想生BB

跳至

首頁
45678...15

尾頁

大宅

大家好, 我今日係DAY 2呀, 4月尾會努力~ 請問有無人知道排EGG後幾多日DODO仍有機會懷孕呢? 另外排EGG前幾多日行房機會會大D呢?

大宅

scytsin 發表於 11-4-14 12:50
大家好, 我今日係DAY 2呀, 4月尾會努力~ 請問有無人知道排EGG後幾多日DODO仍有機會懷孕呢? 另外排EGG前幾多 ...

大部分的受孕率最高的時間是在排卵前的3~5天
趕搭兔仔..尾班車..
Cherry*Pick
Facebook search:Cherry*Pick

大宅

回覆 cherry_hon 的帖子

多謝你回覆呀~ 如果我DAY 14排EGG咁Day 9米要開始努力? 丁丁可以生存到5日咁耐架?

大宅

karen_sung 發表於 11-4-14 12:45
我今日係day 3呀.. 3月開始試, 今個月再努力d先..
我都係最近先開始睇有關生bb既website, 原來都唔係我諗 ...

其實我之前都係咩都唔識架.我已經試左3個月啦..今次係第4個月了
我們講day1係m黎的第一天
(紅D)=大衛牌排卵條
我在yahoo拍賣網買的

趕搭兔仔..尾班車..
Cherry*Pick

大宅

scytsin 發表於 11-4-14 13:06

多謝你回覆呀~ 如果我DAY 14排EGG咁Day 9米要開始努力? 丁丁可以生存到5日咁耐架? ...

精子在女性輸卵管內能生存1—3天,卵子能生存1天左右
所以要隔日dodo
趕搭兔仔..尾班車..
Cherry*Pick

大宅

回覆 yipsoso 的帖子

Wah......thank you yipsoso!幫我地記錄底.
我依家個CYCLE唔係好準,一時28日,一時又35日,所以好難知幾時排卵,加上同小朋友瞓,真係好難係指定日子內DODO啊,有小朋友既JM可唔可以分享下.

男爵府

好媽媽勳章

ngs08 發表於 11-4-14 13:11
回覆 yipsoso 的帖子

Wah......thank you yipsoso!幫我地記錄底.

我都係同小朋友訓呀, 所以基本上一星期係得星期五六2日 (小朋友返嫲嫲度) 先有會dodo
真係少之又少,

大宅

回覆 pretty05 的帖子

咦.....同我咁似既?
我小朋友又係星期五去嫲嫲度瞓一晚,第2日我地接佢返來.今個月我地開始開工,所以我好想CHECK清楚幾時排卵,然後睇下可唔可以係時間上調適下.但如果EGG係星期日至四來,就麻煩了.
你有無請工人啊?請工人會唔會方便D呢?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

scytsin 發表於 11-4-14 13:06

多謝你回覆呀~ 如果我DAY 14排EGG咁Day 9米要開始努力? 丁丁可以生存到5日咁耐架? ...

應該最多係72小時, 因人而異
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

男爵府

回覆 scytsin 的帖子

有研究話丁丁可以在女性輸卵管生存取多72小時,但其實又有活力同優良的丁丁是2天內的,可以令女性容易受孕。而egg可以生存最多兩天,但實際可以受孕只有一天。雖然話一次男性的丁丁有過億,但可以存留在輸卵管只有幾百,所以在受孕期內要保持有足夠丁丁在輸卵管內才可以增加機會。

男爵府

各位,努力,大家互相鼓勵,實有好消息!!!
yipsoso 1/4day1
Cherry_hon 25/3 day1
Yauyau2008
2sis 31/3 day1
cadencetse
beibur
box2
yankaka
buzztigger
cksk
可怡媽
Pretty05
BOBO6
conniecheung 3/4 day1
ngs08 11/4 day1
y0602 11/4 day1
k.chan_hk 1/4 day1
Cheeriohero 25/3 day1
charlie27 25/3 day1
wifebaby 25/3 day1
蘿蔔糕 2/4 day1
Allwithlove
maobao626 7/4 day1
fruitbasket131 24/3 day1
bear88 4/3 day1
karen_sung 12/4 day1
scytsin 13/4 day1

有消息就分享下啦!!

複式洋房

yipsoso 發表於 11-4-14 13:33
回覆 scytsin 的帖子

有研究話丁丁可以在女性輸卵管生存取多72小時,但其實又有活力同優良的丁丁是2天內的 ...

唔確定邊日排卵,不過尋日day14開始乳頭觸痛,係咪有關呢?仲駛唔駛開工?

洋房

cherry_hon 發表於 11-4-14 13:06
其實我之前都係咩都唔識架.我已經試左3個月啦..今次係第4個月了
我們講day1係m黎的第一天
(紅D)=大衛牌排 ...

多謝你既回覆呀.. 原來叫大衛牌..
等我今個月試下用先..

大宅

我都係第一胎呀...

大宅

karen_sung 發表於 11-4-14 12:45
我今日係day 3呀.. 3月開始試, 今個月再努力d先..
我都係最近先開始睇有關生bb既website, 原來都唔係我諗 ...

我見好多人都係話係yahoo bid架...

子爵府

英國易孕寶Clearblue 電子排卵測試棒]
呢個係咪方便d ar ?有人用緊嗎?

男爵府

好媽媽勳章

回覆 ngs08 的帖子

無工人架. 不過講真平時要返工又要跟阿仔功課, 其實都己經好攰..
無多熱衷dodo囉,

洋房

k.chan_hk 發表於 11-4-14 14:36
我見好多人都係話係yahoo bid架...

除左yahoo 出面冇得賣架... oh.. 咁要去睇下先.. thanks

洋房

bear88 發表於 11-4-14 14:36
英國易孕寶Clearblue 電子排卵測試棒]
呢個係咪方便d ar ?有人用緊嗎?

我係第二個forum 見到人用呢隻呀... 呢隻同紅D邊個好D呀?

大宅

karen_sung 發表於 11-4-14 14:40
除左yahoo 出面冇得賣架... oh.. 咁要去睇下先.. thanks

我見好多jm會紅D綠D一齊買架,綠D好似係用黎驗孕~~

首頁
45678...15

尾頁

跳至