想生BB

跳至

首頁
45678...35

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+qqlun+於+11-07-25+發表我18/

原帖由 happypig828 於 11-07-25 發表
7/18 day 1
一齊努力啊
我d1都係18/7

別墅

回覆:puffer-fish 的帖子

我打算m遲先驗!呢家用平平地既紅d先!

別墅

回覆:7/20 DAY1 請進

我都係等M遲先驗^^冇紅D ar, 去萬X 睇下有冇D平D^^

大宅

各位jm你們好﹗我是17/7day1的,3/8排卵,排卵之前4天隔天do do,之後1天又do do,接著的幾天都有肚扯住痛,而且胸漲…

但是是否要等到排卵後14天才test?我只是知道排卵後5-8天是著床,著床後check到嗎?

而且,是否等bingo期間都不可以再do do呢?

別墅

回覆 糯米太太 的帖子

著床有d熯話7-10人,我就唔肯定幾多日,但亦唔係個個人都有感覺架,我有d朋友完全話無感覺地bingo,之後先開始有徵兆架,我問過中,西醫,等bingo期間可以dodo.無影響既..但唔好太大力囉,我自己覺得!

別墅

回覆 JACKIE615 的帖子

我日日都check住紅d,尋日就得條好淺好幼,要有眼力先睇到既印,今日我已經係day 7,今個星期日應該會m到,呢家都唔知係自己心理作用定點,唉,我都唔敢抱太大期望,因為失望太多次喇....希望你地今個月bingo喇....

大宅

回覆 賴夫人 的帖子

我lee幾日個肚都扯下扯下咁, 好唔舒服, 又攰, 少少想暈咁, 體溫keep住係 36.7-37, 你覺得我應該幾時check下好呢?

別墅

回覆 CiLok 的帖子

我覺得驗棒棒就因為經濟問題唔好又浪費,所以都係等m遲咗三日先驗.平時我每日都用紅d check住情況,祝你今個月bingo喇..你都好似呀,你d扯扯地感覺係點架,咩位置,我就係肚臍再落d,一時左一時右一時中間咁,唔多架,間中一兩下,m前我都會係咁,所以真係好難分到!但個人就真係好攰好想訓囉..呢個最大分別...

大宅

cilok,你keep住高溫幾多天呢?我見網上的jm說,keep住高溫12天就可以check到的了,當然,14天仍然是最穩陣的。

你就好啦,咁高溫,我平時的體溫表都好平均,今次不知點解,亂到…竟然試過在高溫期得36.5度,唉…

大宅

cilok,我覺得你似bingo多點,因為"好攰好想訓"是好多bingo左的姊妹都是咁說架。你夠12天未?夠就check下啦﹗

我沒有那種好累的感覺,只是扯住肚仔,主要是右邊子宮同子宮頸位…無限時間,似乎是喜歡幾時痛就會痛,但又唔係太痛law。其實我真係好想中呀﹗我個cycle大約32-36日度,今天是排卵後的第7天,但是我排卵後第4天開始已經不想同c6 do do,似有又似無…

我在yahoo bid度剛剛才買下紅d綠d(之前一直check度數),今天check紅d綠d時,2條都是白雪雪,無野睇…

大宅

回覆 賴夫人 的帖子

我d扯下扯下既感覺係唔痛, 但唔知點唔舒服咁, 好似你咁肚臍落5cm到, 又係一時左一時右咁, 我係day 14排卵, 跟住過左兩日到, 個肚就係咁,我同老公講, 佢話邊有咁快, 話我心理作用, 但我一路由果日開始都keep住係咁, 平時我m果d唔舒服大約會係m前一個星期先開始有, 如果計我下次m, 咁應該我lee個星期中先會開始有唔舒服既反應。

同埋我除左肚唔舒服, 腰都係唔知點咁, 又係keep住係排先卵之後, 而家仲要係好好訓, 我10點到就去訓, 跟住7點幾先起身, 雖然間中都醒下, 但好似訓極都唔夠好攰, 去行街一個鐘到都攰, 但我每日都check住紅d, 每日都有少少控, 所以我都唔知點..好唔好用綠d check下??

大宅

大宅

回覆 糯米太太 的帖子

我由day13 開始check體溫 36.7-37度, 今日就37.1度, 因為之前我無check好, 我都唔知我係唔係高溫, 我cycle 係 28day 都ok準, 試過一兩次唔係, 自從排卵果日之後我keep住攰, 想補多次dodo都唔得, 因為我眼訓到一訓落床就訓著, 而家每日我都有用紅d check住, 都係有少少控, 都唔知代表咩, 諗緊用唔用綠d check好

同埋尋晚我飲左d去濕湯 (其實我都唔知飲唔飲得) 跟住個肚就真係成晚都扯住, 平時我訓唔覺扯住, 但尋晚我就覺得, 唉....唔知check 唔check下好, 因為我而家都扯住扯住

別墅

如果你綠d夠用就試下check都ok,但要晨尿呀,希望你bingo喇...

大宅

回覆 賴夫人 的帖子

祝你今個月都bingo吖! 我聽朝check完再話你知, 不過我由尋晚飲過去濕湯之後, 個肚到而家都係扯下扯下咁, 我以為去完toilet就會無事, 但去完, 都仲係扯住扯住, 都唔知會唔會影響到..

別墅

應該唔會既,放鬆d,亞b實黏住唔放既...等你好清息呀,你食嘢都要小心喇,似bingo多呀...我紅d就自星期日下午有線之後兩日都無線呀...所以你似多過我似....我都係心理作用大d..哈哈

大宅

我想問大家我應該信分泌+紅D定係信體溫呀?
因為我上個星期開始好多分泌, 多到直頭抺完會滴落地下, 仲要係拉C果隻, 同日我CHECK 紅D有50%線, 第2日有100%線, 第3日就變返淺線, 咁我估第3日應該排卵! 不過之後2日體溫只係升左0.2-0.3度, 得36.3-36.4度, 仲係好低溫...咁我係米應該已經排左卵?

另外我支探熱針探1分鐘內就會響, 會唔會唔準呢? 有JM話要探3-5 MINS先可以作準...不過我之前果D CYCLE都係用呢支探熱針架, 只係最近入住支探熱針果個膠盒唔見左, 我就咁將支針放係PILLOW底, 唔知會唔會有影响?

大宅

如果夠日子(排卵後12天)就check下啦,好過得個估字…
去濕湯->應該無事的,記得休息下,bb就會好穩陣咁黏實你﹗祝你早日bingo!

大宅

回覆 scytsin 的帖子

我的是教會教體溫表的,姑娘有說過類似的case:

不過之後2日體溫只係升左0.2-0.3度, 得36.3-36.4度, 仲係好低溫...咁我係米應該已經排左卵? ->我這個月都係咁,但之前未試過

支探熱針探1分鐘內就會響, 會唔會唔準呢? ->是不準確的,最好超過3分鐘,5分鐘最佳

我就咁將支針放係PILLOW底, 唔知會唔會有影响?->最緊要是你前一晚fing支針到35度或以下就可以,點放不是一個問題。

大宅

回覆 糯米太太 的帖子

未夠12day呀! 所以咪唔知點好囉! 咁你今日有無扯住扯住? 你keep住日日差唔多時間check 紅d吖! 我都係咁ga, 祝你今個月bingo吖

首頁
45678...35

尾頁

跳至