親子旅遊

跳至

首頁
45678...16

尾頁

男爵府

諗crocs都係貪輕, 咁真係要睇睇

酒店confirm咗喇, 好開心, 平咗咁多, 可以住靚d

大宅

請問你地book inter幾won per night? 因為我book holiday inn好似係$100-110,000 per night..... 想compare吓點book平d. Thx

男爵府

3 nights total 401,500 (24-27/12).

大宅

我book咗Holiday Inn Suites 只會stay 2days 22-24/12 所以無 buy 2nights give 1free 計埋 tax要 $374,000.我想問吓,係走時可唔可以係機場退稅架

補充 Holiday Inn Suites 係無 buy 2nights give 1free night 嘅 promotion 做架.

人生苦短,歲月易老。一個人如果欲望太多,生命該如何承受重負,人生又怎能獲得快樂呢?因此,在人生的旅途,追求一種淡泊,坦然面對生活對你的賜予,包括 所有的磨難和不公,用平和淡定的心態去看待社會現實中的一切。做一個真實的自我:無須虛偽,無須奉承,無須圓滑,認認真真做事,踏踏實實做人!

大宅

Oh, ic.....x'mas 係會唔同價,另外我好早之前已經send email to guest service......however no reply wor...
不過我多數都會住返holiday inn因為可以煮食方便少d,同埋佢超近ski slope好方便

Bobochau, 你個價好似貴咗些,我剛剛見好似係$261800咋....

大宅

May I know where you get your room rates (of Intercon) from? Its website's price is old up to Jul. They have not replied my email since last Thu! Thx

珍珠宮

okee 發表於 11-10-3 15:06
諗crocs都係貪輕, 咁真係要睇睇

酒店confirm咗喇, 好開心, 平咗咁多, 可以住靚d ...
路過搭下咀先 ... 驚鞋冼可以考慮下買 【四齒冰爪】
http://item.taobao.com/item.htm?id=5629386153

呢款我之前幫人買過, 都 ok 的 ... 雖然呢個 item 已下架, 你可以去賣雪鞋的 seller 到搵搵 ...

原本我都想 x'mas 去玩雪 ... 因為 d 細路早放, 可以平 d ... 但依家可能取消 ... 你地玩得開心 d 啦 ... ^^

男爵府

Jsmami, just click the period u want will be ok, no problem wor
http://www.ichotelsgroup.com/int ... /locations/alpensia

男爵府

1213, thx

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

如果未去過韓國, 參加d滑雪團好唔好?
我見通常滑兩三日, 另外一兩日帶你去shopping.
唔知參加邊間旅行社好?

男爵府

KTS is good for Ski Tour, and I don't think the ski tour provide 1-2 days for shopping. You can check.

大宅

回覆 okee 的帖子

你好, okee...

謝謝你提供訂酒店既link 比我地,不過想再請教,我吾知係邊到可以入到個住2晚送1晚既promotion code "vk3" 呀???

麻煩晒你呀...

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

各位有經驗的媽媽, 想問下我仔12歲, 佢好想去玩雪, 所以今年農曆年想去韓國, 見到大家講得好起勁, 想知如果我地一家四口都唔識滑雪, 只想比亞仔感受落雪同玩下雪, 咁可以自遊行嗎? 我地一家都無咩for落雪的禦寒衣物, 咁會唔會為左去一次玩雪而要全家買齊一set滑雪裝備呢, 如果租的話會唔會夠乾淨衛生呢?有邊間滑雪酒店可適合我地d初哥? thanks.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

kts未出滑雪團的資料呀

大宅

BigMac16 發表於 11-10-3 16:58
Oh, ic.....x'mas 係會唔同價,另外我好早之前已經send email to guest service......however no reply wor ...

bbeasy25: Thanks for your before reply.

BigMac16: i booking is
1 KING BED 1 ONDOL 72 SQM SUITE , i have 2childs, so is this cost.

另外,我想問吓你哋係seoul book 邊間 Hotel? Lotte Hotel i felt very expensive.
人生苦短,歲月易老。一個人如果欲望太多,生命該如何承受重負,人生又怎能獲得快樂呢?因此,在人生的旅途,追求一種淡泊,坦然面對生活對你的賜予,包括 所有的磨難和不公,用平和淡定的心態去看待社會現實中的一切。做一個真實的自我:無須虛偽,無須奉承,無須圓滑,認認真真做事,踏踏實實做人!

男爵府

肥肥師奶, 你book果時選best flexible rate, 佢會charge你3晚錢, 你要再send email 去 [email protected] 話比佢聽你嘅booking no. 同埋vk3, 佢跟住會改第三晚係free架喇

mimikitty28, 我哋都係第一次, 都係自由行, 做定多d功課應該冇問題, 你個小朋友仲咁大, ok ge...我哋全家都會買set新衫, 因為都響度留幾日, 加上我d小朋友細, 租好似唔係幾合衛生, 大人又大定咗, size都唔點變, 著完擺響度下次又可以著返

Bobochau, 我book果時剩係打2個大人, 佢唔俾我打埋d小朋友落去...我agent幫我book首爾酒店都係, 佢話到時酒店可能會charge我錢, 不過到時先算...lotte都覺得貴架, 不過交通真係方便, 兩公婆去就唔會住, 不過同埋d細就算啦, 我細仔條氣管又唔係幾好, 夜晚返酒店如果響條街行得耐驚佢頂唔順...

男爵府

I am still think the seoul hotel, and I want airport shuttle bus can arrive hotel, and near MTR station. I found Hotel Best Western KUKDO is good and not expensive.

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 okee 的帖子

okee,

多謝你回覆呀, 其實我好唔想去凍既地方, 因為我實在好怕凍, 但細仔又好想去, 所以迫住順佢一次, 但真係唔係好想買雪衫褲呀, 因為我諗我地都係去一次咁大把, 好似好浪費左d衫, 而且又貴不過我再考慮下先, 依家都唔知跟團定自己去, 如果好似之前的媽媽話齋, 如果唔鐘意滑雪要在那兒留幾日都幾悶下, 但我諗兩個小朋友會鐘意, 因為始終佢地未見過真雪

BoBoChau  mimikitty28: 如果我係你,我唸我會選擇跟團.  發表於 11-10-5 19:13

男爵府

算啦, 有邊次旅行唔係就佢哋?

大宅

okee 發表於 11-10-4 17:41
算啦, 有邊次旅行唔係就佢哋?
okee: 講得無錯,都係大部份媽媽心聲.

首頁
45678...16

尾頁

跳至