東橫較好。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ahmama 於 11-2-16 11:11 發表

我都覺得11月唔似會住business hotel,莫非想學田少體驗下平民的生活,咁就要借孖姜本平民手册睇睇啦!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-16 10:31 發表
SumSumBB, 我今年同未來5年都唔可以去睇東北祭啦, 昨天先醒起我係超齡學生, 睇返校曆表原來8月初係大考呀~升班試, 咁即係唔駛諗啦! 依家我睇吓有無可能改8月中先去遊東北lu! ...

你每年8月初要考試?你諗住會讀多5年?
勁呀!佩服佩服!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-16 10:31 發表
SumSumBB, 我今年同未來5年都唔可以去睇東北祭啦, 昨天先醒起我係超齡學生, 睇返校曆表原來8月初係大考呀~升班試, 咁即係唔駛諗啦! 依家我睇吓有無可能改8月中先去遊東北lu! ...

嘩, 你不單只是好媽媽, 好老婆, 仲係一個好學生, 真犀利!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

今日囝囝要去拉琴, 導師問佢旅行好玩嗎, 佢竟然答麻麻地.

男爵府

YoHo Kids Hotel, 舊年有朋友去完強烈推介我帶小姐們去玩
原帖由 ahmama 於 11-2-16 11:09 發表

咩都未睇, 未諗....有好野請介紹下.

男爵府

你都同阿北海道之父癲 我又唔係未住過, 有咩咁奇啫 今次都有住Richmond 喎!
原帖由 ahmama 於 11-2-16 11:11 發表

男爵府

我就一定係要雙床房啦, 所以都會揀Comfort Hotel
原帖由 SumSumBB 於 11-2-16 17:58 發表

去年在苫小牧,我都住過一晚Comfort Hotel ,好抵住,我住那晚比東橫更便宜,但房間設計和早餐卻比東橫好,再加上泊車無料,雙床房的床都夠闊俾一大一小瞓,唔錯!Comfort Hotel 好似都有得入會,唔知有乜優惠?
不過,Comfort Hotel 的 ...

男爵府

幣啦! 充完大頭鬼就係咁啦! 各位有所不知, 我係彈弓女俠, 能屈能伸呀!
原帖由 SumSumBB 於 11-2-16 18:01 發表

我都覺得11月唔似會住business hotel,莫非想學田少體驗下平民的生活,咁就要借孖姜本平民手册睇睇啦!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-16 20:15 發表
YoHo Kids Hotel, 舊年有朋友去完強烈推介我帶小姐們去玩

我想帶囝囝自遊行去住一/兩晚, 不過交通好似不方便, 跟團的話又只有很少時間使用酒店設施.

男爵府

係呀, 每年呀! 如可以讀得上就緊係讀啦, 我呢d老餅又唔知可以再培訓d咩, 我諗住將來老咗進軍旅日介
原帖由 SumSumBB 於 11-2-16 18:03 發表

你每年8月初要考試?你諗住會讀多5年?
勁呀!佩服佩服!

男爵府

原帖由 3b 於 11-2-16 19:51 發表

嘩, 你不單只是好媽媽, 好老婆, 仲係一個好學生, 真犀利!

男爵府

我兩個又咪咁
原帖由 3b 於 11-2-16 19:53 發表
今日囝囝要去拉琴, 導師問佢旅行好玩嗎, 佢竟然答麻麻地.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-16 20:24 發表
幣啦! 充完大頭鬼就係咁啦! 各位有所不知, 我係彈弓女俠, 能屈能伸呀!

愈來愈欣賞你!

首頁

尾頁

跳至