在職全職

跳至

首頁
45678...56

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

是呀, 我下星期曰去澳門呀,9:00 船,住十六蒲啊

大宅

醒目開學勳章

唔見各位發表意見. 我已約左自己朋友了
8/5 ,8/12,8/19 都唔可以啦!

大宅

去晒邊呀 D人, 又話人地唔約. 出佐日子就只系得 giveupaguy 有反應想點呀?????

喂各位定個日子出來吹水好無? 請選以下日子.

7月15
7月22 ---giveupaguy
8月5--- giveupaguy
8月12

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我8月份也ok呀

大宅

回覆 ilovematthew 的帖子

你系咪玩呀, 人家有日子系度的你唔選, 只系講句咁嘅嘢, 想點呀.

大宅

我今天開始放大假,星期日去澳門旅行.終於等到這日子來臨.十天後再戰江湖. 
如果5/8我都ok. 其他人得唔得.

男爵府

hi 我 74年 , 仔仔 3.5歲, tst 做野! 我做文職,都做左 10啦! 最慘係星期六都要返全日! 所以個心有D 想轉工!!! 因為我驚唔夠時間照顧及睇工課 (小朋友) !! 但我年紀唔細 , 成三十幾歲!!

大宅

HI,

我在澳門回來了.這次最開心是看了水舞間,雖然門票是貴些.但值得看. 這次旅行,我看到一個奇景,我在新濠天地不論玩,問路,食野,D工作人員都是和我用英文溝通.但在威尼斯人就不同,D人是用普通話和我溝通.有次,我忍不住,我問我所住的酒店工作人員,她們說可以用廣東話和我交談.但不夠三句,她們便說普通話. 我當時想起去年在廣州有一個大型示威,要求廣州電台要說廣東話,但現在發展到在澳門都這樣,我想會否真的有一天,廣東人不懂廣東話.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 littlewater 的帖子

唔好咁嬲, 我兩日都ok啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 veronicamum 的帖子

係呀, 我喺酒店吃buffet 全部都是說英語的, 很少人說廣東話啊

大宅

醒目開學勳章

again, 我 8/5, 8/12, 8/19 都已然約了人.

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

我剛剛去完海南島番黎呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

giveupaguy 發表於 11-7-11 11:14
唔見各位發表意見. 我已約左自己朋友了
8/5 ,8/12,8/19 都唔可以啦!
sorry, 我七月初至中都好忙, 跟本無時間入黎望吓.

大宅

都話嫁啦, 我8 月26日唔得呀. 全部星期五都唔得. 咁大家可唔可以星期一至四是但一日呀?

你地究竟想唔想出來傾計嫁??????

伯爵府

littlewater 發表於 11-7-26 18:43
都話嫁啦, 我8 月26日唔得呀. 全部星期五都唔得. 咁大家可唔可以星期一至四是但一日呀?

你地究竟想唔想出 ...

其實八月份都未開學, 我邊日都無所謂, 但如果揍埋小朋友就要星期六(5時後)或日(11時半後).

大宅

唔知是否放了十天大假,現在再戰江湖只不過四天,已經想辭職唔做,回家湊囡. 你們會否有這樣想法?

大宅

回覆 veronicamum 的帖子

我唔會. 返屋企湊仔我會好易有精神病.

大宅

我未旅行前,我身邊d人和我說現在通脹幾多幾多,c6話現在買餸唔見錢用,我都唔覺,用錢都是依然故我.但當我上個月去完旅行後,真的覺得通脹害人不少.香港政府真的很無能.我開始反省,之後可以節省便節省.並且開始教細囡理財.但阿囡很不喜歡,上星期並為這事和我吵架. 我很不開心,我見我姑奶個仔只是三歲,家庭經濟比我們好,但他不會要求我姑奶買野,可能唔識.但阿囡出親街,都喜歡乘車,首選的士. 你們有沒有這問題.你們怎樣教小朋友理財?可以分享下嗎?

大宅

醒目開學勳章

我 8/12 而家可以(自己跟朋友改左期). 你們有什麼意見. 請提議吧. 如果唔係. 我又再約人架啦!

8/12 - giveup
8/19 -

首頁
45678...56

尾頁

跳至