夫婦情感

跳至

首頁
45678...16

尾頁

子爵府

MOTHERMP986 發表於 12-6-6 19:10
老公唔係好叻, 個人都比較悶.冇咩情趣. 做野算勤力~ 最大缺點係搵錢比較少~唔會買D咩靚野比我.不過冇所謂. ...

而家搵得少姐
可能將來會發達呢
我老公都無貫咩靚野
但係對我好好
你老公對你都好好
我覺得咁已經足夠啦

MOTHERMP986  是哦,我會好好珍惜哦. 大家加油哦. ^.^  發表於 12-6-7 21:33

子爵府

MOTHERMP986 發表於 12-6-6 19:10
老公唔係好叻, 個人都比較悶.冇咩情趣. 做野算勤力~ 最大缺點係搵錢比較少~唔會買D咩靚野比我.不過冇所謂. ...
“最大缺點係搵錢比較少”
LEE 個缺點唔全關得一個人事喔。天時地利人和既因素都好重要喔。所以算你老公啦。

我老公直情揾唔到錢。我都算距啦。

子爵府

cantaloup8 發表於 12-6-6 23:23
我老公優點:
風趣、有幽默感、心地好、顧家、湊仔、跟功課、非常勤力、一力承擔家務、完全唔洗我幫手、買 ...
0敢真系會好難忘。我第一次大肚時,老公愛心所發, 知我無乜食欲,親自煮我地最有能力買得到既而我又喜歡食既蝦仁炒滑蛋畀我送飯食。但由老公煮既滑蛋變成老蛋 難入口到我而家中記得。真難忘!

但是不論是燉燕窩或水煮蛋,只要老公有個心給他能力資源裡安排最好的給妻子已是無骨頭可以再挑了。

子爵府

babycam 發表於 12-6-6 23:51
由拍拖到結婚已經17年, 有個5歲大仔仔.

1) 家務老公包晒, 湊仔沖涼煮飯, 洗碗又洗衫
"10) 好勇敢, 屋企有小強, 四腳蛇, 蜈公都可以一手消滅 (man爆)
"
昨晚,我正在前聽講電話時見到隻大蜘蛛,我即拿我兒女的鞋子一達,達死隻入侵我家的蜘蛛。屍骸我就無理,想打完電話再叫老公來揀。誰知我忘記了。剛才至忙問老公:你今天看不看到在前聽地上有隻死蜘蛛呢?
老公笑回:我今早看到了,已經揀掉了。我昨晚在睡房裏都聽到你打甚麼昆蟲的聲音,那麼響亮。今早看到原來隻死蜘蛛。

我: 老公真好,我無點距,都自覺去做。

男爵府

畀面勳章

仲拍緊拖好溫柔體貼同專一愛我。最緊要係大只保護到我同埋好緊張我好有安全感

ndw  大隻得來又溫柔體貼,好好啊!  發表於 12-6-11 13:01

子爵府

我老公為老婆守住了自己的處男身(不指定為我守的,因為他如此守時,他也不知我會是他老婆)。
更好的是,他沒有遺憾最後竟然是為我守了。

男爵府

回覆:一起數數老公的優點啦...think positive

優點太多!

ndw  太好了!可以慢慢享受!   發表於 12-7-29 15:23
正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

大宅

老公檔我小朋友, 成日meet我, 一日鍚到黑. 家務佢做唒, 食野佢食骨我食肉, 蝦殼我都唔洗meet. 做人腳踏實地, 明辯事非, 不驕傲不懦弱, 就我但不怕我. 我地冇秘密, 凡事有商有量是個心地善良, 正直又痴情的好男人

缺點: 不修邊幅, Lei fei....... 晌街撞到朋友會覺失禮

snownik  lei fei 要靠你慢慢感化佢啦  發表於 12-10-30 16:26

子爵府

回覆:一起數數老公的優點啦...think positive

慳自己唔慳我同仔仔,自己衫就40蚊件,阿仔嘅就買件$400,從來唔洗我做家務,除非我自願做,我煮嘅嘢食無論点燶點爛食,佢都唔俾我倒,要食晒佢,仲話好好味,成日都帶我周圍去旅行,同佢講聲想去邊想做咩,就會幫我plan好晒成個行程,做埋人肉地圖,我全程只係好放心咁跟住佢帶我去玩,生完之後個肚腩幾大,個人幾烏where佢都無嫌個一句,叫佢湊仔永無托手爭,一定笑住唱住歌好開心咁去幫仔沖涼,換屎片,餵奶,暗訓覺。

珍珠宮

引用:我老公最大的優點係專一及愛我!+ +

原帖由 Freesia_cat 於 12-04-02 發表
我老公最大的優點係專一及愛我!
我老公都係!加埋一對囡囡

珍珠宮

老公,下一世我都要嫁俾你!

別墅

畀面勳章

鍚我,比我好大的自由做自己想做的事.

ndw  中國文化下長大的男兒對妻子有如此自由是少有的。  發表於 12-7-30 12:16

禁止訪問

男爵府

我老公是世上最好男人!
因為他將我成為世上最幸福的女人

ndw  如何做人好老公的提示!男人都當聽。   發表於 12-7-30 12:20

子爵府

MrsChloeLee 發表於 12-7-29 16:01
老公檔我小朋友, 成日meet我, 一日鍚到黑. 家務佢做唒, 食野佢食骨我食肉, 蝦殼我都唔洗meet. 做人腳踏實地 ...

“缺點: 不修邊幅, Lei fei....... 晌街撞到朋友會覺失禮”

這不要緊,好過一種衣冠禽獸,錦衣其外,敗絮其內的,食之無味,棄之可惜的老公啦。
下次若在街樹撞到朋友時就想起你這篇老公的優點的文章,而後可以當主朋友面好開心地攬住老公錫他一錫。

擔保街上行人也好,朋友也後都知道你老公一定有很多優點才可以蓋過他在外表的缺點了。

大宅

老公嘅缺點都是我愛佢嘅原因

子爵府

mandelicious428 發表於 12-7-29 17:06
慳自己唔慳我同仔仔,自己衫就40蚊件,阿仔嘅就買件$400,從來唔洗我做家務,除非我自願做,我煮嘅嘢食無論 ...
“ 、、、[size=15.454545021057129px]做埋人肉地圖 、、、”
老公連揀衫買的時間都沒有,多數因被我們的女兒綁死曬D時間。好多時都是我自己揀來買他穿的衣服。我對老公好孤寒,我買美金 一元 一件的 T-shirt 給他穿,看上去只是有顏色的 利公民 低衫。我一買就買十件給他,讓他日日有干淨衫穿,穿上十日也不用洗衫。我家的所有衫都是由老公來洗的。女兒賴左屎的衫褲也是由老公來洗。

子爵府

ngokwan 發表於 12-7-29 17:31
我老公都係!加埋一對囡囡
系呀,我們不會吃自己女兒的醋的。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔煙、唔酒、唔賭!~
人生最大的勇氣,就是經歷背叛、欺騙和傷害之後,還能保持信任和愛的能力。

子爵府

ngokwan 發表於 12-7-29 17:33
老公,下一世我都要嫁俾你!
好,有遠見!我信有條路你同老公下世都可以在一起,而且能永遠同在呢。那條路就是你們雙雙對對信耶穌,同得永生,永結同心!

首頁
45678...16

尾頁

跳至